Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Julius Meinl achizitioneaza Hotel Ambasador si investeste in modernizarea cladirii
Julius Meinl achizitioneaza Hotel Ambasador si investeste in modernizarea cladirii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 22 Apr 2024 17:25
Julius Meinl Living PLC, prin intermediul companiilor parte din grup, achizitioneaza active imobiliare importante in capitalele politice si economice europene pentru a le dezvolta in proprietati hoteliere de top. De principiu, acestea cuprind apartamente pe care grupul le opereaza ulterior („Julius Meinl Living”).
Cea mai emblematica proprietate a Julius Meinl Living este „The Julius Prague”. Acest hotel are o suprafata totala de 16.162m2 si dispune de 168 de camere si apartamente de lux, cu restaurant, cafenea, sali de sedinta, spatiu de co-working si o sala de sport. In plus, hotelul contine si un magazin de alimente si bauturi gourmet marca House of Julius Meinl. De la deschidere, The Julius Prague a devenit unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din Praga, dar si unul dintre hotelurile cu cele mai multe recenzii.
Julius Meinl Living este detinut in totalitate de familia Julius Meinl, care, in ultimii 162 de ani, si-a demonstrat expertiza si excelenta in domeniul bunurilor de consum, dar si in ceea ce priveste zona de retail si afaceri imobiliare.
 
Achizitia Hotelului Ambasador
Julius Meinl Living anunta finalizarea achizitiei Hotelului Ambasador din Bucuresti, cu o suprafata de 12.600 m2. Dupa un proces amplu de renovare, Hotelul Ambasador urmeaza sa fie deschis sub numele de The Julius Bucharest”, in anul 2027. 
Hotelul Ambasador este o cladire emblematica in stil Art Deco din Bucuresti, situata pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 10 si 10A, principalul bulevard nord-sud al orasului. Proprietatea a fost construita cu putin timp inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial si a fost deschisa in 1939. Operatiunile hotelului au fost intrerupte in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si in primii ani de comunism. Cu toate acestea, in 1958, operatiunile hoteliere au fost reluate si au continuat de atunci.
Achizitia a fost realizata in doua etape, astfel ca, in prima etapa, Julius Meinl Living a achizitionat Ambasador SA, care detinea o jumatate din proprietate si care activa drept hotel. Ulterior, in cea de a doua etapa, Ambasador SA a achizitionat si cealalta jumatate a proprietatii, care era detinuta separat.
In procesul de achizitie a proprietatii Hotel Ambasador, Julius Meinl Living a fost asistat de o echipa de consultanti, printre care Daniel Tiganila, Managing Partner al Special Properties (brokeraj), Kinstellar (juridic), TPA (financiar), Optim Project Management (dezvoltare). 
 
Planuri de viitor pentru Hotel Ambasador
In vederea pregatirilor necesare pentru reamenajare, operatiunile hoteliere ale Ambasador SA au fost incheiate. Urmatorul pas implica obtinerea autorizatiilor necesare pentru reabilitare. Ca parte a procesului de obtinere a autorizatiilor, Julius Meinl Living va discuta cu autoritatile orasului Bucuresti despre modalitatile optime de a integra numele „Ambasador” in proprietatea reamenajata.
Odata ce vor fi obtinute autorizatiile necesare, reabilitarea va dura aproximativ doi ani. Ulterior, The Julius Bucharest va pastra esenta si caracterul cladirii existente. Astfel, o estimare presupune ca hotelul va avea 158 de camere si apartamente de lux. Facilitatile si serviciile vor urma modelul deja stabilit cu succes de The Julius Prague, avand in vedere inclusiv un magazin de produse alimentare si bauturi gourmet marca House of Julius Meinl.
La fel ca in cazul The Julius Prague, se intentioneaza ca The Julius Bucharest sa fie certificat conform standardul LEED Gold. Acest indicator al acreditarilor de mediu va face din The Julius Bucharest una dintre cele mai sustenabile cladiri din Romania.
Prin transformarea Bulevardului General Gheorghe Magheru intr-o destinatie pentru oaspeti si pentru alti clienti, redeschiderea Hotelului Ambasador ca The Julius Bucharest va reprezenta un pas important in regenerarea acestei zone istorice din centrul Bucurestiului.
In legatura cu aceasta achizitie, Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living, a declarat: „Suntem incantati ca avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador intr-unul dintre hotelurile de exceptie din Bucuresti, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii si cu cea mai rapida crestere din Europa. Dorim sa le multumim tuturor celor care au lucrat pana acum cu noi la acest proiect si asteptam cu entuziasm reamenajarea proprietatii si apoi deschiderea acesteia."
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
theda mar
MAKITA
ness project
EDIT-Structural
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
noark
concelex
quadratum
leviatan
konsent
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander