Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ROMEXPO: Cele trei expozitii specializate in constructii isi deschid portile
ROMEXPO: Cele trei expozitii specializate in constructii isi deschid portile
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 23 Mar 2015 18:25
Joi, 26 martie 2015, cele trei targuri specializate in domeniul constructiilor – Construct Expo, Ambient Expo (ambele, aflate la editia a XXII-a), respectiv Romtherm (editia aniversara, a XX-a) – isi deschid portile pentru specialisti si toti cei interesati. Astfel, timp de patru zile, evenimentele, ce au loc in paralel cu targurile Expo Flowers & Garden (editia a VII-a) si Antique Market (editia a IV-a), reunesc cei mai importanti operatori, din tara si strainatate, ai pietelor de constructii, instalatii, tamplarie, amenajari si din domeniile conexe. Cele cinci evenimente vor reuni sub acelasi acoperis circa 400 de companii, pe o suprafata de aproximativ 15.000 mp, acestea fiind din Romania, precum si alte tari din intreaga lume.
„Produse noi, idei noi, servicii noi si afaceri noi – acestea sunt cele patru repere ale Construct Expo 2015, targ care detine locul de lider pe piata evenimentelor de profil din tara noastra, fiind un generator de tendinte in domeniul constructiilor. La editia din acest an, in centrul atentiei se afla inovatia si tendintele, materialele de calitate, arhitectura contemporana, tehnologiile si solutiile verzi. Evenimentul reprezinta o oportunitate de a face schimb de idei pentru cei care doresc sa fie inovatori si vor sa furnizeze produse si servicii de calitate”, se arata intr-un comunicat al Romexpo SA – organizatorul evenimentelor.
Numeroase manifestari conexe atrag atentia specialistilor
Ca de fiecare data, cu prilejul derularii celor cinci targuri, au fost programate mai multe evenimente conexe si conferinte specializate, sustinute de diverse companii, asociatii si institutii din domeniu. De exemplu, prima zi a expozitiilor este dedicata unor asociatii patronale, cum ar fi PPTT, care, intre orele 10.00 si 16.00, va sustine in sala Cupola, din pavilionul A, o conferinta specializata si sedinta Adunarii Generale a Membrilor patronatului (AGP). In aceeasi zi, tot intre orele 10.00 si 16.00, de aceasta data in sala Brancusi a pavilionului H2, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) organizeaza evenimentul „Platforma de sustenabilitate EfdeN”, iar in acelasi pavilion, insa in sala Madgearu, intervalul orar 10.00 – 16.00 este rezervat de Asociatia Generala a Frigotehnistilor din Romania, cu o conferinta pe tema „Sisteme frigorifice, de aer conditionat, pompe de caldura ecologice si eficiente”. Tot joi, 26 martie 2015, in pavilionul H3, intre orele 10.00 si 17.00, sala 3 reuneste invitatii Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania, care vor afla mai multe detalii despre „Cadrul calificarilor inovatoare pentru dezvoltarea sistemului european de credit pentru educatie vocationala si instruire”, iar sala 1, din acelasi pavilion, revine intre orele 14.30 si 16.30 Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), ce va sustine o masa rotunda cu tema „Preocupari romanesti in dezvoltarea cladirilor nZEB”. Intre orele 11.00 si 16.00, zonele demonstrative din pavilionul A, nivel 7.70 si din platforma exterioara 5 vor gazdui, pe de-o parte, demonstratii sustinute de firmele expozante, respectiv aplicatii practice de montaj pentru tabla, tigla si hidroizolatie ale Asociatiei Nationale a Montatorilor de Acoperisuri din Romania (ANMAR). Evenimentul central, asteptat la data de 26 martie a.c. in cadrul centrului expozitional, il constituie vizita oamenilor de afaceri egipteni, reprezentanti a 11 companii din sectorul constructiilor, eveniment conex organizat de Romexpo SA si Ambasada Republicii Arabe Egipt in Romania.
Reabilitarea termica si rezilienta in arta, arhitectura si urbanism – reflectate la Romexpo
Vineri, 27 martie 2015, intre orele 9.00 si 18.00, in sala Titulescu a pavilionului H1, va avea loc conferinta internationala cu tema „Romania - realitati si realizari in reabilitarea termica”, eveniment organizat de APMCR, dupa care, in intervalul 13.00 – 15.00, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci sustine in pavilionul A, nivelul 7.70, zona D13, masa rotunda cu tema „Strategia de proprietate industriala, factor esential in planul de management al unei firme”. „Sustenabilitatea si ce poate presupune ea in domeniul constructiei de piscine” reprezinta un alt subiect de interes, propus intre orele 16.00 si 18.00, in sala Cupola a pavilionului central de Serban Moroianu, presedintele Asociatiei Patronale pentru Piscine si Wellness. Ca de obicei, firmele expozante si ANMAR vor organiza sesiuni de aplicatii practice in zonele demonstrative din pavilionul central si platforma 5 (intre orele 11.00 si 16.00), iar in pavilionul C1 Stand Spring Events invita vizitatorii, in intervalul 14.30 – 17.30, sa participe la ateliere gratuite de aranjamente florale (inclusiv speciale, pentru sarbatorile pascale).
Sambata, 28 martie 2015, intre orele 10.00 si 14.00, zona windfang a pavilionului A devine gazda celei de-a VIII-a editii a concursului „Ziua Culorii”, aflat sub egida APMCR, iar intre 11.00 si 13.00 reprezentantii UTCB sustin evenimentul „Centru de Cercetare EFdeN 4C - eficienta si optimizare rezidentiala”, in sala Brancusi a pavilionului H2. Intre orele 10.00 si 16.00, sala centrului de presa este rezervata arhitectilor, care vor aborda in mod exhaustiv „Rezilienta in arta, arhitectura si urbanism” – o conferinta in cadrul ICAR si UAUIM, iar alti membri ai corpului academic, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti vor discuta in sala Cupola din pavilionul A, intre orele 12.00 si 17.00, despre „Revitalizarea si restaurarea conacului Oromolu (din Valcea)”, respectiv despre „Tendinte in amenajarea peretilor verzi in interior”. Ca de obicei, firmele expozante, ANMAR si Stand Spring Events vor continua seria de demonstratii practice si ateliere gratuite de aranjamente florale, de la ora 11.00 pana la 17.30, acestea reprezentand, de altfel, si atractiile ultimei zile a expozitiilor, dar cu un program mai scurt (11.00 – 16.00), mai ales ca duminica, 29 martie 2015, sunt asteptati mai multi vizitatori din partea publicului larg.             
Pana in prezent, la Construct Expo si-au exprimat adeziunea finala de participare (in calitate de expozanti) peste 111 firme specializate, Ambient Expo reuneste 81 de companii, iar la Romtherm se intrunesc 75 de societati din bransa, fata de 72 de agenti economici la editia anului trecut. Astfel, la evenimentele din acest an isi expun noutatile aproape 270 de firme din ramura de constructii si domeniile conexe, diferenta fiind prezenta, cel mai probabil, la Expo Flowers & Garden si Antique Market.
De asemenea, daca pentru Construct Expo s-a alocat spatiul pavilionului central si al unora colaterale, cei interesati de tematica Ambient Expo sunt invitati in pavilioanele A1 si C1, respectiv pe platforma 4 a Complexului Expozitional Romexpo – Bucuresti, in timp ce standurile participantilor la Romtherm pot fi vizitate in pavilionul C2.
***
La editia din 2014 a manifestarilor Construct Expo, cele patru evenimente au reunit mai mult de 400 companii specializate din 14 tari, ce si-au prezentat produsele si serviciile pe o suprafata neta de 15.000 mp. De aceste targuri s-au aratat interesate 17.000 de persoane, in calitate de vizitatori, atat specialisti, cat si public larg, iar organizatorii au programat cu acel prilej mai mult de 25 de manifestari conexe. In plus, Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii - ADUC a revenit la Construct Expo 2014 cu un numar impresionant de echipamente profesionale, care au fost expuse in parcarea B. Noutatile tehnologice, masinile si utilajele cu ajutorul carora companiile pot minimiza costurile de operare s-au aflat printre atractiile targului, alaturi de reducerile cuprinse intre 10% si 30%.
In mod traditional, revistele Agenda Constructiilor si Fereastra participa ca expozanti si la editia din 2015 a targurilor, iar in perioada 26 – 29 martie a.c., isi invita partenerii la standul 02 din Pavilionul Central (A), nivel 7.70 (ultimul etaj), sectorul D (deasupra intrarii principale in pavilion, in proximitatea zonei rezervate pentru demonstratii). Astfel, specialistii bransei de constructii si din domeniile conexe care vor decide sa viziteze standul publicatiilor vor avea acces la informatii de actualitate si le va fi prezentata o oferta diversa de produse si servicii. Mai multe informatii, la www.romexpo.ro
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
concelex
quadratum
strabag nivel 1
FRONTALE
rigips
Ubitech
CDS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
leviatan
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander