Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Deloitte: Firmele de constructii urmaresc gestiunea inteligenta a proiectelor in 2020
Deloitte: Firmele de constructii urmaresc gestiunea inteligenta a proiectelor in 2020
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 14 Ian 2020 06:04
In 2019, industria mondiala de constructii a inregistrat o crestere cvasigenerala, in pofida presiunilor induse de costuri, a deficitului de forta de munca si a tendintelor catre proiectele cu buget fix, prestabilit, potrivite pentru o singura oferta – aspecte care probabil vor fi remarcate si in viitorul apropiat, dupa cum se arata intr-o cercetare de data recenta a Deloitte, ce prezinta perspectivele din ramura de constructii ale acestui an. Potrivit studiului, in 2020, operatorii din industria constructiilor se vor concentra pe atenuarea efectelor generate de aceste provocari, valorificand in acelasi timp tendintele care contribuie la imbunatatirea sau eficientizarea operatiunilor si care asigura un avantaj competitiv.
Conform raportului, industria de inginerie si constructii (E&C) a consemnat in 2019 o perioada de crestere robusta, iar firmele din domeniu au fost percepute ca participanti activi in ceea ce priveste implementarea sistemelor inteligente si interconectate ale viitorului. Cresterea generala a pietei va continua pe termen scurt si chiar mediu, deoarece investitiile in constructii urmeaza ritmul de crestere a PIB. Insa, in timp ce veniturile sunt in continua crestere, operatiunile efective se afla sub presiuni considerabile. Printre provocarile cu care se confrunta operatorii din industria E&C se remarca presiunile asupra pretului constructiilor, deficitul tot mai acut de forta de munca (mai ales calificata), care afecteaza grav productivitatea si tendintele de promovare a proiectelor cu sume licitate fixe, care necesita adesea un nivel de stabilire a preturilor si a operatiunilor dificil de obtinut prin utilizarea sistemelor traditionale. De aceea, nu este de mirare ca adoptarea pe scara larga a tehnologiilor digitale ar putea atenua unele dintre aceste probleme, mai ales in ceea ce priveste gestiunea inteligenta a proiectelor, insa este posibila aparitia unor obstacole suplimentare in ceea ce priveste succesul implementarii si perfectionarea fortei de munca, pentru a utiliza aceste tehnologii digitale.
In pofida acestor provocari, firmele din industria E&C sunt in masura sa beneficieze de mai multe oportunitati semnificative, printre care se afla diversele initiative de modernizare a infrastructurii de transporti si crearea de orase inteligente, prin intermediul unor mega-proiecte. Pentru a ramane competitivi, liderii industriei vor continua sa defineasca o noua viziune si sa planifice un plan digital cuprinzator pentru a-si alinia procesele de afaceri si pe cele operationale la oportunitatile oferite de inovatie si tehnologie. In noul cadru digital, o tema de interes, dezbatuta si in trecut, este data de colaborarea in epoca digitala, unde conteaza valoarea parteneriatelor intr-un adevarat ecosistem in care aceste firme coexista. Pentru a descarca raportul integral, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
MAKITA
noark
viarom
CDS
ness project
concelex
theda mar
leviatan
FRONTALE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander