Agenda Constructiilor
Marti, 20 August 2019
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GLOBALWORTH incepe lucrarile la doua cladiri de birouri, in acest an
GLOBALWORTH incepe lucrarile la doua cladiri de birouri, in acest an
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 05 Sep 2018 08:07
Globalworth, cel mai important investitor pe piata de birouri din Europa Centrala si de Est, lucreaza la finalizarea celui mai nou hub de business din Bucuresti, Globalworth Campus, in zona de Nord a Capitalei. Proiectul va fi incheiat pana la finalul anului 2019, cand, pe langa cele trei cladiri de birouri, ansamblul va include si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti. Totodata, Globalworth lucreaza la proiectarea celei de-a patra cladiri a ansamblului Green Court din zona Barbu Vacarescu, precum si a proiectului de birouri Globalworth Square, situat in imediata apropiere a acestuia. In partea de Vest a Capitalei, compania dezvolta Renault Bucharest Connected, a carui finalizare este programata pentru primul trimestru al anului 2019. In curand, dezvoltatorul va demara si lucrarile la extinderea platformei TAP din Timisoara, cu aproximativ 20.000 mp aditionali, proiect ce va fi finalizat in primul trimestru al lui 2019.
Globalworth este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania si Polonia, cu un portofoliu de circa doua miliarde euro, din care circa 90% genereaza venituri. In Romania, grupul detine proprietati in Bucuresti, Timisoara si Pitesti, iar in Polonia, in orasele Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.
Interviu cu Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development in cadrul Globalworth, manager cu o experienta de peste 15 ani in Project and Construction Management in Romania si nu numai.
 
- Cum a evoluat activitatea grupului in 2017 si ce estimari aveti pentru perioada 2018-2020?
- Fara indoiala, 2017 a fost un an cheie pentru evolutia Globalworth, prin extinderea pe piata din Polonia. Mai mult, la mai putin de un an de la aceasta tranzactie, am reusit sa devenim liderul pietei de birouri poloneze, prin noi achizitii. In prezent, portofoliul Globalworth include aproximativ 950.000 mp in Romania si Polonia, cu o valoare totala de circa doua miliarde de euro. Pentru perioada urmatoare, avem noi proiecte ce urmeaza sa fie finalizate, dar, in acelasi timp, urmarim si alte oportunitati din piata, prin care sa ne consolidam si mai mult pozitia de lider atat in Romania, cat si in Polonia. In primele sase luni ale acestui an, am continuat extinderea portofoliului prin includerea de noi cladiri de birouri si terenuri pentru dezvoltari ulterioare in ambele tari, am inceput noi parteneriate importante si am adus pe piata din Romania companii globale, precum Mindspace. In plus, odata cu achizitiile finalizate in prima jumatate a anului 2018, am devenit cel mai mare investitor si proprietar de birouri din Polonia. 
 
- La ce proiecte lucrati in prezent si ce planuri de dezvoltare aveti, in Romania?
- In prezent, lucram la finalizarea celui mai noi hub de business din Bucuresti, Globalworth Campus, in zona de nord a Capitalei. In iulie 2017, am livrat prima cladire din complex, Tower I, ai carei 29.000 mp sunt inchiriati de Amazon, Honeywell si Mindspace. De asemenea, vom avea aici si un restaurant Stradale, precum si alte facilitati pentru chiriasi. Spre exemplu, pana la finalul lui 2019, proiectul va integra si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti, dezvoltat la cele mai inalte standarde existente pe piata. La inceputului anului, in aprilie, am livrat si cea de-a doua cladire, Tower 2, oferind 28.000 mp suplimentari, inchiriati de Stefanini Romania, Mazars Romania, Chain IQ si P4Cards. In luna iunie 2018 am inceput constructia ultimei cladiri de birouri din Campus, Tower 3, care va oferi 35.000 mp. Pentru intreg proiectul suntem in curs de obtinere a certificarii BREEAM. De asemenea, in zona Barbu Vacarescu, lucram in prezent la faza de proiectare a celei de-a patra cladiri din complexul Green Court, precum si a proiectului de birouri Globalworth Square, situat in imediata apropiere a acestuia. Planuim sa demaram lucrarile anul acesta. In partea de vest a Capitalei, dezvoltam ...

Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023