Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ELIAN SOLUTIONS: Dublare a vanzarilor de sisteme ERP, anul trecut
ELIAN SOLUTIONS: Dublare a vanzarilor de sisteme ERP, anul trecut
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2015 14:45
Elian Solutions, companie ce implementeaza pe piata locala sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV si-a dublat vanzarile in 2014 comparativ cu anul anterior, pentru 2015 conducerea firmei vizand o majorare de 20%. Cifra de afaceri a societatii a ajuns, astfel, la 650.000 de euro in 2014, urmand ca in acest an sa fie atins pragul de 750.000 de euro. "Solutia ERP Microsoft Dynamics NAV, pe care o implementam, se adreseaza tuturor domeniilor de activitate, inclusiv firmelor din domeniul constructiilor. In contextul unei noi contractii a sectorului de constructii, trendul investitiilor IT pe aceasta piata nu a fost crescator in 2014. Este, insa, mai mult o problema de viziune a companiilor, fiindca in perioada de criza sunt taiate bugetele de investitii in IT, cu toate ca uneori tocmai acestea pot reprezenta solutia la problemele generate de recesiune. O investitie intr-un sistem ERP poate reduce semnificativ costurile, ajutand o companie sa depaseasca dificultatile financiare. Dat fiind faptul ca orice constructie reprezinta un proiect, in cadrul sistemului nostru avem un modul de urmarire a lucrarilor pe proiecte, modul ce permite o monitorizare detaliata a costurilor si veniturilor bugetate pe plan intern, a celor contractate cu clientul, precum si a celor efectiv realizate. In acest fel, se asigura un control total asupra evolutiei financiare a proiectului", a explicat Iulian Motoi, Managing Partner in cadrul Elian Solutions.
 
Solutii dedicate companiilor din domeniul constructiilor
Printre companiile active in domeniul constructiilor care utilizeaza solutia ERP Microsoft Dynamics NAV se afla producatorul de vopsele Fabryo Corporation si Hengl Romania, societate activa in domeniul exploatarilor de piatra. De asemenea, Elian Solutions efectueaza implementari la companii care au un profil de activitate bazat pe proiecte. "Acest proces presupune realizarea unei lucrari cu caracter unic, pe o perioada de timp determinata si cu un consum minim de resurse umane, financiare si materiale. Am implementat, de exemplu, modulul de proiecte la companii care realizeaza implementari de sisteme hardware si software si care aveau nevoie sa urmareasca veniturile si cheltuielile in fiecare faza a proiectului. Un avantaj important este dat de faptul ca modulul este total integrat cu contabilitatea, ceea ce inseamna ca facturarea in fiecare etapa a proiectului, se reflecta automat in contabilitate si orice consum de resurse este vizibil imediat in departamentul financiar. De asemenea, sistemul permite calculul prin mai multe metode al valorii lucrarilor aflate in curs de executie, element important atunci cand se stabileste rezultatul financiar. Personalizarea a presupus indeosebi realizarea unor rapoarte in formatul cerut de client, informatia de baza existand deja in sistem", a precizat managerul Elian Solutions.
 
Planuri de extindere a portofoliului de solutii
Pentru perioada urmatoare, conducerea Elian Solutions si-a propus sa devina lider al pietei locale de profil in ceea ce priveste solutia Microsoft Dynamics NAV, avand in vedere evolutia spectaculoasa din ultima vreme a companiei. De asemenea, se ia in calcul inclusiv extinderea portofoliului de aplicatii si implementarea in Romania a unui sistem ERP ce va fi comercializat in regim de cloud. "Solutiile de tip cloud sunt tot mai cerute pe piata, fiind avantajoase in special pentru companiile mici si medii, pentru care nu este rentabil sa investeasca intr-o infrastructura IT", a explicat Iulian Motoi.
Sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV a fost implementat de Elian Solutions in toata tara, pentru orice companie care are nevoie de un sistem de planificare a resurselor. Dupa perioada de implementare, compania asigura o perioada de garantie de 3 luni (interval in care remediaza orice problema ar putea aparea). Ulterior, urmeaza o perioada de service, in care furnizorul asigura suport clientului.
***
Solutia ERP Microsoft Dynamics NAV este produsa de Microsoft, corporatie care stabileste calendarul noilor versiuni. Cea mai recenta varianta este Dynamics NAV 2015, lansata in toamna anului trecut. Microsoft lanseaza aproximativ o data la doi ani o versiune majora de produs si o data pe an cate una cu imbunatatiri si alte actualizari care pot fi lunare. Produsul se utilizeaza la nivel international, fiind implementat la peste 110.000 de companii, in toata lumea.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CELCO 2020
leviatan
Ubitech
FRONTALE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
viarom
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere