Agenda Constructiilor
Marti, 02 Martie 2021
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GENESIS: Birourile devin o componenta importanta pentru angajati in pandemie
GENESIS: Birourile devin o componenta importanta pentru angajati in pandemie
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2021 13:02
Mai mult de o treime (36,5%) dintre angajatii care au raspuns unui sondaj recent initiat de Genesis Property, pentru a intelege mai bine perceptia oamenilor despre perspectiva reintoarcerii la birou si asteptarile lor de la biroul viitorului, cred ca intreaga echipa din compania in care lucreaza se va intoarce anul acesta la birou. Cei mai multi spun ca birourile au devenit o parte importanta a jobului lor in contextul Covid-19 si peste 57% vor evalua mai atent acest criteriu in viitor, cand se vor afla in situatia de a-si cauta un nou loc de munca, mai arata sondajul Genesis Property, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, care detine West Gate Business District si Novo Park.
Daca proximitatea biroului fata de casa ramane un factor important pentru majoritatea angajatilor (65%), anul pandemic a crescut importanta masurilor sanitare luate in cladire (51% dintre respondenti) si a modului de organizare a spatiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate care faciliteaza distantarea (49,3% dintre respondenti). In acelasi timp, 41% spun ca vor evalua atent, de-acum inainte, si tehnologiile adoptate in spatiul de birouri pentru mai multa siguranta privind sanatatea lor si a colegilor.
Crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sanatate, prin masuri sanitare si tehnologii avansate menite sa limiteze riscurile unor amenintari pentru sanatate cum este Covid-19, se afla la baza The IMMUNE Building Standard™ (IMMUNE™), primul standard global open source care evalueaza rezistenta cladirilor de birouri la amenintari pentru sanatate. IMMUNE™ propune peste 120 de masuri relevante pe care orice proprietar de cladiri de birouri sau angajator care isi desfasoara activitatea in cladire le poate lua pentru a imbunatati imunitatea birourilor.
 
Biroul post-pandemic, mai sigur si mai creativ
In perspectiva, pe langa masurile pentru sanatate pe care peste 60% dintre respondentii la sondajul Genesis Property le vad necesare in cladirile de birouri astazi si in viitor, multi angajati considera ca este loc si pentru alte schimbari. Spre exemplu, 52% cred ca, in viitor, birourile ar trebui sa ofere angajatilor o experienta integrata de munca, stil de viata, divertisment si socializare. Alti 45% considera ca situatia actuala reprezinta o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligenta artificiala, care pot elimina activitati repetitive si de rutina, redefinind modul in care vor lucra in viitor. Nu in ultimul rand, 40% isi doresc ca, pe viitor, sa aiba oportunitatea sa lucreze in spatii care le ofere un mediu mai bun pentru a-si manifesta si creativitatea.
"Oamenii simt tot mai mult nevoia sa interactioneze cu colegii si vor sa faca acest lucru intr-un mediu mai sigur pentru sanatate, care le pune in valoare abilitatile si creativitatea. Prin urmare, anul care tocmai s-a incheiat nu este doar anul pandemiei, ci si anul care a declansat schimbarea privind viata la birou si modul in care vor fi gandite birourile de-aici inainte. In tot acest context, IMMUNE™ vine ca o solutie prin care riscurile pentru sanatate si ingrijorarile angajatilor pot fi atenuate, asa incat oamenii sa poata redescoperi biroul, asa cum va arata in viitor", spune Darren Allen, director de dezvoltare in cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.
***
Sondajul Genesis Property privind perceptia angajatilor despre viitorul birourilor a fost desfasurat in luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un esantion de 1.062 de utilizatori de internet din toata tara, dintre care aproape 60% femei si peste 70% cu varsta intre 25 si 40 de ani. 8 din 10 erau angajati full-time si aproximativ 77% ocupau pozitii cu activitate de birou, in arii precum IT, consultanta, financiar, energie, imobiliare, auto sau comert.
Genesis Property este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania. Cu o experienta de peste 20 de ani in industrie, compania detine peste 150.000 mp de spatii de birouri de clasa A, care gazduiesc mai mult de 20.000 de angajati: Novo Park din Pipera si West Gate Business District din zona Militari. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studentesc privat din Romania, West Gate Studios, si al unitatii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hidroplasto
hilti
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere