Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OAR: Premiile Noul Bauhaus European (NEB) - Vot deschis publicului
OAR: Premiile Noul Bauhaus European (NEB) - Vot deschis publicului
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2023 12:34
Publicul este invitat sa-si voteze pana pe 24 mai castigatorii Premiilor Noul Bauhaus European 2023.
Premiile recunosc si recompenseaza proiecte existente si concepte propuse de tineri, care demonstreaza ca solutiile durabile promovate de Pactul verde european pot fi, de asemenea, incluzive si frumoase, aducand experiente de inalta calitate in viata de zi cu zi a oamenilor.
Dupa o evaluare facuta de experti independenti, anul acesta Premiul New European Bauhaus (NEB) propune 61 de finalisti - alesi din peste 1400 de propuneri -, iar prin votul public vor fi acordate 3 premii, cate unul pentru fiecare din urmatoarele categorii:
- Champions/ Campioni
- Rising Stars/ Personalitati in devenire
- Education Champions / Campioni in domeniul educatiei
 
Fiecare dintre aceste categorii este impartita in subcategoriile:
- Reconnecting with nature/ Reconectarea cu natura
- Regaining a sense of belonging/ Redobandirea sentimentului de apartenenta
- Prioritising the places and people that need it the most / Prioritizarea locurilor si a persoanelor care au cea mai mare nevoie
- Shaping a circular industrial ecosystem and supporting life-cycle thinking/ Necesitatea unei gandiri pe termen lung, care sa tina seama de ciclul de viata in ecosistemul industrial.
Publicul este invitat sa-si exprime votul pentru cele trei categorii - Campioni, Personalitati in devenire si Campioni ai educatiei - pana pe 24 mai, aici.
In total vor fi acordate 15 premii, restul de 12 premii - cate unul pentru fiecare subcategorie - va fi acordat de un juriu, iar castigatorii vor fi anuntati pe 22 iunie.
Romania este reprezentata si la aceasta editie a premiilor, printre finalisti numarandu-se si proiecte propuse de municipalitatile Beclean, Cluj-Napoca si Petrila. Mai jos, scurte prezentari ale acestor proiecte, asa cum apar in lista finalistilor Premiilor Noul Bauhaus European 2023:
 
La categoria Champions - Prioritising the places and people that need it the most: Legacy Recreation Center (Centrul Recreativ Legacy) - Primaria Beclean
„Legacy” transforma visele in realitate! Centrul Recreativ Legacy ofera oportunitati unice de relaxare si creativitate pentru toti oamenii, indiferent de varsta sau statut social, prin zona de inot, de aerosoli salini, de bowling, prin zona creativa, pentru sport sau prin biblioteca. Pe langa faptul ca este incluziva, ofera intrare gratuita pentru anumite persoane din medii defavorizate, dar si pentru persoanele cu dizabilitati, ceea ce il face frumos pentru ochii nostri, pentru mintea noastra, dar mai ales pentru sufletul nostru. Mai multe despre acest proiect, aici.
 
La categoria Champions - Rising Stars - Prioritising the places and people that need it the most: . lumen - Empowering the Blind - Cluj-Napoca
Exista 40 de milioane de nevazatori in prezent si, in ciuda tuturor progreselor tehnologice, cele mai utilizate solutii pentru mobilitate sunt inca bastonul pentru orientare si cainele-ghid. Proiectul .lumen propune o solutie care reproduce caracteristicile unui caine-ghid fara dezavantajele care il fac o solutie nescalabila. Mai multe despre acest proiect, aici.
 
La categoria Education Champions - Prioritising the places and people that need it the most: Sustainable skills for a NEB future - Orasul Petrila
Initiativa este despre tranzitia de la o economie pe cale de disparitie, poluanta si centrata pe barbati, la una verde si inovatoare, in care rolul femeilor este mai vizibil, iar tinerii isi decid viitorul. Scopul este de a dezvolta competente in robotica, financiare, in sustenabilitate si cetatenesti in randul studentilor, in cadrul multidisciplinar, intergenerational si participativ al unui Hub de Robotica si diferite activitati educationale si de co-design, care vor fi utilizate in continuare pentru dezvoltarea unei zone urbane atractive, durabile si incluzive. Mai multe despre acest proiect, aici.
Pentru a vota proiectele preferate, urmariti subcategoria de interes din cadrul celor trei mari categorii pentru care publicul isi poate desemna castigatorii. Reamintim termenul limita: 24 mai!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural
quadratum
noark
theda mar
leviatan
viarom
konsent
MAKITA
concelex
Acvatot 2019
ness project
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander