Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - BASF prelungeste termen-limita de inscriere in competitia BASF Innovation Hub 2022
BASF prelungeste termen-limita de inscriere in competitia BASF Innovation Hub 2022
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2022 11:57
BASF - cea mai mare companie chimica din lume si lider european in cercetare si dezvoltare - impreuna cu AHK Romania, revin cu noutati in ceea ce priveste programul BASF Innovation Hub, care va reuni start-up-uri si companii inovatoare din 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est, inclusiv Romania.
Astfel, termenul limita al inscrierilor pentru a participa la BASF Innovation Hub 2022, evenimentul de prezentari special creat pentru a oferi sprijin in dezvoltare celor mai bune companii inovatoare si start-up-uri, va fi prelungit cu doua saptamani, pana pe 30 septembrie, la miezul noptii, potrivit organizatorilor din cadrul companiei BASF.
Concursul regional BASF Innovation Hub se va desfasura in 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est, printre care si Romania. Tema competitiei se concentreaza pe solutiile care contribuie, direct sau indirect, la pilonii Green Deal - energie curata, mobilitate inteligenta si agricultura durabila (strategia “Farm to Fork”).
„Ne bucuram sa vedem cat de multe start-up-uri din Europa de Sud-Est si in special din Romania doresc sa se alature competitiei noastre”, spune Andreas Lier, Managing Director, BASF Romania, si responsabil pentru regiunea Marii Negre si a Europei de Sud si Centrale. „Pana acum, aproape 20 de companii inovatoare si start-up-uri din Romania s-au inscris in competitie. Toate se concentreaza pe energie curata si surse regenerabile, precum electricitatea si caldura generate de energia solara, eoliana, oceanica, hidroenergie, biomasa, resurse geotermale, biocombustibili si hidrogen derivat din resurse regenerabile. Este evident ca Pactul Verde al UE si protectia mediului reprezinta un subiect care ii preocupa si ii inspira pe tineri. Ei se gandesc in mod activ la solutii valoroase pentru o planeta durabila. Datorita interesului ridicat, am decis sa prelungim termenul limita de depunere a cererii de inscriere, astfel ca folosim aceasta ocazie pentru a invita start-up-urile care nu au reusit inca sa se inscrie sa-si depuna ideile pana pe 30 septembrie, la miezul noptii”.
Pe scena locala a concursului, juriul va alege cea mai buna idee din Romania, care va participa ulterior la finalele regionale BASF Innovation Hub, impreuna cu solutiile inovatoare din alte tari. Castigatorul etapei locale va fi premiat cu suma de 2.500 EUR brut, in timp ce cea mai buna idee a etapei regionale va primi 5.000 EUR brut.
Directorul general AHK Romania, Sebastian Metz, adauga: „Pentru AHK Romania, anul aniversar 2022 se afla sub semnul sustenabilitatii. In acest context, BASF Innovation Hub este o initiativa binevenita si o oportunitate excelenta pentru start-up-uri de a se conecta cu o companie lider mondial, care se concentreaza pe sustenabilitate si inovatie si le ofera contextul potrivit pentru a-si duce ideile mai departe si pentru a-si dezvolta afacerea."
„Concursul se adreseaza companiilor inovatoare si echipelor de start-up-uri, care numara pana la cinci membri si sunt deja infiintate. Singura cerinta este ca ideea prezentata sa contribuie, direct sau indirect, la crearea de solutii pentru energie curata, fiabila si accesibila, pentru agricultura durabila prin strategia “Fam to Fork” ori pentru o mobilitate inteligenta. Premiile destinate celor mai bune proiecte pot fi folosite in orice mod pe care companiile inovatoare si start-up-urile il considera vital pentru dezvoltarea ideii lor. Fie ca este vorba despre o participare la un targ, despre finalizarea unui produs, testarea acestuia sau orice alta activitate de dezvoltare sau promovare, suntem acolo pentru a-i sustine”, explica Andreas Lier.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
siniat
strabag nivel 1
viarom
leviatan
MAKITA
theda mar
quadratum
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander