Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ADRBI: Eforturile comune ale PMB si CJ Ilfov, prezentate la conferinta Regio
ADRBI: Eforturile comune ale PMB si CJ Ilfov, prezentate la conferinta Regio
Expozitii & Conferinte Publicat de Simona Ene 15 Nov 2017 19:11
Dupa o perioada indelungata in care Capitala si judetul Ilfov s-au dezvoltat in directii diferite, in data de 15 noiembrie 2017, Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetean Ilfov au prezentat planurile de cooperare si proiectele de dezvoltare integrate, care vizeaza in special transportul, prin Planul de Mobilitate Urbana Bucuresti-Ilfov (PMUB). In pofida faptului ca zona a limitrofa Capitalei a cunoscut o extindere fulminanta atat la nivel de migrare a populatiei, cat si de activitate economica, aproape fuzionand cu orasul, grupurile de lucru din aceste doua entitati au inceput sa colaboreze recent, prin intermediul unor proiecte finantate din fonduri structurale, intermediate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ARDBI). 
Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) isi propune sa realizeze, in perioada 2016-2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa promoveze dezvoltarea economica, sociala si teritoriala si sa asigure o buna calitate a vietii. Investitiile totale in acest program insumeaza 7 miliarde de euro, dintre care 3,5 miliarde de euro vor fi investiti in extinderea si modernizarea metroului (bani proveniti in principal de la bugetul de stat si din fonduri europene), iar restul pentru proiectele dezvoltate de autoritatile locale pentru transportul public de suprafata, managementul traficului, infrastructura de biciclete etc. 
PMB si CJ Ilfov au si proiecte de dezvoltare separate, finantate atat din surse propria, cat si de institutii specifice, cum ar fi cazul CJ Ilfov, care se afla in etapa de negociere cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru un proiect de o importanta deosebita la nivel de creare a conexiunilor de transport intre aerian, rutier si pe calea ferata. 
*** 
PMUD acopera Municipiul Bucuresti impreuna cu sectoarele sale si judetul Ilfov, format din opt orase (Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Pantelimon, Popesti-Leordeni si Voluntari) si 32 de comune (1 Decembrie, Afumati, Balotesti, Berceni, Branesti, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Copaceni, Corbeanca, Cornetu, Darasti-Ilfov, Dascalu, Dobroesti, Domnesti, Dragomiresti-Vale, Ganeasa, Glina, Gradistea, Gruiu, Jilava, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Nuci, Peris, Petrachioaia, Snagov, Stefanestii de Jos, Tunari si Vidra). Pentru informatii suplimentare, www.adrbi.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ DE OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra

Impactului maladiei Covid-19 pentru industria romaneasca de constructii si domeniile conexe


pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere