Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AAECR: Conferinta anuala a auditorilor energetici are loc vineri, de la ora 10:00
AAECR: Conferinta anuala a auditorilor energetici are loc vineri, de la ora 10:00
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 16 Nov 2021 11:01
Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAECR) organizeaza vineri, 19 noiembrie 2021, in intervalul orar 10:00 - 16:00, a XV-a editie a Conferintei Nationale AAECR, avand ca tema "Performanta Energetica a Cladirilor: Cat de repede ne putem alinia la ritmul solicitat de CE in domeniul PEC, pana in 2030/2050?". Evenimentul va fi organizat online, pe platforma Zoom.
"In perioada 2020-2021, Comisia Europeana a accelerat la un ritm fara precedent elaborarea de documente strategice pentru intensificarea actiunilor care vizeaza cresterea performantei energetice a cladirilor: Pactul Verde, Valul de renovare si Fit-to-55, care vor trebui transpuse curand in legislatia romaneasca. O forma revizuita a Directivei Europene pentru Performanta Energetica a Cladirilor este programata pentru decembrie 2021, la numai 3 ani de la precedenta. In paralel cu noile cerinte, societatea romaneasca are inca mult de recuperat in transpunerea cerintelor anterioare, intre care o metodologie de certificare energetica actualizata, implementarea Strategiei Nationale de Renovare pe Termen Lung si aplicarea in teritoriu a Legii nr. 372/2005 revizuita in 2020. Mai mult ca niciodata, auditorii energetici pentru cladiri au responsabilitatea educarii beneficiarilor de certificate, studii sau audituri energetice pe care sunt datori sa le elaboreze cu profesionalism. Comisia Europeana isi propune cresterea calitatii certificatelor energetice prin includerea de indicatori suplimentari care sa mareasca nivelul de transparenta si totodata nivelul de incredere al populatiei si institutiilor in necesitatea si calitatea informatiilor continute. Punand in prim plan calitatea vietii, suntem toti responsabili pentru toate efectele care ii pot altera sustenabilitatea din partea mediului construit, nou sau existent", motiveaza organizatorii.
Conform AAECR, printre subiectele ce vor fi atinse in cadrul evenimentului sunt:
cadrul legislativ european recent privind PEC si responsabilitatile factorilor implicati;
eficienta programelor de finantare a renovarii cladirilor in Romania si sansa PNRR;
tehnologii durabile pentru construirea/ renovarea de cladiri noi/ existente de tip nZEB;
sisteme inteligente in dotarea cladirilor. Repartitoarele de costuri-o solutie inteligenta?
studii de caz ce corespund modelelor nZEB definite in legislatia europeana si nationala;
protectia la radon in cladirile noi sau renovate;
proiecte europene care pregatesc piata de eficienta energetica in viitorul apropiat.
Printre lectorii care vor sustine prezentari de specialitate se afla Emilia-Cerna Mladin - Profesor univ. UPB si Presedinte AAECR, Oana Marciana Ozmen - Deputat in Parlamentul Romaniei, Anca Ginavar - Directorul Directiei Generale Dezvoltare Regionala si infrastructura din MDLPA, Andrei Iorgulescu - Directorul General AFM, auditori energetici membri ai AAECR, academicieni, dar si reprezentanti ai unor companii afiliate asociatiei, precum Saint-Gobain, Daikin si PhotovoltaicWindows.
Publicatia Agenda Constructiilor este partener media al evenimentului.
Pentru a consulta programul complet al Conferintei Nationale AAECR, click aici!
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
MAKITA
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
siniat
leviatan
viarom
theda mar
concelex
ness project
konsent
noark
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander