Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Iunie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - UTI GRUP: Noile tehnologii de securitate raspund provocarilor cotidiene
UTI GRUP: Noile tehnologii de securitate raspund provocarilor cotidiene
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 13 Nov 2019 07:27
Tehnologii precum inteligenta artificiala, analiza video sau machine learning influenteaza decisiv piata sistemelor de securitate, aparand ca raspuns la provocarile cotidiene. Acest sector a evoluat constant in ultimii ani, in special in domeniul constructiilor de cladiri rezidentiale si de birouri, in timp ce pe segmentul infrastructurilor complexe intarzierea marilor programe de investitii, lipsa de viziune si impredictibilitatea fiscala si legislativa au incetinit dezvoltarea de proiecte, potrivit opiniei lui Nicolae Ivan, directorul general al UTI Grup.
"Criminalitatea crescuta care migreaza catre zona digitala ne obliga sa asimilam si sa integram tehnologii avansate in solutiile de securitate. Spre exemplu, tehnologia de securitate video a atins performante deosebite. Exista softuri care fac analiza imaginilor preluate de la mai multe echipamente fizice in timp real, exista supraveghere activa care are la baza recunoasterea faciala sau machine learning in care camerele video inteligente invata sa recunoasca anumite modele si activitati de rutina, sa distinga atunci cand apare ceva in afara normalitatii si sa declanseze o alerta", arata managerul UTI Grup, companie cu o experienta vasta in dezvoltarea de proiecte complexe utilizand cele mai noi tehnologii pentru orase inteligente (Smart City).
De asemenea, noile tehnologii de securitate pentru cladiri pot creste eficienta si reduce costurile operationale. "Echipele de facility management ar putea imbunatati automatizarea cladirilor utilizand senzori de securitate. De exemplu, daca o camera video nu detecteaza miscarea intr-o incapere timp de 30 de secunde, platforma de management integrat al cladirii ar putea stinge automat luminile si reduce temperatura. O alta tendinta tehnologica este de completare a elementelor de securitate fizica prin elemente de securitate cibernetica. Acest proces de evolutie este impulsionat de multiplele evenimente de exploatare a vulnerabilitatilor cibernetice ale echipamentelor de securitate fizica. Pe de alta parte, abordarea securitatii unei infrastructuri - industriale, ca exemplu - trebuie sa acopere ambele aspecte, de securitate fizica si securitate cibernetica. Viitorul va apartine solutiilor de securitate complexe, cibernetice si fizice. UTI Grup participa in proiecte de cercetare avand ca obiect aceasta convergenta", explica Nicolae Ivan.
 
Tehnologii smart de securitate
In cei peste 29 de ani de activitate, UTI Grup a implementat proiecte din domenii diverse, de la aeroporturi pana la zona comerciala. "In special in domeniul infrastructurilor critice, nevoia...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19C4E FORUMbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere