Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG a finalizat in 16 luni constructia terminalului T4 al aeroportului din Iasi
STRABAG a finalizat in 16 luni constructia terminalului T4 al aeroportului din Iasi
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 29 Mar 2024 11:47
Strabag, grup european de tehnologie pentru servicii de constructii si lider in materie de inovatie in industria constructiilor, prin subsidiara sa din Romania, celebreaza finalizarea terminalului T4 al Aeroportului International Iasi, la timp pentru startul zborurilor in spatiul aerian Schengen. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat in 16 luni – 4 luni pentru proiectare si alte 12 luni constructia propriu-zisa. Constructia terminalului T4 reprezinta pentru Strabag o realizare importanta pentru ca da masura valorii sale de constructor de constructii civile capabil sa-si asume proiecte de mare complexitate si pe care le finalizeaza in termenul asumat. Pe intreaga durata a lucrarilor, Strabag, alaturi de subcontractantii sai, a mobilizat o forta de munca de aproximativ 600 de profesionisti. 
Finalizarea lucrarilor in intervalul de timp asumat – 16 luni (4 luni pentru proiectare si 12 luni de executie) –  demonstreaza angajamentul Strabag de a livra proiectele la timp. Folosirea proceselor digitale BIM (Building Information Modelling) si LEAN. Construction ca practici inovatoare care subliniaza pozitia de lider a companiei in domeniul tehnologiei in industria constructiilor. 
 
 
"Am construit la Iasi unul dintre cele mai moderne aeroporturi, acum al doilea ca marime din tara. Clientul nostru s-a putut baza pe experienta noastra vasta in gestionarea proiectelor complexe si pe practicile inovatoare, cum ar fi metodele LEAN si BIM (Building Information Modelling). Toate aceste au crescut eficienta executiei si acuratetea muncii noastre, asigurand integrarea tuturor proceselor de constructie." - Johann Poelzl, Technical Managing Director, Constructii Civile la Strabag Romania.
Noul terminal este proiectat sa primeasca pana la 3,5  milioane de pasageri pe an si aduce o capacitate sporita si o procesare simplificata a pasagerilor in timpul orelor de varf - pana la 950 de pasageri pe ora.
Pentru noul terminal T4 Strabag a construit si instalat 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porti de imbarcare, sase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP si unul de business, spatii pentru activitati comerciale si alte spatii conexe. Proiectul a inclus, de asemenea, reconfigurarea drumurilor de acces la aeroport si cresterea capacitatii de parcare la sol de la 350 la 600 de locuri de parcare. La acestea se adauga si constructia unui parc fotovoltaic.
 
 
Terminalul T4 se intinde pe mai mult de un hectar, este dezvoltat pe trei niveluri si adauga o suprafata totala de peste 31.000 metri patrati la infrastructura aeroportului. Perfect integrat cu terminalul existent, noul terminal va gazdui zboruri internationale, permitand o mai buna organizare atat a zborurilor interne, cat si a celor externe intre terminalele existente, ceea ce duce la optimizarea operatiunilor aeroportuare. De pe noul terminal vor fi operate zborurile in tarile din spatiul Schengen, precum si zborurile interne.
Arhitectura noului terminal poarta semnatura arhitectului Claudiu Ionescu.
Studiul de fezabilitate, masterplanul si documentatiile necesare realizarii proiectului au fost esaborate de compania italiana 3TI Progetti, in asociere cu compania locala Consitrans.
Pe partea de finantare, Exim Banca Romaneasca a acordat un pachet financiar in valoare de circa 39 milioane de euro pentru implementarea proiectului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
Acvatot 2019
ness project
concelex
CDS
quadratum
konsent
ERBASU CONSTRUCT
noark
leviatan
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Ubitech
siniat
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander