Agenda Constructiilor
Luni, 24 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AHK: Expo Real sustine promovarea oportunitatilor de investitii ale municipalitatilor
AHK: Expo Real sustine promovarea oportunitatilor de investitii ale municipalitatilor
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 18 Oct 2019 08:00
Toti factorii de decizie din sectorul imobiliar s-au reunit in perioada 7 – 9 octombrie 2019, la EXPO REAL – München (Germania), targul reusind inca o data sa fie punctul de intalnire principal al bransei, informeaza un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (AHK Romania), care a facilitat participarea reprezentantilor tarii noastre la aceasta expozitie.
Trei zile pline de targ, cu un program de intalniri si discutii individuale la fiecare stand si, mai mult decat atat, 46.747 de participanti (in 2018: 45.058 de vizitatori), din 76 de tari, care au venit la a 22-a editie a Targului International de Proiecte Imobiliare si Investitii de la München (Germania). Cresterea de anul acesta confirma ca EXPO REAL este cel mai important eveniment european pentru sectorul imobiliar, targul consolidandu-si pozitia ca platforma pentru schimbul de opinii pe teme de actualitate din acest sector. De aceea, 2.190 de expozanti (in 2018: 2.095 de entitati expozante) din 45 de tari au luat parte la EXPO REAL 2019. Pentru al optulea an consecutiv, AHK Romania a organizat o participare comuna a Romaniei la acest targ, pentru prima oara cu trei standuri, insumand 200 mp de spatiu expozitional.
Din cele trei standuri ale Romaniei au facut parte urmatorii reprezentanti ai autoritatilor locale in cautare de investitori interesati de amplasamente la noi in tara: Consiliul Judetean Ilfov (stand individual), Sectorul 5 al Municipiului Bucuresti (stand individual), Consiliul Judetean Suceava, Municipiul Brasov, Municipiul Iasi, Municipiul si Portul Constanta si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Co-expozantii din mediul economic privat, avand ca activitati de baza dezvoltarea de proiecte comerciale, rezidentiale, de parcuri industriale, servicii logistice integrate, respectiv constructii civile si industriale si consultanta juridica, sunt: AFI Europe, Alma Consulting, Danina Star, Element Industrial, Estoria City, Geiger Romania, Impact Developer & Contractor, Lion’s Head Investments, REC Partners, Stratulat Albulescu si WDP Romania.
La fel ca in anii trecuti, Romania a fost prezenta in programul targului de conferinte de specialitate, ce reuneste peste 400 de experti, cu conferinta „Romania in prim-plan. Oportunitati de piata: revizuire si tendinte care contureaza piata proprietatilor industriale si comerciale”, dedicata promovarii avantajelor competitive ale Romaniei. Conferinta, moderata de Andreas Schiller, redactor-sef al SPH, s-a bucurat de o larga audienta formata din peste 180 de reprezentanti ai unor companii importante la nivel global si din oameni de afaceri din diferite domenii, interesati de oferta de tara a Romaniei. Speakerii invitati au fost Dana Bordei, Commercial Manager al WDP Development Romania, Lori Collin, Director Romania Lion’s Head Management, Michael Heller, Lead Analyst for Real Estate Research Raiffeisen Bank International si Bernd Himmler, Head of Property Portfolio Manager CEE & Head of Project Development la S IMMO.
Succesul participarii comune a Romaniei din acest an reiese si din urmatoarele declaratii ale participantilor:
„Pavilionul romanesc a gazduit cele mai interesante intalniri in cele trei zile ale targului. Designul adecvat, locatia excelenta si bine cunoscuta pentru toti participantii, ospitalitatea si buna functionare a standului au facut ca atat eu, personal, cat si fondul de investitii pe care il reprezint, Lion’s Head, sa beneficiem de o expunere de cea mai inalta calitate. In decursul celor trei zile, zecile de intalniri avute au aratat interesul fata de Romania si business-ul prezent in tara noastra. Pentru LHI, prezenta oficiala in cadrul pavilionului Romania s-a dovedit a fi excelenta. Incurajez ca toti operatorii seriosi ce activeaza pe piata imobiliara romaneasca sa fie prezenti in acest pavilion. Este nu doar o onoare de a fi prezent in acest grup select la Expo Real sub steagul Romaniei, dar si o obligatie de a ne sustine impreuna si a reprezenta tara noastra in mediul de afaceri international” - Lori Collin, Director Romania Lion’s Head Investments.
„Participarea la targul Expo Real este o experienta obligatorie pentru toate municipalitatile; este cel mai eficient context pentru promovarea oportunitatilor de investitii si atragerea investitorilor privati” - Alina Neagu, Director General Directia Generala de Transparenta si Control, Primaria Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti.
„Pe parcursul celor trei zile de targ am avut parte de un program bine stabilit si de intalniri si discutii individuale foarte constructive. Fiind cel mai mare targ imobiliar B2B din Europa, Expo Real ofera cadrul ideal pentru realizarea unui networking eficient” - Delia Bijnea, Head of Marketing and Communications la Stratulat Albulescu Attorneys at Law.
„Targul constituie o oportunitate extraordinara de a promova proiectele proprii si de a interactiona cu potentiali investitori, dar si cu entitati similare din alte state europene” - Remus Trandafir, Director Executiv al Directiei Absorbtie Fonduri Interne si Internationale a Consiliului Judetean Ilfov.
***
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK).
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania, AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, precum si o Curte Permanenta de Arbitraj. Pentru sustinerea companiilor mici si mijlocii romanesti, AHK a initiat portalul „marketplace romania”.
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
ness project
BogArt
viarom
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
theda mar
leviatan
konsent
strabag nivel 1
noark
CDS
MAKITA
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander