Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SEE Real Estate Forum: Romania revine in tintele investitorilor imobiliari
SEE Real Estate Forum: Romania revine in tintele investitorilor imobiliari
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 16 Mai 2013 14:51
Piata locala de spatii pentru birouri se va dezvolta exponential in perioada urmatoare, avand in vedere cresterea tot mai mare pentru servicii de tip "business process outsourcing" (BPO), potrivit expertilor din domeniul imobiliar prezenti la forumul SEE Real Estate Awards for 2012, ce a avut loc recent la Athénée Palace Hilton, in Bucuresti. Conform conferentiarilor, un alt domeniu ce va cunoaste o evolutie semnificativa in perioada urmatoare este reprezentat de dezvoltarea de centre de agrement si de tip leisure, ideea fiind enuntata de Giorgios Argentopoul, CEO al dezvoltatorului local Baneasa Development, unul dintre liderii locali din domeniu. Opiniile rezumate in cadrul forumului sunt confirmate de cele mai recente date din sectorul imobiliar, potrivit carora activitatea de tranzactionare pe piata spatiilor de birouri in primul trimestru al acestui an a inregistrat o crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit companiei de consultanta imobiliara CBRE Romania, numai in Bucuresti s-au tranzactionat, in perioada respectiva, circa 60.000 mp, relocarile avand o pondere majoritara. "Stocul modern de spatii pentru birouri din Capitala a continuat sa creasca pana la 2,28 milioane mp, in perioada ianuarie-martie 2013 fiind livrate trei cladiri de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de 72.000 mp: Floreasca City Center (16.000 mp), Sky Tower (41.000 mp) si West Gate (cladirea 5, 15.000 mp)", a declarat Razvan Iorgu, director general al CBRE Romania. Pana la sfarsitul anului in curs, se mai pot livra pe piata 63.000 mp de centre pentru afaceri, proiectele aflate in etape finale de executie fiind Floreasca Park, CSDA Siriului, Hermes Business Campus (cladirea B) si Armand Calinescu OB.
 
Se pregatesc noi investitii in centre de afaceri si spatii tip leisure
Romania continua sa reprezinte un punct strategic pe harta investitorilor din sud-estul Europei, o contributie decisiva la concretizarea planurilor dezvoltatorilor fiind realizarea investitiilor guvernamentale in infrastructura de tranport si in educatie. "Aceste investitii ar putea schimba modul in care este privita Romania de investitori, ca o tara izolata, avand in vedere faptul ca drumul de la Bucuresti la Budapesta dureaza peste zece ore", a precizat in cadrul intalnirii SEE Real Estate Forum David Hay, CEO al AFI Europe, dezvoltatorul mall-ului AFI Cotroceni, cel mai mare din Capitala.
In prezent, AFI Europe are in constructie centrul comercial AFI Palace Ploiesti, ce va fi inaugurat la finele lunii octombrie 2013. Potrivit managerului filialei din Romania a grupului israelian, in prezent rata de ocupare a spatiilor disponibile este de 76%, pana la finele lunii aceasta urmand a depasi 90%. Un proiect nou anuntat in cadrul reuniunii de la Bucuresti organizata de publicatia EuropaProperty, este reprezentat de un parc de distractii a carui constructie va incepe in vara acestui an si care va fi dezvoltat de Baneasa Development. Managerul companiei nu a specificat insa amplasamentul viitorului obiectiv.
 
***
Gala internationala de premiere a dezvoltatorilor imobiliari de top din regiunea de sud-est a Europei (SEE Real Estate Awards Gala), aflata la editia a VIII-a, va avea loc pe 16 mai 2013, la Bucuresti. Evenimentul, organizat de publicatia specializata EuropaProperty, va fi gazduit de hotelul Athénée Palace Hilton, avandu-l ca moderator pe Gary J. Morrell, editor al ghidurilor EuropaProperty CEE Real Estate. La eveniment vor fi prezenti manageri ai celor mai activi dezvoltatori din Romania, printre care se afla Ali Ergun Ergen (CEO al Anchor Grup SA), Marian Roman (director general al CA Immo), Georgios Argentopoulos (CEO al Baneasa Developments), Troy Javaher (director general al Jones Lang LaSalle Romania), Ion Radulea (presedintele River Invest), David Hay (CEO al AFI Europe Romania, Letonia si Ungaria), Robert Neale (director general al Portland Trust), Alex Batraneanu (director general al WSP Group Romania), Razvan Iorgu (director general al CBRE Romania), Randy Tharp (director general al Epstein Architecture & Engineering in Romania) etc. Gala va fi deschisa printr-o conferinta specializata, urmata de decernarea premiilor pentru proiectele de top dezvoltate in anul 2012 in Romania, Bulgaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Republica Moldova si Albania. Pentru informatii suplimentare, www.seerealestateawards.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
MAKITA
CDS
viarom
strabag nivel 1
BALTIC
theda mar
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023