Agenda Constructiilor
Luni, 06 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - QUALITANCE devine parte din grup Alten si estimeaza crestere de 20% in 2023
QUALITANCE devine parte din grup Alten si estimeaza crestere de 20% in 2023
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 06 Ian 2023 11:42
Qualitance, companie internationala de tehnologie si inovatie, fondata in Romania, devine parte din grupul Alten, in urma aprobarii tranzactiei de achizitie de catre Consiliul Concurentei. Fondatorii companiei isi urmeaza directiile pe care s-au concentrat in ultimii ani. Radu Constantinescu (foto) va continua sa conduca, in calitate de Managing Director, operatiunile Qualitance, companie care ramane entitate independenta in cadrul grupului. Ioan Iacob va duce la nivelul urmator de dezvoltare Flowx.AI, start-up-ul de tehnologie incubat initial in Qualitance, care a atras a doua cea mai mare investitie de tip seed din Europa la finalul lui 2021 - 8,5 milioane de dolari si care si-a extins prezenta internationala.
Dupa un an de transformare pe toate palierele, Qualitance a incheiat 2022 cu o cifra de afaceri estimata la 17,5 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul anterior si isi urmeaza evolutia ascendenta, cu obiectivul de crestere anuala de 20% si de imbunatatire a profitabilitatii, vizand dezvoltarea pe ambele linii de business - servicii de consultanta, design, dezvoltare de produse si experiente digitale si servicii de outsourcing. Compania isi va pastra identitatea si autonomia, atat in generarea de business, cat si in modul de guvernanta, urmand sa integreze in mai multe etape modelul operational al Alten.
Impreuna cu grupul Alten, Qualitance are ca prioritate extinderea internationala, cu o strategie de dezvoltare a parteneriatelor in Europa Centrala si de Est, dar si in SUA. In 2022, compania a continuat sa construiasca portofoliul de clienti si de proiecte in domeniile in care a fost foarte prezenta in ultimii ani, respectiv servicii financiare (banking si asigurari), utilitati si energie, tehnologie, manufacturing si isi propune sa continue atat parteneriatele locale, cu companii precum IBM (partener de aproape 15 ani), Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BCR Erste, OMV Petrom si cu cei mai mari jucatori din piata asigurarilor, precum BCR Asigurari de Viata VIG, cat si pe cele internationale, cu organizatii precum Finstro, fintech din SUA in plina dezvoltare, sau White Glove. In aceeasi masura, Qualitance va continua si parteneriatele cu companii inovatoare de tehnologie alaturi de care rezolva rapid si eficient nevoi complexe ale organizatiilor mari, iar Flowx.AI este un partener care aduce sustenabilitate in dezvoltarile digitale complexe.
"Prin aceasta uniune de forte, ca parte din grupul Alten, care genereaza o sinergie puternica la nivelul serviciilor si competentelor noastre de transformare digitala, avem incredere ca vom crea si mai multa valoare pentru clientii pe care ii sustinem in piata locala si internationala, ajutandu-i sa-si concretizeze strategiile de digitalizare intr-un mod agil, robust si sustenabil. Intr-o perioada in care, la nivel global, in mod cert, companiile se confrunta cu mari provocari in procesele de digitalizare, Qualitance va contribui radical si rapid in evolutia acestor organizatii", a declarat Radu Constantinescu, Managing Director Qualitance.
"Echipa Qualitance se alatura grupului Alten cu o intelegere profunda a tehnologiei si a dezvoltarii de solutii, experiente si business-uri digitale, precum si cu o viziune comuna cu privire la ceea ce inseamna succesul clientilor. Prin aceasta alaturare valoroasa, care ne bucura profund, anticipam o crestere a amprentei noastre geografice, cu precadere in Europa Centrala si de Est", a precizat Axel Girardetti, Director Alten Group Central & Eastern Europe.
Qualitance isi pastreaza autonomia si structura la nivel de echipa, care in prezent numara 220 de specialisti in tehnologie si design. Pentru anul acesta, compania anticipeaza o crestere cu 20% a echipei, direct proportionala cu dezvoltarea proiectelor si a portofoliului de clienti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
MAKITA
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
viarom
ness project
Ubitech
rigips
siniat
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
theda mar
concelex
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander