Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - One United Properties negociaza terenuri pentru dezvoltarea a 10.000 de locuinte
One United Properties negociaza terenuri pentru dezvoltarea a 10.000 de locuinte
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 29 Mai 2024 09:52
Actionarii One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor si dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, au aprobat, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 28 mai 2024, operatiunea de majorare a capitalului social cu aport in numerar pentru atragerea a 350 de milioane de lei in vederea finantarii urmatoarei etape de crestere a companiei. Cvorumul AGA a fost de peste 80%. 
"Le multumim actionarilor nostri pentru participarea activa la cea mai recenta adunare generala si pentru aprobarea tuturor punctelor de pe ordinea de zi. Asa cum am subliniat in strategia noastra pentru 2030, consideram ca avem o oportunitate unica de a raspunde cererii tot mai mari de locuinte rezidentiale de calitate in Bucuresti, determinata de cresterea numarului de gospodarii cu doua venituri si de dorinta de confort in mediul urban. Cu extinderea planificata in segmentul de locuinte premium accesibile, suntem pregatiti pentru o crestere semnificativa, vizand un randament anual de 30% al capitalului investit. Majorarea planificata a capitalului social este cruciala pentru aceasta crestere si incurajam actionarii nostri sa isi creasca investitia in One United Properties cu aproximativ 10% din participatia lor curenta. Aceasta investitie este esentiala pentru a ne dubla afacerile in urmatorii cinci ani si pentru a atinge o crestere de patru ori in urmatorul deceniu", a declarat Andrei Diaconescu, co-fondator si membru executiv al Consiliului de Administratie al One United Properties, care a prezidat sedinta.
Majorarea capitalului social va incepe in luna august si se preconizeaza ca se va incheia pana in octombrie 2024. Compania intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei prin emiterea a 1,75 miliarde de actiuni noi. 
Actiunile vor fi oferite, cu respectarea dreptului de preferinta, tuturor actionarilor care detin actiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominala de 0,2 lei. Data participarii garantate, adica ultima data la care actionarul trebuie sa cumpere actiunea pentru a beneficia de drepturile de majorare a capitalului social la valoarea nominala, este 2 august 2024. Pentru a putea obtine o noua actiune, actionarii trebuie sa detina 2,1879186 drepturi de preferinta. Acestea vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.
60% din capitalul pe care compania intentioneaza sa il atraga a fost deja alocat de catre cei doi co-fondatori si membri executivi ai Consiliului de Administratie, Victor Capitanu si Andrei Diaconescu, precum si de catre Presedintele Consiliului de Administratie, Claudio Cisullo si membrul Consiliului de Administratie, Marius Diaconu. 
Asa cum se subliniaza in strategia ONE 2030, One United Properties intentioneaza sa se extinda dincolo de segmentul rezidential actual, axat pe dezvoltari de lux, premium si high-end, si va accelera dezvoltarea de proiecte rezidentiale premium accesibile, care vizeaza clasa de mijloc din Bucuresti. Compania are in curs de negociere terenuri pentru inca 10.000 de unitati rezidentiale destinate exclusiv acestui subsegment, primul memorandum de intelegere pentru un teren de 21 de hectare care va gazdui 5.000 de unitati fiind deja semnat. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
ness project
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
siniat
CDS
Ubitech
noark
leviatan
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander