Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Iulie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMPACT doneaza municipalitatii teren pentru constructia unei scoli si a unei gradinite
IMPACT doneaza municipalitatii teren pentru constructia unei scoli si a unei gradinite
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 29 Mai 2020 16:43
Impact Developer & Contractor a inaintat Primariei Municipiului Bucuresti oferta de donatie a 9.620 de mp pentru constructia unei scoli si a unei gradinite publice. Terenul este situat in zona de nord a Capitalei, unde compania dezvolta cel mai mare proiect din portofoliul sau, ansamblul rezidential Greenfield Baneasa.
"In prezent, in acea zona a Sectorului 1 locuiesc aproximativ 1.500 de copii de varsta scolara si prescolara, cea mai apropiata unitate de invatamant aflandu-se la peste 4 km distanta. Aceasta situatie genereaza aglomeratie in trafic, poluare si un nivel scazut de siguranta a elevilor care sunt nevoiti sa parcurga distante mari pana la scoala", precizeaza reprezentantii Impact.
In acest an, compania a alocat peste un milion de euro (fara TVA) pentru extinderea utilitatilor publice ce vor deservi atat scoala si gradinita, cat si alte zone aflate in vecinatatea cartierului Greenfield. Impact mai are in plan construirea de cai suplimentare de acces in proximitatea complexului rezidential, acestea fiind in faza finala de avizare a documentatiilor PUZ. Odata finalizate, noile cai de acces vor fi trecute cu titlu gratuit in domeniul public. Impreuna cu proiectul pentru constructia scolii si gradinitei, valoarea donatiei se ridica la aproximativ 1,75 milioane de euro, conform raportului de evaluare.
Conform planului de urbanism aprobat, in apropierea scolii si a gradinitei vor fi construite, pe alte doua terenuri puse la dispozitie cu titlu gratuit municipalitatii, un terminal STB, diverse alte functiuni publice si o subunitate ISU care sa deserveasca intreaga zona de nord a Capitalei. Pentru executia acestor functiuni si elemente de infrastructura, Impact aloca un buget de peste 3 milioane de euro (fara TVA).
Tot in cadrul Greenfield, dezvoltatorul mai are in plan sa subventioneze construirea unui centru comunitar cu functiuni comerciale, de servicii si sportive. "Intreaga strategie de dezvoltare a cartierului Greenfield este gandita sa faca parte dintr-un ansamblu de functiuni publice de interes general, in beneficiul intregii zone de nord a Bucurestiului", mai spun reprezentantii Impact.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19bluebeamTeraSteelVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere