Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASIS: Cinci trenduri pentru sistemele ERP din industria constructiilor in 2021
ASIS: Cinci trenduri pentru sistemele ERP din industria constructiilor in 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 21 Mai 2021 11:33
Solutiile ERP constituie unul dintre cei mai reprezentativi indicatori de progres din sfera dezvoltarilor in domeniul software. Ele pot juca un rol fundamental in strategia tehnologica a companiilor din industria constructiei si reflecta progresul acestora in sfera digitalizarii si a automatizarii.
Doar printr-un proces continuu de evaluare si revizuire pot firmele din constructie sa obtina un avantaj competitiv printr-un sistem ERP. Procesul implica intelegerea si adoptarea dezvoltarilor care au cel mai mare impact. In continuare, iti vom prezenta 5 trenduri care se regasesc in acest an la nivelul solutiilor ERP din industria constructiilor.
1. Capacitatea predictiva
Un software ERP poate constitui unul dintre instrumentele principale pe baza caruia sunt luate deciziile de business, acesta avand capacitati de analiza si raportare importante prin care se ofera informatii predictive indispensabile.
Sistemele din generatia urmatoare trebuie sa detina capacitatea determinarii in timp real a necesarului de inventar si resurse, oferind in acelasi timp date despre punctele slabe si tari ale lantului de aprovizionare. Acest aspect contribuie la buna functionare a oricarei companii, fiind cu atat mai important in cadrul domeniului constructiilor.
2. Integrare pe toate platformele
Contractorii trebuie sa demareze procesul de integrare a instrumentelor de planificare a resurselor cu alte solutii software, pentru a se asigura ca datele circula fara nicio dificultate de-a lungul fiecarui departament. Inlaturarea barierelor dintre multiple aplicatii constituie un factor de baza al succesului tuturor organizatiilor din industria constructiilor.
3. Canale de colaborare
Complexitatea operatiunilor de constructii creste de la an la an, implicand tot mai multe resurse, atat materiale, cat si umane. In acest context, sistemele ERP trebuie sa devina cat mai usor accesibile pentru o gama larga de utilizatori finali atat din cadrul organizatiei, cat si din exteriorul ei.
Cel mai adesea, contractorii asigura in acelasi timp managementul unui numar ridicat de clienti, proiecte si subcontractori. Tocmai din acest motiv, este necesar ca o solutie ERP sa functioneze atat ca o platforma de colaborare, cat si ca un instrument de mentinere si crestere a productivitatii. Pentru a indeplini aceste obiective, departamentele IT trebuie sa realizeze o evaluare periodica a implementarilor, in scopul asigurarii unei comunicari continue si eficiente intre departamente si echipe.
4. Migrare pe mobile
Chiar si in prezent, un numar semnificativ de contractori nu asigura tranzitia lina a functionalitatilor unei solutii ERP la mediul mobile, ceea ce conduce la limitarea productivitatii si flexibilitatii personalului din teren. Cu toate acestea, in conditiile in care prioritizarea segmentului de mobile ramane un obiectiv in anul curent si in viitorul apropiat, implementarile viitoare vor trebui la randul lor sa includa o gama mai larga de capabilitati.
Se remarca o expansiune a tipurilor de dispozitive care sunt sincronizate cu sistemele ERP in scopul cresterii mobilitatii tehnologice si a colectarii si gestionarii mai eficiente a datelor.
5. Dezvoltarea functionalitatii de modelare informatica a cladirilor (BIM)
Conform unui raport din 2016 realizat de The American Institute of Architects, 96% dintre companiile mari, 72% dintre business-urile medii si 28% dintre firmele mici utilizeaza cel putin un software de modelare informatica a cladirilor. Aceasta componenta se arata a fi critica pentru proiectele din industria constructiilor, deoarece ofera un control crescut al calitatii si permit luarea deciziilor in timp real.
Instrumentele BIM din viitor vor avea capacitatea de a oferi informatii care sa includa atat determinari de cost, cat si de planificare, asigurandu-se astfel noi niveluri de control in cadrul sistemelor ERP si in industria constructiilor in general.
 
Articol realizat de specialistii Alfa Software, producatorul sistemului integrat ASiS
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CDS
concelex
Acvatot 2019
quadratum
noark
FRONTALE
viarom
rigips
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander