Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PORR: Portofoliu de contracte de 200 milioane euro si noi planuri de dezvoltare
PORR: Portofoliu de contracte de 200 milioane euro si noi planuri de dezvoltare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2021 06:55
Activitatea companiei de constructii PORR Construct, parte a grupului austriac PORR, s-a inscris pe un trend ascendent in 2020, in contextul in care activitatea din sector s-a mentinut la un nivel optim. Antreprenorul este implicat in proiecte de anvergura in Romania, precum Lotul 1 al Autostrazii Pitesti-Sibiu, Soseaua de Centura Giurgiu - care va permite un acces mai rapid din DN5 catre Vama Giurgiu - Ruse, reabilitarea pistei de rulare 2 a Aeroportului Otopeni, reabilitarea unei portiuni a Autostrazii A2, constructia unui pasaj peste soseaua de centura a Oradei, constructia Scolii Germane in Bucuresti, reabilitarea unui tronson al Drumului National 76, reamenajarea unei cladiri de birouri din Pipera, dar si multe alte proiecte de dimensiuni medii concentrate in special in zonele Timisoara - Arad - Bihor, Sibiu, Bucuresti si in regiunea de Sud a tarii. Portofoliul de proiecte actual al PORR Romania totalizeaza peste 200 de milioane de euro.
"In 2020, sectorul constructiilor a inregistrat chiar mici cresteri fata de aceleasi perioade din 2019, iar volumul activitatii de pe piata s-a mentinut constant pe parcursul anului. Aceasta s-a datorat si mobilizarii foarte bune a autoritatilor si institutiilor de stat, in sensul sustinerii proiectelor investitionale. Piata constructiilor din Romania are un potential foarte mare in continuare, independent de socul provocat de aceasta criza, iar cererea se mentine la un nivel bun, in special in zona investitiilor publice. Prin urmare, consideram ca perspectivele sunt incurajatoare si suntem siguri ca, daca investitiile se mentin pe lista prioritatilor strategice ale clientilor publici si privati, sectorul constructiilor va avea un rol important in revenirea, respectiv cresterea economica, asa cum s-a intamplat in 2020", a declarat Mario Proell, COO Divizia Infrastructura si membru al board-ului director al PORR Construct.
In perioada urmatoare, compania va continua sa investeasca in dezvoltarea pe piata locala. Strategia investitionala vizeaza cu precadere zona de echipamente de constructii, facilitati de productie si logistica noilor subsidiare, in care investeste peste 5 milioane de euro anual. "Cea mai importanta investitie pentru noi este, insa, investitia in oameni, in colegii nostri. Constructiile sunt o afacere cu si despre oameni si vom investi an de an in aceasta directie, in motivarea si retentia angajatilor, dezvoltarea lor personala si profesionala", subliniaza reprezentantul companiei.
In contextul pandemiei de Covid-19, PORR Construct si-a concentrat eforturile, inca de la inceput, pe identificarea, procurarea si asigurarea permanenta a necesarului de materiale de protectie pentru sanatatea si siguranta angajatilor, dar si asupra folosirii tehnologiei in scopul comunicarii remote, acolo unde a fost posibil, pentru a asigura distantarea sociala. "Provocarile cele mai mari ale perioadei curente sunt legate de contextul pandemic pe care il traversam cu totii si in care este imperios necesar sa luam toate masurile pentru a oferi un mediu de lucru sigur pentru colegii nostri si sa identificam rapid solutii pentru a nu afecta negativ evolutia proiectului in momentul in care ne confruntam cu imbolnaviri si infectari Covid-19 in randul echipelor noastre", a mai spus Mario Proell.
***
Compania PORR Construct este activa pe piata locala de constructii din anul 2004, avand sediul la Bucuresti si filiale la Timisoara si Buftea. Societatea este specializata in executia de lucrari de constructii de cladiri si inginerie civila. Potrivit datelor publice, PORR Construct a incheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de circa 100 de milioane de euro, iar estimarile pentru 2020 indica depasirea acestui prag.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulman and machineTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
BALTIC
theda mar
hilti
viarom
Acvatot 2019
FRONTALE
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023