Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ALLIED Engineers a proiectat in BIM structurile cladirilor inalte ale Capitalei
ALLIED Engineers a proiectat in BIM structurile cladirilor inalte ale Capitalei
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 08 Nov 2018 07:44
Compania Allied Engineers a realizat in modul de lucru BIM 3D structurile unora dintre cele mai tehnologizate cladiri ce se afla in constructie in Bucuresti si care vor fi livrate pe piata in perioada 2018-2019. Printre acestea se afla ansamblurile One Mircea Eliade (3S+P+15E - 20E si cu o suprafata totala de 108.000 mp), Expo Business Park (2S+P5E - 8E+ETh, 67.700 mp), Oregon Park Phase 2 (2S+P+6E+ETh, 50.000 mp), complexul rezidential Central Vasile Lascar (2S+P+4E - 10E, 50.000 mp), Globalworth Square (3S+P+15E, 45.600 mp), One Herastrau Towers (2S+P+9E+10E duplex + ETh, 37.000 mp), Renault Headquarters & R&D Buildings (S+P+8E, 54.888 mp), AFI Tech Park, Cladirea 2 (2S+P+7E, 31.522 mp). De asemenea, compania a realizat si structurile unor cladiri de retail de anvergura, precum Auchan Concept Store - Floreasca (2S+P+E, 28.126 mp) si sase hipermarketuri Kaufland, in Romania si Republica Moldova.
Compania lucreaza la realizarea proiectelor cu sistemul BIM 3D LOD (Level Of Detail) 400, care corespunde celor mai inalte standarde de proiectare, realizand un nivel maxim de claritate a continutului BIM si asigurand capabilitatea optima de realizare a constructiei.
"In configuratia completa, sistemul contine functionalitati pentru toate specialitatile de proiectare, coordonatorii nostri de proiect putand, astfel, sa isi imbunatateasca semnificativ nivelul de coordonare a proiectarii la toate specialitatile. Sistemul ofera posibilitatea de a verifica modul cum functioneaza impreuna toate componentele unui proiect complex, de a evalua in fazele incipiente ale proiectului optiunile pentru asigurarea viabilitatii si sustenabilitatii acestuia, precum si de a identifica cele mai bune solutii pentru optimizarea eficientei generale a proiectelor. Utilizatorii pot crea modele BIM 3D compuse atat din structuri metalice, cat si din structuri de beton armat, pot genera date esentiale utilizate in timpul fazelor de fabricatie si de montaj, pot comunica si gestiona informatii de la livrare pana la executie, precum si urmari situatia proiectului", a explicat Monica Tebeica, manager marketing al Allied Engineers.
Utilizarea BIM contribuie, astfel, la imbunatatirea semnificativa, pe tot parcursul proiectului (concept, proiect tehnic, detalii de executie, fabricatie, constructie, mentenanta), a nivelului de coordonare si colaborare intre membrii tuturor echipelor implicate in proiect si, totodata, optimizeaza timpul de proiectare si diminueaza semnificativ necesitatea reproiectarii ca urmare a constatarii unor conflicte in fazele avansate ale proiectului.
 
Crestere importanta a activitatii companiei, in 2018
Conform datelor Allied Engineers, 2018 a fost de la inceput un an cu proiecte importante, care depasesc ca volum, grad de dificultate si nivel de complexitate lucrarile din aceeasi perioada a anului anterior. Valoarea proiectelor contractate in primele noua luni ale acestui an de companie este, astfel, cu aproape 50% mai mare fata de nivelul din aceeasi perioada din 2017. "In aceasta perioada am avut, de asemenea, un numar mai mare de solicitari pentru proiectare generala venite din partea clientilor din Romania, dar si din afara tarii, ca dovada a recunoasterii profesionalismului si calitatii serviciilor noastre", a precizat Monica Tebeica.
In ceea ce priveste provocarile din domeniu, compania s-a confruntat, in mare parte, cu dificultatile generale ale pietei locale de constructii, precum cele cauzate de criza fortei de munca, care are efecte negative atat asupra firmelor de proiectare, cat si asupra companiilor de constructii, prin cresterea costurilor pentru angajatori.
Allied Engineers furnizeaza servicii de proiectare de rezistenta, proiectare generala, si consultanta si expertiza in constructii, in special pentru sectorul privat. In cei 15 ani de experienta, compania a livrat cu succes un numar mare de proiecte comerciale, industriale si energetice, contribuind la livrarea acestora in timp si in limitele bugetelor prevazute. Printre acestea se afla cladirea de birouri Bucharest One, fabricile NTN-SNR Rulmenti - Sibiu, Timken - Ploiesti, dar si multe alte facilitati de productie, centre de afaceri si de retail.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
konsent
viarom
theda mar
ness project
rigips
quadratum
strabag nivel 1
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
EDIT-Structural
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander