Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAPHEIN: Senzori LiDAR, utilizati pe santierul lotului 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti
GRAPHEIN: Senzori LiDAR, utilizati pe santierul lotului 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 08 Mar 2022 12:11
PORR Romania a demarat in forta proiectarea si executia lotului 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti cu BIM for infrastructure, dupa o intarziere de mai bine de doi ani de contestatii. Proiectul acopera o lungime de 9,86km, incluzand 12 poduri/ pasaje si un tunel de peste un km lungime. Operatiunile de masurare a suprafetelor se realizeaza folosind senzorii LiDAR, de la Graphein Topo, companie specializata in proiecte de topografie inginereasca si alte solutii digitale utilizate in constructii.
"Cu senzorii LiDAR instalati pe drone, statii totale de mare precizie gestionate de specialisti pregatiti pentru o asa provocare, preluam fantastic de multe date de pe teren, pe care le prelucram pentru a asigura documentarea detaliata a suprafetei de interes, incluzand atat detalii precise despre teren, diferente de nivel sau structura sol, cat si renumitii «forest metrics» (indicatori forestieri), care raporteaza o gama variata de informatii de la suprafata impadurita, la numarul si speciile copacilor, diametrul coroanei, masa lemnoasa sau chiar si coordonatele fiecarui copac", spun reprezentantii Graphein Topo.
 
 
Tehnologia LiDAR este una dintre cele mai avansate si mai precise din sistemul GIS. Senzorii pot fi utilizati si in agricultura de precizie, unde scanarile succesive pot compara informatiile preluate si pot raporta modificari in structura solului - ajutand in decizii eficiente de rotatie a culturilor, planificarea si managementul culturilor, maparea terenurilor, forecasting culturi, prevenirea eroziunii solului etc.
"Ne dorim cu totii sa circulam cu masinile pe acest tronson de autostrada cat mai curand. La momentul de varf, ne asteptam sa avem peste 25 de specialisti Graphein prezenti simultan in site pentru monitorizarea lucrarilor. Intr-o prima etapa, s-a reusit scanarea cu LiDAR pe toata suprafata de aproximativ 10 km lungime x 500 m latime, pe durata a doua ore de zbor al dronelor la o viteza de scanare de 1,2 milioane de puncte/secunda, la care se adauga o ora de prelucrare 3D a punctelor care au fost completate cu fotografii efectuate cu ajutorul dronelor, pentru a completa vizual reprezentarea 3D", mai spun reprezentantii Graphein Topo.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
BALTIC
FRONTALE
noark
leviatan
grundfos
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
BA 2023
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu