Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CADWARE Engineering: Pandemia a accelerat mult digitalizarea din constructii
CADWARE Engineering: Pandemia a accelerat mult digitalizarea din constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Nov 2021 06:41
In ultimii doi ani, producatorii de software s-au axat pe dezvoltarea de solutii si imbunatatirea acestora nu doar pentru arhitectura si inginerie, ci si pentru segmentul de executie, aceasta insemnand in special constructii, spune Brandusa Parlog, Managing Partner si Co-owner la Cadware Engineering, companie cu o experienta de 13 ani in furnizarea de licente software de proiectare.
"Toate actiunile respective s-au accelerat pe fondul pandemiei. In domeniul constructiilor se vorbeste tot mai mult despre digitalizare, realitate virtuala si modul de lucru BIM. Cel mai recent concept despre care se discuta pe piata este Digital Twin, care se refera la capacitatea de a reprezenta si optimiza virtual un produs sau proces din viata reala, fie ca este vorba de o cladire, fie un oras sau o cale ferata si care reuneste proiectarea, constructia si datele operationale in timp real. BIM este o componenta importanta a Digital Twin, insa acest concept este mult mai larg", a explicat reprezentanta companiei Cadware Engineering.
Brandusa Parlog remarca faptul ca firmele de arhitectura si proiectare au implementat mai repede modul de lucru BIM si lucreaza cu instrumente specifice, insa la companiile de constructii procesul este incipient, inca se mai lucreaza cu planuri 2D, iar in executie apar aceleasi erori.
"Companiile de constructii se straduiesc sa recupereze decalajul, dar in prezent acesta exista, iar lantul se rupe. Cu toate acestea, observam la companiile de constructii dorinta de implementare a BIM, specialistii din domeniu incepand sa inteleaga cat de avantajoasa este adoptarea metodologiei respective si cat de utila este aceasta pentru eliminarea diferitelor erori aparute in santier, pentru reducerea costurilor si a timpului de executie, pentru cresterea productivitatii, precum si in ceea ce priveste fluxul decizional. Incurajam companiile din bransa sa implementeze conceptul BIM pentru a se mentine competitive intr-o piata dinamica si pentru a-si atinge obiectivele de afaceri stabilite", a precizat Brandusa Parlog.
Cadware Engineering ofera companiilor din constructii solutii pentru digitalizare, acestea constand in pachete software performante, dar si in cursuri de instruire, cu alte cuvinte, solutii complete. "In ultima vreme remarcam o crestere a interesului fata de aplicatiile de proiectare 3D pentru arhitectura si inginerie, iar portofoliul nostru contine astfel de solutii de la diferiti producatori cunoscuti la nivel mondial, inclusiv programe de randare si vizualizare. De asemenea, oferim si software pentru topografie si infrastructura", a adaugat reprezentanta Cadware Engineering.
 
Crestere de 16% a afacerilor Cadware, in 2021
Aproximativ 80% dintre clientii Cadware Engineering sunt companii din domeniile arhitectura-inginerie-constructii. In 2021 Cadware si-a atins obiectivul in ceea ce priveste numarul de cursuri si servicii oferite clientilor. Un alt obiectiv realizat a constat in sponsorizarea facultatilor cu aplicatii specifice, iar in aceasta perioada dezvolta un program destinat facultatilor de topografie si cadastru din Romania, pentru accesarea de licente educationale. De asemenea, compania a adaugat in portofoliu echipamente topografice, cum ar fi Leica BLK360, solutii software pentru procesare nori de puncte si GIS si si-a diversificat gama de cursuri pe segmentul de proiectare structurala. Toate acestea au generat o majorare semnificativa a business-ului Cadware Engineering.
"In primele 9 luni din 2021, am reusit o crestere a cifrei de afaceri cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut si speram sa continuam aceasta evolutie pana la sfarsitul anului. Pe termen scurt, ne propunem sa ne consolidam pozitia pe piata pe partea de servicii complementare furnizarii de solutii software pentru proiectare si training. In plus, avem in vedere extinderea activitatii curente si a ofertei actuale cu noi solutii inovatoare pentru domeniul constructiilor, precum si consolidarea portofoliului de cursuri pentru mai multe aplicatii software", a mai spus Brandusa Parlog.
***
Cadware Engineering este o firma independenta, cu capital integral romanesc si cu o experienta de 14 ani in furnizarea de licente software de proiectare. Compania se numara printre cei mai importanti furnizori de solutii pentru proiectare asistata din Romania, avand in portofoliu produse realizate de cele mai prestigioase branduri din lume.
Inca de la infiintare, Cadware Engineering este Centru Autorizat de Training Autodesk si furnizor de solutii Autodesk. Din 2009, societatea distribuie atat pe piata din Romania, cat si in afara tarii pachetul de programe TopoLT, dezvoltat de compania locala 3D Space si foarte bine adaptat la piata din Romania.
Solutiile din portofoliul Cadware Engineering acopera aplicatii CAD 2D si 3D, programe de birou si utilitare, aplicatii pentru infrastructura, arhitectura si design, amenajarea teritoriului si urbanism, proiectare industriala, topografie si cadastru. Compania ofera servicii complete clientilor, de la consiliere in alegerea celor mai potrivite softuri si pana la cursuri si traininguri pentru utilizarea optima a lor. De asemenea, asigura si suport informativ pe subiecte de interes precum licentierea, modalitati de finantare etc. Nu in ultimul rand, ajuta clientii in optimizarea investitiilor in software, instruirea si certificarea personalului, astfel incat sa fie exploatate si gestionate eficient resursele CAD in interiorul companiilor.
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
noark
quadratum
concelex
viarom
EDIT-Structural
ness project
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
siniat
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander