Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ICI Bucuresti: De infrastructurile critice depinde functionarea societatii
ICI Bucuresti: De infrastructurile critice depinde functionarea societatii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Iun 2022 10:22
Toti suntem utilizatori intr-o zona finala a infrastructurilor critice, iar de acestea depinde atat functionarea societatii, cat si a companiilor, precum si functionarea noastra ca indivizi, a declarat, miercuri, la cea de-a V-a editie a conferintei internationale “Critical Infrastructure Protection Forum” (CIP Forum V 2022), directorul general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI - Bucuresti), Adrian Victor Vevera, citat de Agerpres.
“Toti suntem utilizatori intr-o zona finala a acestor infrastructuri critice, iar de ele depinde atat functionarea societatii, cat si functionarea companiilor si functionarea noastra ca indivizi. Am considerat ca este oportun sa avem aceasta deschidere si lansarea ideii de HUB (de Inovare Digitala, n.r.), ca o initiativa a celor doua clustere, tocmai pentru ca face parte din instrumentele care duc la o accelerare a zonei de business, la crearea un ecosistem si a unui creuzet in care sa fie discutia intre companii, iar punand impreuna oportunitatile si competentele pe care le au si intr-un final propunerile de afaceri pe care le au sa creasca puterea, astfel incat atat in calitate de cluster, dar mai ales in calitate de HUB, sa putem sa venim cu o oferta consistenta cu care sa atragem atat parteneri din tara, dar de ce nu si din strainatate. Scopul este acela de a fi mai puternic, de a fi mai prezenti pe piata, de a ne putea indeplini obiectivele”, a spus Vevera.
Acesta a adaugat ca printre zonele care depind de noile tehnologii se afla cea a constructiilor, respectiv a agriculturii.
“Am considerat ca, in marja evenimentului CIP forum, lansarea HUB-ului de inovare digitala, asa cum au fost discutiile zilei de ieri - tehnologiile fac parte din viata noastra, tehnologiile ne influenteaza, influenteaza business-ul, influenteaza modul in care se face protectie infrastructurilor critice. Lansarea unui HUB pentru inovare digitala, pentru transformare digitala si mai ales partea de inovare se aseaza perfect pe tematica acestui forum. Competentele celor doua clustere, chiar daca par, sa spunem, la prima vedere, destul de indepartate, arata ca de fapt si zona constructiilor si zona agriculturii devin din ce in ce mai dependente de noile tehnologii. Clusterul Data2B este un cluster orientat catre zona digitala, iar clusterul Tech este unul mai mult din zona de constructii. Acestea devin din ce in ce mai dependente de zona de digitalizare. Noi devenim dependenti si imersati zi de zi in ceea ce inseamna noile tehnologii”, a subliniat Adrian Victor Vevera.
ICI Bucuresti a lansat, miercuri, clusterul “Data2B” si Hubul de inovare digitala in parteneriat cu clusterul TEC. Aceasta colaborare sustine transformarea digitala si asigurarea unui nivel ridicat de securitate prin tratarea amenintarilor cibernetice atat asupra companiilor, cat si asupra autoritatilor publice, prin dezvoltarea capacitatilor de inovare in domeniu si prin cresterea nivelului de digitalizare a proceselor, operatiunilor si mecanismelor ce fac parte din activitatea acestora.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI - Bucuresti) organizeaza, in perioada 14 - 16 iunie, la Palatul Parlamentului, cea de-a V-a editie a conferintei internationale “Critical Infrastructure Protection Forum” (CIP Forum V 2022”, la initiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Inaltul Patronaj al Camerei Deputatilor, cu sprijinul comisiilor parlamentare si a ministerelor cu atributii in domeniu, din Romania.
Institutia face parte din proiectul European High-Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU), actionand ca un Centru National de Competenta.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
hilti
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
viarom
hidroplasto
MAKITA
BMI_Icopal
CELCO 2020
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere