Agenda Constructiilor
Luni, 06 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ECOVILLAS: Cumparatorii de locuinte apeleaza la experti pentru verificarea achizitiilor
ECOVILLAS: Cumparatorii de locuinte apeleaza la experti pentru verificarea achizitiilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 24 Mar 2022 12:07
O noua era in imobiliare: clientii vor mai multe asigurari ca locuinta pe care o cumpara este conforma si apeleaza, tot mai des, la experti si avocati. De asemenea, timpul pana la semnarea contractelor finale de vanzare s-a dublat din cauza contextului economic si razboiului.
Observam schimbari in ceea ce priveste tranzactionarea locuintelor fata de anii prepandemie. Oamenii cauta sa isi confirme suplimentar, ca informatiile prezentate sunt cu adevarat veridice, si ca locuinta lor este conforma. Bineinteles ca acest lucru nu poate decat sa ne bucure si consideram ca este normal sa fie asa. Acesta reprezinta un prim pas spre o crestere a exigentei in materie de constructie a unor locuinte pentru piata imobiliara romaneasca. (Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company).
Aceste schimbari pe piata imobiliara ii vor obliga pe dezvoltatori sa creeze departamente tehnice speciale care sa se ocupe de solutionarea problemelor pe parcursul derularii garantiei, iar acest lucru se va reflecta si in preturile apartamentelor. Aceste schimbari se refera indeosebi la proiectele peste medie, premium si ultrapremium, unde exigenta va creste in anii ce vor urma.
Compania Ecovillas anunta ca, acum, cumparatorii sunt mult mai atenti cand cumpara o locuinta, fata de anii trecuti.
Pandemia, incertitudinea economica, inflatia si, mai nou, razboiul, sunt teme care au creat nesiguranta pe piata imobiliara in ultimii doi ani, dar mai cu seama de la inceputul anului, astfel ca, se observa o schimbare a comportamentului clientilor care doresc sa achizitioneze o casa, fiind mult mai precauti in achizitii.
Daca in perioada de dinaintea pandemiei, decizia de achizitie era luata dupa doua, vizionari ale locuintei, acum, cei care vor sa isi cumpere o locuinta vin de mai multe ori la locatie si apeleaza la firme specializate. Vom asista, in viitor, la o schimbare pe piata rezidentiala, concurenta in acest sector fiind tot mai mare, iar cerintele clientilor cresc. Astfel, dezvoltatorii vor investi mai mult in calitate si vor fi mai deschisi la verificari suplimentare. (Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company).
Contextul actual: timp mai mare de la momentul primei vizionari pana la incheierea procesului de vanzare.
Incertitudinile economice si contextul geopolitic actuale, dar si verificarile suplimentare, au dus la o crestere a timpului pana la semnarea contractelor de vanzare cumparare. Clientii cer prelungirea antecontractelor din cauza ca bancile fac verificari suplimentare la acordarea creditelor, de asemenea, apeleaza la verificari din punct de vedere tehnic, iar schimbarile economice precum inflatia si incertitudinea privind razboiul sunt factori care au incetinit intreg procesul de achizitie de la inceputul anului.
Intr-adevar, observam ca oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a contracta un credit ipotecar, bancile fac verificari suplimentare, iar pe de o parte, au nevoie de mai mult timp pentru a lua decizia de achizitie pentru ca se tem de contextul actual. Putem spune, din ceea ce observam ca intreg acest proces de vanzare s-a prelungit si poate dura pana la 3-6 luni. (Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company).
Ecovillas Company a finalizat anul acesta proiectul imobiliar LOFT green apartments din Mogosoaia, ce cuprinde trei blocuri cu un regim mic de inaltime. Complexul este un concept unic, sustenabil, ce foloseste incalzire, racire si apa calda prin pompe de caldura geotermice importate din Suedia. Compania a vandut aproape integral proiectul LOFT green apartments. Apartamentele folosesc un design de tip loft, iar cladirile sunt izolate cu spuma poliuretanica si imbracate 100% in lemn special, natural. Datorita izolatiei termice, cladirile sunt eficiente energetic si au un consum redus pentru incalzire.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
MESENBURGman and machineALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
CDS
leviatan
FRONTALE
rigips
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
hilti
BMI_Icopal
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023