Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ARIC aniverseaza 25 de ani de succes: proiectele de investitii sunt mereu prioritare
ARIC aniverseaza 25 de ani de succes: proiectele de investitii sunt mereu prioritare
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 16 Apr 2024 14:25
Asociatia Romana a Inginerilor Consultanti (ARIC) aniverseaza un sfert de secol de inovatie, expertiza si leadership in inginerie de consultanta, prilej cu care organizeaza Conferinta BASM/REAL pe 18 aprilie 2024, la Bucuresti. Conform organizatorilor, in cadrul evenimentului inginerii si partenerii lor vor celebra realizarile trecute, dar, mai important, vor deschide calea pentru progresele viitoare in domeniul dezvoltarii infrastructurii.
"Prin intermediul organizarii acestei conferinte dorim sa atragem atentia autoritatilor contractante, dar si publicului larg asupra importantei activitatii inginerilor consultanti in implementarea proiectelor de dezvoltare a tarii noastre. Cand ne referim la consultanta inginereasca, aceasta presupune, pe langa activitatea de supervizare a lucrarilor (obligatorie conform H.G. 1/2018), si servicii de intocmire a Caietelor de Sarcini si a ofertelor, asistarea beneficiarilor in comisii de evaluare, analize de revendicari. Toate aceste servicii profesionale se incadreaza in etapele de pre-executie, executie si post-executie ale unui proiect", a declarat ing. Dinu Mihai Popescu, presedintele ARIC.
"In ultimii 25 de ani, ARIC a jucat un rol esential in sustinerea rolului inginerilor consultanti, asigurandu-se ca acestia sunt echipati cu cele mai noi cunostinte, cele mai inovatoare practici si o retea care sprijina si hraneste dezvoltarea lor profesionala. Pe masura ce Romania continua sa se dezvolte, rolul ingineriei de consultanta devine si mai esential. Inginerii nostri nu rezolva doar provocarile de astazi; ei anticipeaza nevoile de maine si proiecteaza solutiile care vor rezista testului timpului. Ei sunt eroii necunoscuti care lucreaza cu sarguinta in culise, asigurand siguranta, durabilitate si eficienta in fiecare proiect intreprins. Aceasta conferinta este mai mult decat o sarbatoare; este o marturie a spiritului de durata al ingeniozitatii ingineresti romanesti si un apel de raliu pentru urmatoarea generatie de ingineri care va continua sa construiasca aceasta frumoasa natiune. Sa ne unim pentru a onora mostenirea si a imbratisa viitorul ingineriei de consultanta in Romania", a transmis Giovani di Folco, presedintele companiei de inginerie si consultanta in infrastructura Tecno Engineering & Associates Group, adjudecator si vicepresedinte ARIC.
Printre lectorii care vor lua cuvantul in cadrul conferintei ARIC se afla Dinu Popescu (presedintele ARIC), Ines Ferguson (presedintele EFCA), Sue Arundale (director general EFCA), Adam Bialachowski (membru in Comitetul Executiv FIDIC), Cristian Pistol (director general CNAIR), Ioan Aschilean (vicepresedinte ARACO), Ilie Vlaicu (presedinte ARA), Cosmin Tobolcea (vicepresedinte ARIC), Gheorghe Boeru (vicepresedinte ARIC), Ioana Dragan (vicepresedinte ARIC), Giovanni Di Folco (adjudecator, vicepresedinte ARIC), Florin Niculescu (adjudecator, membru ARIC), Emilian Traista (trainer, vicepresedinte ARIC), Beatrice Onica Jarka (Curtea Europeana de Arbitraj), Alexis Gressier (BEI) si Micaela Soldini (ITA).
Prezentarile si dezbaterile din cadrul Conferintei se vor axa pe importanta experientei profesionale si a bunei colaborari intre actorii implicati in derularea proiectelor de constructii. Programul conferintei si formularul de inscriere se gasesc aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
konsent
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
concelex
MAKITA
viarom
ness project
leviatan
siniat
theda mar
quadratum
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander