Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ConstructFEST: A V-a editie a evenimentului organizat de UTCB si-a deschis portile
ConstructFEST: A V-a editie a evenimentului organizat de UTCB si-a deschis portile
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 05 Apr 2022 15:42
Targul european ConstructFEST, editia a V-a, organizat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) impreuna cu consortiul universitar European EU-CONEXUS, si-a deschis luni portile in prezenta reprezentantilor autoritatilor publice, mediului academic si a celor mai importante companii din industrie. Evenimentul are ca scop constientizarea si consolidarea rolului inginerului constructor in dezvoltarea durabila globala.
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, a fost prezent la festivitatea de deschidere din cadrul UTCB si a declarat ca exista sume importante alocate pentru proiecte de dezvoltare urbana sustenabila, reglementari si norme tehnice. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei are in plan sa aloce fonduri tot mai multe pentru proiecte, dar pentru implementarea acestora este o nevoie acuta si crescuta de specialisti in constructii.
"Am lansat cel mai mare program de finantare din fonduri europene in valoare de 2,82 miliarde euro, dar ne trebuie specialisti! Partea de constructii este un motor al economiei fara de care nu putem sa mergem mai departe", a declarat ministrul Dezvoltarii, la ConstructFEST 2022.
ConstructFEST, eveniment ce se desfasoara in format fizic, dar si hibrid, vine in sprijinul noilor generatii de specialisti din domeniul constructiilor. Pe parcursul celor cinci zile elevii si studentii au ocazia sa descopere oportunitatile pe care le ofera industria si meseria de inginer constructor, fiind impreuna cu angajatorii, fie ca e vorba de autoritati publice locale sau centrale, industrie sau asociatii profesionale, si cu universitati europene de top din cadrul consortiului EU-CONEXUS.
"In Romania avem de-a face cu o dezvoltare ampla a infrastructurii si a tuturor componentelor ce tin de constructii, fie ca vorbim de autostrazi, drumuri, fie ca vorbim de cladiri, monumente, retele de utilitati. Industria constructiilor este in plina efervescenta, astfel ca nevoia de specialisti in acest domeniu este ridicata, iar nevoia de adaptare la noile concepte de automatizare, digitalizare si robotizare va fi din ce in ce mai mare. Traditia evenimentelor ConstructFEST este importanta pentru breasla noastra, a constructorilor, deoarece astfel reusim sa le aratam viitorilor ingineri ca pot avea un viitor frumos", a declarat Cristian Erbasu, Director General, Constructii Erbasu si Presedinte al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC).
 
O editie dedicata viitorilor specialisti
Studentii pot participa la Targul Companiilor si Targul Universitatilor, acolo unde pot aplica pentru programele de internship ale industriei si pentru oportunitatile academice oferite de EU-CONEXUS, avand posibilitatea de a obtine informatii in timp real.
"Experienta editiei anterioare ne-a aratat un interes crescut din partea studentilor pentru ingineria moderna, intrepatrunsa cu tehnologia, digitizarea si automatizarea procesului de proiectare si urmarire a executiei. Drept urmare, in cadrul programelor de practica si internship dorim sa le aratam studentilor cum implementam procesele BIM in proiectele Design & Build, care este importanta CDE (Common Data Environment) si ce inseamna o echipa unita. Invitam studentii UTCB sa ne viziteze standul la ConstructFEST 2022 si sa descopere cum facem proiectarea la puterea BIM. Garantam experiente pe bune", a declarat Gabriel Marcu, Director Tehnic in cadrul Leviatan Design.
 
Orientare catre digitalizare si sustenabilitate
Cele mai noi date si studii, teme de actualitate si subiecte de interes privind digitalizarea sectorului de constructii din Romania, eficienta energetica a cladirilor si masurile necesare pentru protectia impotriva hazardurilor naturale vor fi abordate in cadrul dezbaterilor si meselor rotunde sustinute de profesionisti in domeniu.
"Inovatia in inginerie se face colaborativ intre mediul academic si mediul economic, cele doua entitati nu pot functiona eficient individual. ConstructFEST a reusit, intr-un interval foarte scurt de timp, sa construiasca un pod intre industrie si mediul academic, un pod construit pentru toti inginerii in devenire, un pod pe care industria are obligatia morala sa-l imbunatateasca si, in caz de nevoie, sa-l consolideze", a declarat ing. Marinoiu Marian, Cross Structural Design.
Toate initiativele derulate in cadrul evenimentului pun accent pe dezvoltarea calitatii educatiei prin abordari inovative si prin cooperarea permanenta cu toti partenerii din industrie implicati.
"Dragi studenti! Azi este cel mai bun moment in care sa incepem sa construim viitorul, e cel mai bun moment sa ne descoperim reciproc. Noi am creat cadrul, voi veniti cu pregatirea academica, intuitia si inteligenta. ConstructFEST este o excelenta oportunitate pentru a pune in legatura studentii, absolventii cu viitorii angajatori. Haideti sa ne cunoastem!", a declarat Gheorghe Boeru, Presedintele Romair Consulting.
Partenerii care s-au alaturat demersului ConstructFEST 2022 sunt: Constructii Erbasu SA, Leviatan Design, Cross Structural Design, Henkel, Romair Consulting, Magnum Concrete Structure, Holcim, Concelex, Popp&Asociatii, Allied Engineers, PORR Construct, Strabag, TPF Inginerie, HeidelbergCement Romania, OVI Group, Aduro, IMSAT, Viacon, Metroul SA, Arcadia, Trust Engineering Group, Procema, ALLBIM.net, BOG’ART, Saint-Gobain, Viarom si Carmistin.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
Ubitech
rigips
ness project
theda mar
quadratum
noark
ERBASU CONSTRUCT
siniat
strabag nivel 1
MAKITA
konsent
viarom
EDIT-Structural
leviatan
CDS
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander