Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-CONSTRUCTII: ARACO atrage atentia asupra obstacolelor din bransa
EURO-CONSTRUCTII: ARACO atrage atentia asupra obstacolelor din bransa
Expozitii & Conferinte Publicat de Simona Ene 03 Apr 2013 10:16
In cadrul editiei din acest an a conferintei specializate EURO-Constructii, ce va avea loc in data de 14 mai a.c., in Capitala, Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) va fi reprezentata de presedintele organizatiei, Laurentiu Plosceanu, care va sustine un discurs cu privire la mecanismele abordate la nivel european pentru o competitie corecta si durabila intre firmele concurente. Tema dezbatuta de presedintele ARACO - denumita „Strategia europeana pentru o competitie sustenabila a sectorului de constructii si a intreprinderilor sale” - face referire mai ales la obstacolele si riscurile pe care traverseaza, in prezent, sectorul specific autohton.
Inca de la inceputul lui 2013, asociatia a atras atentia, in repetate randuri, atat autoritatilor centrale din Romania, cat si companiilor din domeniu, asupra riscurilor la care este supusa industria de profil in cazul in care nu se vor lua urgent masuri pentru deblocarea pietei. „Este nevoie de implicare directa din partea autoritatilor centrale pentru a stopa decuplarea progresiva a sectorului de constructii de la sursele de finantare. Aceasta bransa trebuie sa faca parte din solutiile la iesirea din criza si nu trebuie sa devina, la randu-i, o problema in plus. Totodata, este esentiala restartarea de urgenta a finantarilor si accelerarea platilor creantelor pentru lucrarile executate”, a declarat Laurentiu Plosceanu. Motivul principal pentru care asociatia a lansat aceste solicitari are la baza evolutia bransei in primele luni din 2013 si perspectivele viitoare, in contextul in care, incepand cu 2009, fiecare an a fost marcat de o contractie valorica succesiva, pana la valoarea de 9,3 miliarde euro in 2012.
***
Conferinta EURO-Constructii 2013, aflata la cea de-a doua editie, va avea loc la data de 14 mai 2013, la sala Atlas din cadrul Radisson Blu Hotel - Bucuresti. Si in acest an, lucrarile evenimentului se vor desfasura in paralel cu cele ale Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra (aflata la editia a cincea). Programul ambelor manifestari va fi conceput astfel incat sa raspunda cerintelor de comunicare ale specialistilor bransei de constructii si sectoarelor conexe, inca o data accentul urmand a fi pus pe initiativele de dezvoltare a imobilelor sustenabile si pe dezvoltarea durabila din ramura de constructii. Pentru informatii suplimentare, www.euroconferinte.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
grundfos
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1
FRONTALE
Acvatot 2019
MAKITA
noark
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
leviatan
Ubitech
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu