Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ANCPI finanteaza lucrari de intocmire a planurilor parcelare pentru UAT
ANCPI finanteaza lucrari de intocmire a planurilor parcelare pentru UAT
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 16 Apr 2024 14:02
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) initiaza finantarea, din venituri proprii, a lucrarilor de intocmire a planurilor parcelare, in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF). Beneficiarii acestor lucrari sunt comunele, orasele si municipiile interesate sa realizeze lucrari de intocmire a planurilor parcelare. Ordinul nr. 387/2024 al directorului general al ANCPI privind Procedura si modalitatea de alocare a sumelor, precum si raportarea de catre beneficiari a stadiului de executie a lucrarilor de intocmire a planurilor parcelare in vederea inscrierii din oficiu a imobilelor cuprinse in aceste planuri a fost publicat in Monitorul Oficial.
ANCPI, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), finanteaza lucrarile de intocmire a planurilor parcelare, potrivit art.9, alin. (341) din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, in baza unui contract de finantare multianual. Lucrarile vor fi coordonate de comisiile locale de restituire a proprietatilor funciare si se vor derula similar procesului de inregistrare sistematica a proprietatilor, finalizandu-se cu inscrierea din oficiu in carti funciare noi a imobilelor cuprinse in planul parcelar. 
Conform Procedurii, daca o unitate administrativ-teritoriala (UAT) doreste finantarea lucrarilor de intocmire a planurilor parcelare, transmite solicitarea de finantare catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) pe raza caruia se afla.
Contractul de finantare intre UAT si OCPI va fi incheiat pentru o perioada de cel mult 28 de luni, in limita sumelor aprobate si comunicate de ANCPI. 
Primaria este responsabila de modalitatea de atribuire a contractelor de achizitie publica si de incheierea acestora cu prestatorii de servicii. 
Suma cu care ANCPI finanteaza lucrarile de intocmire a planurilor parcelare este de maximum 109 lei + TVA/carte funciara, la care se adauga, pentru terenurile situate in extravilan, coeficientii categoriilor de dificultate a terenurilor.
Pentru terenurile situate in intravilanul comunelor, suma de 109 lei + TVA/carte funciara se majoreaza cu un coeficient de 2,6, pentru terenurile situate in intravilanul oraselor, municipiilor si resedintelor de judet, cu un coeficient de 3,1, iar pentru terenurile situate in intravilanul localitatilor din judetul Ilfov si Bucuresti, cu un coeficient de 3,5. 
Pentru imobilele situate in zonele de aplicare a Decretului-lege nr. 115/1938, sumele rezultate ca urmare a aplicarii coeficientilor mentionati se majoreaza cu 1,4. 
In cazul imobilelor cu proprietari neidentificati, ANCPI va deconta 10% din pretul contractat pentru un imobil, iar pentru imobilele cu proprietari neidentificati reprezentand rezerva comisiei locale de fond funciar, ANCPI va deconta 50% din pretul contractat pentru un imobil. 
Procedura intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
rigips
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
noark
konsent
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
CDS
siniat
concelex
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander