Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Tiny House Festival: Producatorii de case modulare se reunesc la Rasnov
Tiny House Festival: Producatorii de case modulare se reunesc la Rasnov
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 21 Iun 2023 12:59
Cei mai mari 15 producatori de case modulare si tiny houses, cu vanzari de peste 10 milioane de euro, se reunesc la Tiny House Festival de la Rasnov, primul festival de locuinte mobile din Europa Centrala si de Est, ce are loc in perioada 23-25 iunie. O alta premiera pentru Tiny House Festival este utilizarea exclusiva a energiei solare, precum si utilizarea toaletelor ecologice uscate.
Tiny House Festival de la Rasnov, primul eveniment de acest gen in Europa Centrala si de Est, va aduce laolalta producatori si pasionati de casute mici si mobile. O caracteristica importanta a acestui festival este utilizarea in premiera si exclusiva a energiei solare ca sursa de alimentare, subliniind astfel angajamentul pentru viitorul ecologic al constructiilor. De asemenea, festivalul aduce in atentie solutii inovative, precum toaletele ecologice uscate, oferind o experienta unica participantilor.
„Acum cativa ani aceasta piata practic nu exista in Romania. Aceasta nisa s-a dezvoltat foarte spectaculos si cele mai relevante firme din domeniu prezente la eveniment raporteaza vanzari de peste 10 milioane de euro in Romania si in toata Europa. Conceptul de tiny houses a devenit din ce in ce mai popular in randul persoanelor care aspira sa adopte un stil de viata minimalist, sustenabil si mai putin dependent de bunurile materiale. Aceasta tendinta se observa cu claritate atat in Europa, cat si in tarile dezvoltate, unde interesul fata de casele mici ca alternativa la locuintele traditionale este intr-o crestere constanta”, declara Tudor Maxim, fondatorul proiectului.
Casele mici sunt proiectate intr-un mod ecologic, utilizand materiale durabile si tehnologii eficiente din punct de vedere energetic, precum sistemele solare si sistemele de reciclare a apei. Mobilitatea si portabilitatea sunt alte caracteristici esentiale ale tiny houses. Aceasta versatilitate permite proprietarilor sa-si transporte locuinta in diferite locatii sau sa se bucure de libertatea de a calatori. Aceasta posibilitate atrage atentia in special a celor care doresc sa exploreze diverse regiuni sau sa experimenteze stiluri de viata nomade. Cu o popularitate in crestere, tiny houses reprezinta nu doar o alternativa viabila la locuintele traditionale, ci si o expresie a valorilor sustenabilitatii si a dorintei de a trai simplu si in armonie cu mediul inconjurator.
Vestea organizarii primului festival dedicat caselor mici in Romania si Europa Centrala si de Est a primit reactii extrem de bune din partea presei, industriei si publicului interesat. Demersurile pentru organizarea celei de-a doua editii a Tiny House Festival 2024 sunt deja in desfasurare.
Tiny House Festival, Rasnov - 23-25 iunie este si prima platforma organizata pentru comunitatea romaneasca, pasionata de un stil de viata nomad
In unele tari dezvoltate s-au format deja comunitati dedicate exclusiv tiny houses. Aceste comunitati ofera un mediu social si suport reciproc pentru locuitorii caselor mici. Ideea de interactiona cu oameni ce au interese similare, care impartasesc valorile sustenabilitatii si minimalismului, atrage tot mai multi oameni. Organizatorii Tiny House Festival de la Rasnov ofera un mediu propice si oportunitatea ideala pentru prima intalnire oficiala a comunitatii romanesti dedicata locuintelor mici, sustenabile si mobile.
Vizitatorii vor avea oportunitatea unica de a explora casele expuse, de a studia modelele si de a invata despre procesul de proiectare si constructie.
Copiii sunt asteptati in numar mare, au intrare libera si pot participa la teatru, ateliere creative si alte activitati potrivite varstei lor.
Expozantii de la Rasnov sunt: Alpin Expert, Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, IsolAir Thermo, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism), Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove, Eco Green City, Magic Villas Concept, Tiny Dream House
Tiny House Festival este un eveniment recomandat de revista de organizare, design si fine living OrDeLi.
Programul festivalului
Ziua I - Vineri, 23 iunie 2023
- 12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferinta de presa. Networking
- 13:00 - 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses si vizitarea standurilor expozantilor
Ziua II - Sambata, 24 iunie 2023
- 10:00 - 20:00. Activitati specifice la standurile participantilor, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabila, dedicate pasionatilor si ateliere si activitati pentru copii, in spatiile comune ale festivalului
- 14:00 - Super show sustinut de Scoala de dans New school Old school
- 15:00 -HADRIANI DJ SET - by OUTDOORZ
- 19.00-21.00. Petrecere
Ziua III - Duminica, 25 iunie 2023
- 10:00 - 17.00. Activitati specifice evenimentului
- 13:00 Saxofon si Brunch in natura
- 17:00. Inchiderea primei editii a Tiny House Festival
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
viarom
rigips
Acvatot 2019
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
MAKITA
siniat
quadratum
concelex
ness project
konsent
EDIT-Structural
CDS
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander