Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ROSENHEIMER FENSTERTAGE: Inovatie, aplicabilitate si internationalizare
ROSENHEIMER FENSTERTAGE: Inovatie, aplicabilitate si internationalizare
Expozitii & Conferinte Publicat de Ovidiu Stefanescu 31 Oct 2014 16:11
Congresul international Rosenheimer Fenstertage 2014, organizat de institutul german IFT Rosenheim, a reunit peste 950 de experti din domeniul tamplariei termoizolante, venind atat din spatiul federal, cat si din Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franta, Marea Britanie, Grecia, Italia, Luxemburg, Malaezia, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Elvetia, Turcia, Ucraina si SUA. La eveniment au fost prezenti specialisti din toate domeniile de activitate, producatori si montatori de ferestre si fatade cortina, furnizori de sisteme, fabricanti de geam termoizolant, reprezentanti ai asociatiilor si mediului universitar etc. Conform informatiilor puse la dispozitie de echipa manageriala a IFT Rosenheim, institutul a realizat, in anul precedent, o cifra de afaceri de 18,1 milioane de euro, iar pentru 2014 se estimeaza un nivel al incasarilor de 18,5 milioane de euro. Laboratorul are clienti si membri in 70 de state de pe intregul mapamond, deruland contracte de testare si supraveghere pentru 1.264 de companii. 
 
Cresterea competitiei impune noi standarde de calitate si performanta
Conferinta din acest an s-a axat pe tematica globalizarii care a inceput sa-si faca simtite efectele inclusiv in acest sector, mottoul evenimentului fiind "Inovatie, aplicativitate si internationalizare". In cuvantul de deschidere, directorul general al institutului, Ulrich Sieberath, a afirmat ca
"pe zi ce trece, cerintele industriei de profil devin tot mai diverse si mai complexe, iar competitia se intensifica in mod vizibil, inclusiv pe pietele dezvoltate. Pentru a consolida pozitia detinuta de o companie, se impune un progres rapid, care este posibil doar prin inovatie si sporirea calitatii produselor si serviciilor. Trebuie mentionat, de asemenea, ca, in vederea atingerii unor astfel de obiective, este necesara analiza unor solutii tehnice concrete, propuse de arhitecti si analizate in cadrul unor studii de caz menite sa clarifice o multitudine de probleme curente pe care producatorii le intampina in activitatea cotidiana. De exemplu, este extrem de utila compararea diverselor solutii din categoria fatadelor cortina si analiza modului in care ferestrele si celelalte ansambluri vitrate se pot adapta la actualele exigente in legatura cu conservarea energetica. In ceea ce priveste caracteristicile de performanta, in perioada actuala ne implicam serios in testarea proprietatilor de fonoizolare ale unor modele cu deschideri speciale, cum ar fi, de pilda, usile cu actionare liftant-glisanta, pentru a raspunde noilor recomandari europene cu privire la protectia acustica pe care trebuie sa o asigure aceste produse de constructii. In fine, un punct de mare interes in aceasta perioada este reprezentat de noul ghid de instalare elaborat de asociatia RAL, a carui aplicare, alaturi de implementarea Eurocodurilor si a recomandarilor de proiectare structurala a ferestrelor pot asigura atingerea obiectivelor de sustenabilitate propuse in strategia comunitara pe termen scurt, mediu si lung". 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19bluebeamTeraSteelVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
elmas 2017
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere