Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Rebuilding Ukraine: Firmele de constructii pot participa la reconstructia Ucrainei
Rebuilding Ukraine: Firmele de constructii pot participa la reconstructia Ucrainei
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 28 Iul 2023 17:13
Rebuilding Ukraine este platforma lansata de Camera de Comert Bilaterala Romania - Ucraina (CCBRU) cu intentia de a crea o baza de date cu societatile care doresc sa se implice in procesul de refacere a infrastructurii Ucrainei. Foarte multe societati de constructii s-au inscris deja pe platforma, printre acestea aflandu-se ACI Cluj SA, Allied Engineers, Automagistral Pivden Ro, Bilka Steel, Bog’Art, Casa Noastra (Q-Fort), Concelex, DAS Strategic Project, Dream Development, Edas Exim, Electroalfa International, Evrodor, Exim Banca Romaneasca, Inspeti Building Restauration, Intelligent Quality Software Testing, Laromet SA, Melsam Construction, MHS Truck & Bus Group, Mithras Build, Nord Conforest SA, Radox SA, Rominserv, Samus Tec SA, SCADT SA, Synergy Contruct, Tancrad, Teraplast SA, Ubitech Constructii, UTI Construction and Facility Management si Viacon Romania.
Rebuilding Ukraine este conceputa pentru a fi o platforma din care fac parte firme ce au capacitatea si aptitudinea de eligibilitate pentru proiectele de reconstructie a Ucrainei, respectiv:
  1. Constituirea unei liste sectoriale a agentilor economici din Romania, membri ai CCBRU, care au capabilitatea si o vasta experienta in domeniul de activitate pe care il reprezinta si in care activeaza;
  2. Organizarea unui eveniment, la nivel bilateral, la care vor participa, ca invitati speciali, reprezentanti ai Guvernelor celor doua tari cat si alte oficialitati, dupa caz, si totodata, reprezentantii companiilor membre ale CCBRU;
  3. Sustinerea unui dialog permanent in vederea aducerii la cunostinta reciproca de date utile si informatii necesare punerii in aplicare si desfasurarii activitatilor privitoare la rezilienta - recuperarea si reconstructia Ucrainei;
  4. Punerea la dispozitie a informatiei necesare indeplinirii si desfasurarii procedurilor privitoare la implementarea diferitelor proiecte ce tin de reconstructia Ucrainei in care vor fi implicati agenti economici din Romania.
 
 
Societatile interesate, care considera ca au capabilitatea si forta necesare implicarii in procesul de reconstructie, dar care nu detin calitatea de membru al Camerei de Comert Bilaterale Romania – Ucraina, se pot inscrie folosind cererea de aderare.
Societatile inscrise in baza de date vor fi trecute, impreuna cu obiectul de activitate si o scurta prezentare, pe website-ul Camerei de Comert Bilaterale Romania - Ucraina, la sectiunea membrilor, si in platforma www.rebuildingukraine.ro. Totodata, prin intermediul platformei www.rebuildingukraine.ro vor primi acces in platforma online cu informatii si unde vor fi prezentate mai multe oportunitati de afaceri.
 
Rebuilding Ukraine - Bucharest 2023 are loc in perioada 18-20 octombrie 2023
Ca parte a aceluiasi proiect, CCBRU organizeaza, in perioada 18-20 octombrie 2023, sub auspiciile Ambasadei Ucrainei in Romania, forumul "Rebuilding Ukraine - Bucharest 2023", eveniment care isi propune identificarea solutiilor inovatoare, a bunelor practici si a politicilor privind abordarea nevoilor specifice ale Ucrainei in domeniile reconstructiei, apararii si reabilitarii fizice si mentale a victimelor razboiului din Ucraina. Alte importante institutii de prestigiu international se mai afla printre organizatorii evenimentului, respectiv Camera pentru Diplomatie in Dezvoltare Durabila cu Ucraina (CDDDU), US Institute of Diplomacy and Human Rights (USIDHR), Asociatia Romana a Producatorilor de Tehnica Militara (PATROMIL) si New Strategy Center (NSC).
Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului. Potrivit organizatorilor, acest forum international de inalt nivel ofera un cadru colaborativ si dinamic pentru un dialog constructiv intre guverne, mediul de afaceri si societatea civila. La eveniment vor fi prezenti oficiali guvernamentali din Ucraina si Romania, alaturi de alte entitati internationale care actioneaza in domenii precum economie, aparare si politici sociale. Lideri ai mediului de afaceri national si international vor avea oportunitatea de a interactiona direct cu oficialii guvernamentali, creand conexiuni nepretuite pentru reconstructia Ucrainei.
 
 
"Forumul actioneaza ca o platforma dinamica de colaborare care abordeaza direct cerintele specifice procesului de reconstructie a Ucrainei", a declarat Nasty-Marian Vladoiu, presedintele CCBRU si initiator al proiectului.
Conform organizatorilor, prin combinarea celor trei piloni esentiali: reconstructie, aparare si reabilitarea fizica si mentala a victimelor razboiului din Ucraina, "Rebuilding Ukraine Forum - Bucharest 2023" asigura o abordare exhaustiva a problematicii actuale cu care se confrunta Ucraina, ca urmare a razboiului generat de Federatia Rusa pe teritoriul statului vecin si prieten.
Scopul final al Forumului este aliniat cu Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite - un plan comun pentru pace si prosperitate pentru oameni si planeta. Prin valorificarea abordarilor inovatoare pentru sprijinirea efortului de razboi, identificarea surselor interne si internationale de reconstructie si sustinerea liderilor Ucrainei in proces, acest forum isi propune sa deschida calea catre o pace definitiva si o stabilitate durabila in regiune.
Pentru informatii suplimentare si inscrierea la eveniment, click aici!
 
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
leviatan
siniat
rigips
concelex
CDS
ness project
viarom
noark
quadratum
strabag nivel 1
konsent
Ubitech
theda mar
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander