Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - BASF si AHK lanseaza o noua editie a concursului de solutii BASF Innovation Hub
BASF si AHK lanseaza o noua editie a concursului de solutii BASF Innovation Hub
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 26 Mai 2022 17:38
Lider european in cercetare si dezvoltare si cea mai mare companie chimica din lume, BASF, in parteneriat cu AHK Romania, demareaza proiectul BASF Innovation Hub, care va reuni start-up-uri si companii inovatoare din 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est, printre care si Romania. Acesta isi propune sa functioneze ca o platforma de lansare, sprijinind start-up-urile prin promovarea ideilor castigatoare si prin oferirea unui premiu financiar.
Tematica acestei editii, energiile regenerabile, abordeaza intrebarile Green Deal si se concentreaza pe oferirea de solutii la provocarile cheie de mediu din zilele noastre.
"Toate obiectivele tarilor europene care vizeaza reducerea efectelor nocive asupra mediului sunt de apreciat. Energiile regenerabile joaca un rol cheie in aceasta tranzitie importanta, deoarece au la baza resurse furnizate in permanenta de natura, cum ar fi vantul, apa si soarele, o sursa constanta de energie din atmosfera noastra. Criza actuala a energiei fosile va functiona ca un catalizator pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic cat mai rapid, in viitorul apropiat. BASF si partenerii nostri considera ca politica Pactului Verde a Comisiei Europene este bine structurata, cu un plan de masuri cuprinzator, in vederea dezvoltarii unei economii durabile. Ne angajam sa contribuim la indeplinirea obiectivelor Pactului Verde si consideram ca este de datoria noastra sa aducem, in mod activ, solutii – Innovation Hub fiind un astfel de exemplu", a declarat Andreas Lier (foto), director general al BASF Romania.
 
Inscrierile pentru BASF Innovation Hub pot fi transmise pana pe 16 septembrie, la miezul noptii. In prima faza a proiectului, cinci idei din cele inscrise vor participa la finala locala, iar juriul va alege cea mai buna idee din Romania. In noiembrie, ideea castigatoare va fi prezentata in cadrul marii finale BASF Innovation Hub, impreuna cu cele mai de succes solutii din celelalte 10 tari participante.
Pe langa oportunitatea de a interactiona cu companii de talie internationala, care pot fi o platforma de lansare, dar si de promovare a ideilor, castigatorul evenimentului local va fi rasplatit si cu premiul de 2.500 euro brut, urmand ca cea mai buna idee a etapei finale sa fie premiata cu 5.000 euro brut.
Concursul se adreseaza start-up-urilor si echipelor inovatoare de pana la cinci membri. Cerinta de baza pentru participare este ca ideea sa contribuie direct sau indirect la crearea de solutii la cele mai importante provocari de mediu ale zilelor noastre: energia curata, mobilitatea inteligenta si agricultura sustenabila (strategia Farm to Fork).
"AHK Romania sustine trendul actual privind utilizarea energiilor alternative verzi, mai ales in contextul actual, in care AHK sarbatoreste 20 de ani de existenta, organizand majoritatea evenimentelor si proiectelor sub egida reducerii emisiilor de carbon", a precizat Sebastian Metz, directorul general al AHK Romania.
 
Andreas Lier ne reaminteste ca lipsa mijloacelor financiare este adesea un motiv important pentru care ideile individuale nu ajunga sa se concretizeze si subliniaza ca BASF doreste sa sprijine, in acest sens, start-up-urile si inovatorii. Prin Innovation Hub punem la dispozitie o platforma bine-cunoscuta, care ofera vizibilitate si expunere inovatiilor start-up-urilor, precum si sansa de a fi prezentate si de a atrage posibili parteneri si sprijin suplimentar: "Principiile Green Deal sunt aplicabile in domenii diverse, astfel ca numerosi inovatori isi vor da seama ca ideea lor indeplineste cerintele concursului. Fie ca vorbim de energie solara si baterii CDR (continuous discharge rating), de mobilitate inteligenta sau de cele mai accesibile si mai sanatoase modalitati de a produce alimente, BASF doreste sa sprijine dezvoltarea celei mai bune idei", a completat Andreas Lier.
 
Informatii suplimentare despre concurs, conditii si modalitatea de inscriere sunt disponibile pe website-ul proiectului: https://www.join-innovationhub.com/.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CDS
noark
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
FRONTALE
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander