Agenda Constructiilor
Luni, 29 Mai 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Meindhardt Group ofera asistenta tehnica la constructia Central District Lagoon City
Meindhardt Group ofera asistenta tehnica la constructia Central District Lagoon City
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 02 Dec 2021 14:41
Forty Management SA anunta finalizarea selectiei internationale pentru serviciile de proiectare, inginerie si asistenta tehnica pentru constructia Central District Lagoon City din Bucuresti. Contractul cu Meindhardt Group are o valoare estimata de 2,8 milioane de euro si o durata de implementare de 8 de luni.
Lagoon City reprezinta un proiect mixt de mari dimensiuni, cu o componenta rezidentiala de 290 de apartamente, o cladire de birouri de 8.000 mp GLA, 7.800 mp de spatii comerciale, si un hotel de 5 stele, cu 300 de camere, construite in jurul unei lagune cu plaja de 18.000 mp. Proiectul este implementat in baza unei licente exclusive Crystal Lagoons.
Meinhardt Grup este una dintre cele mai mari firme de inginerie din lume, avand in portofoliu proiecte lankmark precum Dubai Mall, The Address Hotel din Dubai, Marina Bay Sand si Gardens by the Bay din Singapore, cu peste 65 de ani de experienta in proiecte complexe de mari dimensiuni.
In cadrul proiectul Central District Lagoon City, Meinhardt Group va asigura servicii de arhitectura, proiectare structura, instalatii, fatade, iluminat si acustica, managementul deseurilor si infrastructurii pentru indeplinirea standardului Carbon Neutral, cel mai inalt standard pentru cladiri verzi, utilizand solutii inovatoare precum pompe de caldura si panouri solare integrate ce transforma Central District Lagoon City intr-un furnizor de utilitati.
Conceptul arhitectural, masterplanul si designul schematic al intregului proiect sunt asigurate de biroul de arhitectura Razvan Barsan & Partners, iar designul schematic al partii hoteliere a fost livrat de catre biroul de arhitectura Cumulus.
„Am invitat sa participe in cadrul procesului de selectie firme de inginerie, project management si design din toata lumea. Am primit oferte de la companii din Australia si pana in America, ceea ce arata interesul global al acestei dezvoltari, precum si capacitatea noastra de a agrega un mod de lucru international”, a declarat Lucian Azoitei, CEO Forty Management.
Tehnologia Crystal Lagoons, patentata in 190 de tari, este unica in lume si permite dezvoltarea unor suprafete de mari dimensiuni, acoperite cu apa cristalina si plaje de nisip alb, avand un cost mic de intretinere.
Pana in acest moment s-au dezvoltat la nivel mondial peste 600 de lagune, iar Central District Lagoon City va utiliza pentru prima data in Estul Europei o astfel de tehnologie. Apa cristalina a lagunei permite practicarea inotului si a sporturilor nautice, navigarea sau caiacul, sau pur si simplu relaxarea pe o plaja impecabila, in perimetrul propriei locuinte.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMvailantman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
grundfos
Acvatot 2019
theda mar
BALTIC
viarom
rigips
MAKITA
leviatan
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023