Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SVN: Bucurestiul are printre cele mai accesibile locuinte din orasele din UE
SVN: Bucurestiul are printre cele mai accesibile locuinte din orasele din UE
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 08 Iun 2022 12:09
Preturile locuintelor din Bucuresti sunt printre cele mai accesibile la nivelul Uniunii Europene (UE), releva unui raport realizat de compania de consultanta imobiliara SVN Romania pe baza statisticilor oficiale ale Eurostat si a datelor referitoare la salariile medii la nivel national si preturile locuintelor din capitalele statelor membre UE.
Regiunea Bucuresti - Ilfov este una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic la nivelul Uniunii Europene in functie de produsul intern brut pe locuitor exprimat in PPS (euro), o moneda statistica comuna care elimina diferentele dintre preturile existente in fiecare stat membru UE. Astfel, datele Eurostat arata ca Bucuresti - Ilfov se claseaza pe treapta a zecea in randul celor 27 de capitale UE si regiunile aferente acestora.
Din primele 10 capitale UE in functie de produsul intern brut pe cap de locuitor, Bucurestiul ocupa pozitia a patra in clasamentul celor mai accesibile locuinte in functie de salariile medii din fiecare tara in parte si preturile apartamentelor din orasele analizate.
Astfel, in Bucuresti sunt necesare 115 salarii medii (sau o perioada de 9,6 ani) la nivel national pentru a cumpara un apartament cu doua camere si o suprafata de 60 de metri patrati utili. Pe primele trei pozitii se claseaza Bruxelles (Belgia), cu 86 de salarii medii necesare (sau o perioada de 7,2 ani), Copenhaga (Danemarca), cu 100 de salarii medii necesare (sau o perioada de 8,3 ani) si Dublin (Irlanda), cu 101 salarii medii necesare (8,4 ani) pentru a cumpara un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati utili.
Locuinte mai putin accesibile comparativ cu Bucuresti, arata analiza SVN, se regasesc in Varsovia (Polonia), unde sunt necesare 137 de salarii medii (11,4 ani), Amsterdam (Olanda), unde sunt necesare 173 de salarii (14,4 ani), Praga (Cehia), unde sunt necesare 210 salarii medii (sau o perioada de 17,5 ani) si Paris (Franta), care ocupa ultima pozitie din randul celor mai productive 10 capitale din UE, cu un nivel de 250 de salarii medii (sau o perioada de 20,8 ani).
”In mai putin de 15 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, regiunea Bucurestiului a intrat in randul primelor 10 capitale la nivel comunitar in functie de produsul intern brut pe locuitor dar si-a pastrat si un nivel foarte bun de accesibilitate a cumpararii unei noi locuinte, in ciuda cresterilor de preturi si a ratei inflatiei din ultima perioada. Potentialul de dezvoltare al Bucurestiului in urmatoarele decenii este in continuare unul urias, atat din punct de vedere economic cat si demografic si implicit al pietei imobiliare si rezidentiale”, afirma Andrei Sarbu, CEO SVN Romania.
Bucurestiul este si in topul celor mai accesibile preturi ale locuintelor si la nivelul Europei Centrale si de Est. Astfel, doar locuintele din Sofia (Bulgaria) sunt mai accesibile pentru potentialii cumparatori, cu un numar de 91 de salarii medii pe economie la nivel local (sau 7,6 ani) pentru a achizitiona un apartament cu doua camere.
Pe treapta a doua in regiune se claseaza Bucurestiul, urmat de Zagreb (Croatia), unde sunt necesare 150 de salarii medii (sau 12,5 ani), Ljubljana (Slovenia) cu un nivel de 162 de salarii medii pe economie la nivel local (sau 13,5 ani), Budapesta (Ungaria), unde sunt necesare 175 de salarii medii (14,6 ani) si Bratislava, cu un nivel de 185 de salarii medii (sau 15,4 ani).
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj - Napoca si Covasna si este consultantul si agentul a peste 20 proiecte rezidentiale amplasate in Bucuresti si in tara. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
hidroplasto
viarom
Ubitech
BMI_Icopal
leviatan
leviatan
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
MAKITA
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere