Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Martie 2021
 
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Planuri Urbanistice Zonale, pentru Parcurile Industriale Eurobusiness Oradea I-IV
Planuri Urbanistice Zonale, pentru Parcurile Industriale Eurobusiness Oradea I-IV
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2021 11:11
Directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) Alina Silaghi a sustinut la sediul agentiei o conferinta de presa, in care a prezentat raportul de activitate pe anul 2020 al societatii.
Conform spuselor dnei Alina Silaghi, la finele anului 2019, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea SA detinea patru titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente, situate pe Calea Borsului (130,02 ha) - Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) - Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor - Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha).
Pentru toate amplasamentele au fost finalizate si aprobate Planurile Urbanistice Zonale, precum si proiectele tehnice pentru dotarea cu utilitati publice, inclusiv racordarea la retelele orasului. Pentru Parcurile Industriale Eurobusiness Oradea I, II si III sunt finalizate proiectele tehnice pentru dotarea cu utilitati publice, inclusiv executarea acestora si racordarea la retelele publice ale Municipiului Oradea, iar pentru Parcul Industrial Eurobusiness IV a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru dotarea cu utilitati publice in vederea implementarii.
Doamna Silaghi a anuntat ca anul 2020 a fost un an cu multe provocari pentru ADLO. In ciuda pandemiei, s-au organizat 7 sesiuni de licitatie pentru terenurile din parcurile industriale, in urma carora au fost atribuite 7 parcele de teren in suprafata totala de 99.402 mp si au avut loc trei proceduri de negociere directa cu o companie straina din Polonia, o companie din Germania si o companie romaneasca, ocupandu-se doua parcele de teren in parcul industrial EBP I, in suprafata totala de 20.098 mp si o parcela de teren in parcul industrial III, in suprafata de 35.737 mp. Valoarea totala a investitiilor atrase in parcurile industriale pe anul 2020 este de 33.646.243 euro, urmand a se ajunge la un numar total de 8.900 de locuri de munca pana in anul 2023. In anul 2019 valoarea totala a investitiilor erau de 40.678.910 euro.
„Cea mai mare investitie atrasa prin negociere directa in anul 2020 in parcurile industriale din Oradea are o valoare totala de 5,8 milioane de euro, aceasta urmand a genera un numar de 25 de locuri de munca. Investitia consta intr-o hala de productie si depozitare bitum rutier, care va fi realizata de societatea TRUCKTRONIC SRL pe o suprafata de 35.737 metri patrati de teren in Parcul Industrial Eurobusiness III de pe strada Uzinelor", a declarat directorul ADLO.
In ceea a ce priveste activitatea ADLO in anul trecut, avand in vedere situatia generata de pandemia COVID 19, ADLO a avut un rol esential in sprijinirea mediului de afaceri oradean, asigurand servicii de asistenta pentru situatii de urgenta si a asigurat necesarul de echipamente de protectie pentru companiile care si-au continuat activitatea in perioada starii de urgenta. Astfel ca in cadrul pachetului de servicii, au distribuit in mod gratuit companiilor cu peste 25 angajati termoscanere de masurare la distanta a temperaturii corporale si vanzarea de masti de protectie la pret de producator.
In ceea ce priveste planurile ADLO pentru anul in curs, Alina Silaghi a mentionat ca, alaturi de continuarea proiectelor incepute, vor deschide din aceasta toamna gradinita si cresa din Parcul Industrial I, respectiv vor demara construirea blocului de locuinte de serviciu pe strada Densusianu, care va fi cu 65 de apartamente. In cursul anului 2020 ADLO a finalizat lucrarile privind reabilitarea imobilului de pe str. Uzinelor nr. 4, prin construirea a 20 de spatii de cazare cu destinatia de locuinte de serviciu pentru angajatii companiilor rezidente in parcul industrial Oradea, ca suport in lupta pe care mediul privat o duce pentru atragerea si retentia fortei de munca. Apartamentele s-au dat spre inchiriere companiilor rezidente interesate incepand cu luna octombrie 2020.
„Pentru anul 2021 se va finaliza gradinita din Parcul Industrial 1 si va fi functionala. Asta inseamna ca cele 2 grupe de cresa si 4 grupe de gradinita vor fi accesibile in sistem de stat, grupele de crese vor fi in subordonarea DASO, iar grupele de gradinite vor fi in subordinea gradinitei nr. 54. Estimam ca in septembrie 2021 sa functioneze cele 6 grupe care s-au creat acolo, sa fie pline si sa reusim astfel sa acoperim o solicitare care a fost demult venita din partea companiilor.
Pentru anul 2021 am propus totodata sa scoatem la licitatie toate parcelele de servicii pe care le mai avem pentru a reusi sa raspundem solicitarilor primite. Odata cu preluarea proiectelor judetului Bihor, am fost numiti si administratori si parteneri in proiectul Parcul Stiintific si Tehnologic Bihor, aici s-a creat echipa de implementare si momentan se lucreaza la licitatia proiectarii si al executiei. Vom asigura sa implementam proiectul la standarde cat mai inalte.
ADLO isi propune pentru anul 2021 sa fie un partener pentru mediul de afaceri ca si pana acum, sa-i asiguram de toata sustinerea, desi va fi probabil un an greu ne incarcam cu rabdare, vointa si disciplina de a merge mai inainte. Suntem aici pentru a fi la dispozitia lor si ne dorim un an cat mai bun si cu cat mai multe realizari, in masura in care ei vor reusi", a declarat dna Alina Silaghi.
 
TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
rigips
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere