Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TRIPTIC Studio are in plan extinderea activitatii de proiectare la nivel regional
TRIPTIC Studio are in plan extinderea activitatii de proiectare la nivel regional
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2023 06:20
Arhitectii de la Triptic Studio, companie cu peste 10 ani experienta in proiectare, participa, in prezent, la realizarea a patru proiecte de constructii industriale si logistice, aflate in diverse stadii de dezvoltare. La primul dintre acestea, respectiv Platforma Portuara Constanta, au inceput lucrarile de constructii. Obiectivul, cu o suprafata desfasurata de 25.000 mp, este dezvoltat de Steinweg Romania. Tot in etapa de executie se afla si fabrica de procesare a produselor din peste Oceanis, din Ilfov, ce va avea o suprafata desfasurata de 4.500 mp. Celelalte doua investitii, respectiv parcul logistic CTP Chitila (cu o suprafata de 26.500 mp, dezvoltat de CTP Romania) si extinderea fabricii de piese electronice Elemaster, in judetul Arges (11.000 mp) se afla in etapa de proiectare. 
Despre activitatea companiei, cu accent pe segmentul dezvoltarilor industriale, si alte aspecte specifice activitatii de arhitectura si proiectare vorbeste, in continuare, arh. Aurel Basuc, fondator si arhitect principal la Triptic Studio.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2022 si in primele 6 luni din 2023 si ce estimari aveti pentru anii urmatori?
- Pentru Triptic, 2022 a reprezentat un an de tranzitie, atat a echipei, cat si a portofoliului de proiecte. Pe langa proiectele din tara, 2022 a insemnat si proiecte internationale, in Malta. In ceea ce priveste primele 6 luni ale anului 2023, in contextul actual, ne-am propus sa avem o majorare a cifrei de afaceri de minimum 20%, cumulata cu cresterea dimensiunii si importantei proiectelor. De asemenea, urmatorii ani vor insemna pentru Triptic o investitie continua in dezvoltarea multidisciplinaritatii echipei, iar pe langa portofoliul curent, extinderea proiectelor pe piata internationala.
 
- Cum vedeti evolutia activitatii din domeniul de proiectare si constructii industriale si logistice in prima jumatate a anului 2023 si cum credeti ca se va dezvolta acesta pe termen scurt si mediu? Ce caracteristici specifice de constructie au aceste proiecte?
- In prima jumatate a anului 2023, am observat o crestere semnificativa a cererii pentru proiecte in domeniul constructiilor industriale si logistice. Procesul de dezvoltare continua pe termen scurt si mediu, dat fiind ritmul rapid al dezvoltarii industriei logistice si a sectorului industrial. Proiectele noastre se disting prin caracteristici precum designul modular, eficienta energetica si optimizarea spatiului. Aceste date specifice de constructie sunt cerute din ce in ce mai des de beneficiar, dar si de institutii, si ele se pot defini de exemplu ca acreditari BREEAM. Procesele de avizare, licitare, executie si plata sunt gestionate intern prin respectarea tuturor procedurilor necesare intocmirii lor, sau in stransa colaborare cu clientii nostri, respectand rigorile reglementarilor si termenele specifice fiecarei etape.
 
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si proiectare, pe segmentul industrial si logistic in aceasta perioada?
- In prezent, observam o crestere a interesului pentru solutii sustenabile si inovatoare in arhitectura si proiectare in sectorul industrial si logistic. Tehnologiile avansate, cum ar fi sistemele de gestionare a energiei si automatizarea, devin tot mai prezente. Suntem mandri sa putem contribui la aceste tendinte prin proiectarea de solutii verzi, in concordanta cu standardele BREEAM, pentru a crea spatii eficiente si prietenoase cu mediul. Intr-o perioada plina de vremuri instabile, arhitectura trebuie sa tinda spre optimizarea costurilor de investitie si de exploatare ale cladirilor propuse prin eficienta energetica, sisteme de surse alternative, materiale sustenabile, regenerare urbana si energie verde.
 
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- La nivel de companie, avem planuri ambitioase pentru viitor. Pe termen scurt, ne concentram pe finalizarea cu succes a proiectelor curente si extinderea colaborarilor cu clientii fideli. Pe termen mediu, ne propunem sa diversificam portofoliul de proiecte, sa optimizam eficienta operationala si sa ne dezvoltam echipa. O parte din focus este indreptat spre proiecte de dezvoltare a spatiilor pentru comunitati diverse, prin regenerare urbana a spatiilor si cladirilor publice, fiind acreditati ca specialisti World Bank in probleme de regenerare urbana. In perspectiva, ne dorim sa investim cat mai mult in digitalizare prin solutii si idei de smart cities si mobilier urban inteligent care sa schimbe real viata celor ce le acceseaza. Totodata ne dorim sa devenim un nume recunoscut in domeniul proiectarii si constructiilor industriale si logistice in regiune.
 
- Care sunt principalele provocari pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- In aceasta perioada dinamica, provocarile sunt multiple. Gestionarea cresterii rapide a volumului si a complexitatii proiectelor este esentiala. Asigurarea unei echipe bine pregatite si mentinerea sa intr-o piata competitiva reprezinta o prioritate constanta. De asemenea, adaptarea la schimbarile in reglementarile din industrie si mentinerea standardelor inalte de calitate raman provocari constante, dar pe care le abordam cu incredere.
In contextul unei abordari axate pe eficienta energetica si solutii verzi, Triptic Studio ramane dedicat furnizarii de servicii de arhitectura sustenabila in diverse segmente, inclusiv industrial, logistic, agricol, retail si rezidential. Cu experienta noastra in proiectarea conform standardelor BREEAM, ne concentram pe contributia la dezvoltarea durabila si la crearea unui mediu construit responsabil din punct de vedere ecologic. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
viarom
ness project
concelex
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
MAKITA
quadratum
rigips
CDS
leviatan
noark
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander