Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Impex Romcatel castiga proiect de restaurare Castel Huniade, din Timisoara
Impex Romcatel castiga proiect de restaurare Castel Huniade, din Timisoara
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 09 Aug 2022 11:48
Proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea si punerea in valoare a Castelului Huniade (sediul central al Muzeului National al Banatului) intra in lucru, dupa ce licitatia publica derulata de Consiliul Judetean Timis s-a incheiat, contractul fiind adjudecat de compania Impex Romcatel la suma de 1,5 milioane de lei.
Prestatorul va avea la dispozitie sapte luni pentru finalizarea documentatiei, plus 36 de luni alocate asistentei tehnice pe perioada lucrarilor efective, a transmis, luni, administratia judeteana.
Serviciile care fac obiectul contractului vizeaza proiectul tehnic de executie, documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire si organizarea executiei lucrarilor, detalii de executie si asistenta tehnica din partea proiectantului. Proiectul tehnic va trebui sa detalieze, printre altele, lucrarile de restaurare, consolidare, reparatiile structurale si modificarile functionale necesare.
Obiectivul de investitii urmareste imbogatirea ofertei culturale, restaurarea castelului reprezentand un sprijin consistent in redescoperirea unei identitati istorice si culturale insuficient valorificate si constientizate.
Investitia va genera o suita de efecte benefice din punct de vedere economic, social, cultural atat pentru judetul Timis, cat si pentru regiunea de dezvoltare, prin fluxul de vizitatori care vor trece pragul muzeului si care vor participa la activitatile organizate. De asemenea, va creste gradul de atractivitate al zonei din punct de vedere turistic, fapt care genereaza incasari din servicii turistice si dezvoltarea societatilor de profil. Un alt element de impact, din punct de vedere social, il constituie dotarea obiectivului restaurat si a muzeului cu facilitati inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale, care vor dori sa viziteze monumentul istoric.
Cu ocazia sapaturilor arheologice din anul 2009, in curtea interioara a castelului s-au descoperit ruinele unui donjon, a carui perioada de edificare a fost estimata a fi secolul XIV. Proiectul tehnic va trebui sa tina cont de necesitatea punerii acestuia in valoare.
Intregul Castel Huniade a intrat in lucrari de consolidare in anul 2006, pe bani din bugetul propriu. Pe parcursul lucrarilor, constructorul a descoperit multe alte probleme majore de infrastructura.
Castelul are aspectul de astazi dupa ce Iancu de Hunedoara a reconstruit fortareata lui Carol Robert de Anjou, intre 1443 - 1447, intrucat ajunsese intr-un grad avansat de degradare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
FRONTALE
leviatan
rigips
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom
MAKITA
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere