Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AICPS organizeaza simpozionul comemorativ "Cutremurul din 10 Noiembrie 1940"
AICPS organizeaza simpozionul comemorativ "Cutremurul din 10 Noiembrie 1940"
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 07 Nov 2022 16:49
Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS) organizeaza, la data de 10 noimebrie 2022, simpozionul comemorativ "Cutremurul din 10 Noiembrie 1940". Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental), la Sala Fortuna (etajul 21). Printre specialisii care vor lua cuvantul in cadrul simpozionului se afla dr. ing. Lucian Melinceanu (presedintele AICPS), prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Vacareanu (rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti), dr. Dragos Toma-Danila si drd. ing. Alexandru Tiganescu (Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului), prof. univ. Nicolae Noica (membru de onoare al Academiei Romane), ing. Dragos Marcu (director executiv AICPS), precum si alti ingineri care vor vorbi, pe rand, despre riscurile seismice actuale, proiectarea seismica a cladirilor, predictia hazardului seismic, rolul inginerului proiectant de structuri privind constientizarea riscurilor asumate in calculul seismic si multe altele.
Printre partenerii evenimentului se afla companiile Holcim, Sika si Graitec.
Pentru informatii suplimentare si inscrierea la simpozion, click aici!
 
Tur ghidat - "Bucurestii si cutremurele", pe 13 noiembrie
De asemenea, in sens comemorativ, dar si in directia constientizarii importantei unor constructii rezistente si de calitate, pe 13 noiembrie, de la ora 13:00, va fi organizat si un tur ghidat, intitulat "Bucurestii si cutremurele". Turul dureaza aproximativ doua ore si jumatate. Punctul de intalnire este la statuia lui Ion Heliade Radulescu din Piata Universitatii. Cei care vor participa vor putea descoperi ce s-a intamplat in timpul cutremurelor din 1940 si 1977, ce a dus la prabusirea atator cladiri, ce s-a invatat dupa cutremur, ce se face (sau nu) pentru reducerea riscului seismic etc. Grupul se constituie din persoanele care se prezinta la punctul de intalnire pana la ora inceperii turului, cu rezervare prealabila. Varsta minima recomandata este de 14 ani.
Echipa de ghizi este formata din: dr. Dragos Toma-Danila, cercetator in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP); drd. ing. Alexandru Tiganescu, cercetator in cadrul INCDFP si student doctorand in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti (UTCB); Cristi Radu, povestitor urban care exploreaza, documenteaza si promoveaza din 2007 Bucurestiul si ing. Bogdan Buzaianu, inginer proiectant si reprezentant al AICPS.
Inscrierile se la fac pe e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu subiectul „Tur cutremure”, precizand in el numele complet si numarul de telefon mobil (trebuie sa fie valid) si numarul de persoane inscrise. Datele au regim confidential.
***
Cutremurul vrancean din 10 noiembrie 1940 (magnitudine 7,7 Mw, 150 km adancime) a reprezentat primul semnal de alarma cu privire la vulnerabilitatea seismica a cladirilor din Bucuresti. Atunci, Blocul Carlton, construit in 1936, s-a prabusit complet. Multe alte cladiri au fost avariate, nefiind ulterior consolidate corespunzator. O parte dintre acestea (precum blocurile Scala, Casata, Belvedere sau Wilson) s-au prabusit la cutremurul din 4 martie 1977. Multe alte cladiri vulnerabile raman si multe dintre ele reprezinta reale pericole pentru ocupanti, si astazi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Ubitech
siniat
theda mar
noark
concelex
MAKITA
CDS
rigips
viarom
leviatan
Acvatot 2019
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ness project
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander