Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - PROIECTUL Spitalului Pediatric Monobloc Cluj este nominalizat la premiile EHD 2024
PROIECTUL Spitalului Pediatric Monobloc Cluj este nominalizat la premiile EHD 2024
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 04 Iun 2024 10:29
Proiectul Consiliului Judetean (CJ) Cluj de edificare a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii, o structura 100% noua, in sistem monobloc, a fost nominalizat in cadrul European Healthcare Design Awards 2024, la categoria Future Healthcare Design.
Proiectarea spitalului a fost realizata de asocierea formata din companiile Planho Consultores, Dico si Tiganas si 4B Consultanta Arhitectura. 
Lista scurta a nominalizarilor poate fi consultata aici.
"Aceasta nominalizare ne onoreaza. Ea reprezinta o recunoastere a complexitatii si importantei proiectului nostru, care este unul matur din toate punctele de vedere. Ne bucura faptul ca obiectivul nostru este considerat un etalon in acest domeniu, care a atras atentia inclusiv in strainatate. Solutiile adoptate pentru a implementa proiectul si rigurozitatea dovedita sunt apreciate la nivel international. Vom avea, astfel, la Cluj, cea mai moderna institutie sanitara pediatrica din tara, care va deservi pacienti din intreaga Romanie", a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.
Noul spital va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continua, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi si 30 de paturi aferente serviciului ATI.
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii va fi edificat in zona cartierului clujean Borhanci si va deservi circa 50.000 de copii/an, din intreaga tara. Unitatea cu profil regional, care va constitui si un model de buna practica in domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelenta clinica si stiintifica, la cele mai inalte standarde europene, urmand sa ofere un spectru larg si complex de servicii medicale destinate micilor pacienti.
In acest moment, este in desfasurare si licitatia pentru atribuirea lucrarilor de executie, pentru adjudecarea acestora fiind depuse 3 oferte, respectiv:
1. Nord Conforest;
2. Asocierea Strabag (lider) - Hospital Technical Solutions - Zublin Romania - DAS - Reinvent Energy - General Construct - Strabag Sp. zoo, avand ca subcontractant compania KONE Ascensorul;
3. Asocierea Bog'Art (lider) - DZ Medicale - Dacorum Grup, UTI Construction and Facility Management - CCN Altyapi Yatirimlari ve ─░nsaat AS - Terratest Geotehnic SA, cu subcontractantii Coneco Romania si Schindler Romania.
Licitatia se afla in etapa de evaluare, programata a se incheia pana la data de 22 iulie 2024.
Procedura de atribuire se desfasoara sub incidenta unei clauze suspensive, semnarea contractului de executie urmand a se realiza numai dupa asigurarea sursei de finantare, din fonduri bugetare sau surse europene nerambursabile.
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
Arduro
theda mar
quadratum
MAKITA
Acvatot 2019
siniat
CDS
leviatan
EDIT-Structural
rigips
SIGM
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
konsent
BogArt
SSAB
ness project
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander