Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - UTCB a premiat eforturile academice si studentesti pentru performanta si calitate
UTCB a premiat eforturile academice si studentesti pentru performanta si calitate
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 16 Mai 2023 12:02
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) a reconfirmat ca incurajeaza si recunoaste adevaratele valori, prin organizarea unui eveniment care omagiaza eforturile comunitatii academice si studentesti si care rasplateste calitatea si performanta, precum si implicarea universitatii in zona sociala - sustinerea persoanelor refugiate din Ucraina - prin organizarea evenimentului Gala Premiilor de Excelenta.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu sprijinul a trei organizatii din domeniul constructiilor - Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Casa Sociala a Constructorilor (CASOC) si Federatia Generala a Sindicatelor FAMILIA (FGS FAMILIA).
In deschiderea evenimentului, desfasurat miercuri, 10 mai 2023, in Amfiteatrul IV1, rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, prof.univ.dr.ing. Radu Vacareanu, a vorbit despre demersurile permanente pe care universitatea le intreprinde pentru a sprijini viitorii specialisti in ingineria de constructii, oferindu-le acces la universitati europene importante din cadrul Aliantei europene de universitati din care universitatea face parte, EU-CONEXUS, cat si sansa de a intra in contact direct cu companii importante din industrie.
Totodata, rectorul universitatii a marcat importanta educatiei orientate catre inovatie si catre digitalizarea sectorului de constructii din Romania, marcand misiunea asumata a universitatii de a forma generatiile urmatoare si de a-si concentra actiunile in dezvoltarea de parteneriate care sa consolideze importanta resursei umane in piata constructiilor.
In a doua parte a evenimentului, a avut loc un moment simbolic, pregatit de un grup de beneficiari ucraineni din Centrul pentru Refugiati al UTCB, iar ulterior o prezentare realizata de studentii UTCB implicati in activitatea centrului, despre modalitatea de functionare a acestuia, inca din martie 2022. Aproximativ 2.500 de persoane din Ucraina au fost cazate pana la momentul actual in centrul UTCB, unul dintre cele mai mari din tara, avand constant 200 de persoane cazate.
Deoarece activitatea centrului a fost sustinuta de comunitatea UTCB, alaturi de partenerii din mediul public si privat, am oferit recunostinta noastra si Diplome speciale de Apreciere celor mai implicati parteneri sau au contribuit semnificativ in ultimele luni si anume - Primaria Sectorului 2 Bucuresti, UNICEF, Four Change, Estuar, Terre des Hommes, Agence universitaire de la Francophonie, Organizatia Internationala a Migratie, UNHCR - Agentia ONU pentru Refugiati, Habitat for Humanity, World Vision Romania, M├ędecins du Monde, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Fundatia Noi Orizonturi, Concelex, Rotary Constructii, ApaNova, Hands Across Romania, ANAIS, ADRA, eLiberare, ADPARE, Estuar si Asociatia Parada.
Nu in ultimul rand, multumirile si aprecierea intregii comunitati UTCB s-a indreptat catre partenerii, colaboratorii si studentii din cadrul ASCB - Asociatiei Studentilor la Constructii din Bucuresti, pentru sprijinul acordat in mod constant universitatii si pentru contributia semnificativa pe care o aduc la succesul evenimentelor UTCB si care au fost zilnic alaturi de beneficiarii centrului.
Ulterior, eforturile depuse pe parcursul intregului an universitar au fost rasplatite prin acordarea premiilor din categoriile - educatie, cercetare, voluntariat. "Ne-am bucurat sa remarcam faptul ca o parte a cadrelor didactice, cat si a studentilor premiati sunt implicati, totodata, si in activitatile EU-CONEXUS, aportul lor fiind unul esential pentru indeplinirea responsabilitatilor care ii revin universitatii noastre, in calitate de partener al acestui consortiu de talie europeana", au precizat organizatorii.
Studentii UTCB au participat cu rezultate notabile si la Concursul studentesc pentru reconversia unei zone industriale dezafectate din Bucuresti, organizat in 2022 de Reprezentanta Organizatiei Internationale a Francofoniei OIF in Europa Centrala, in partenariat cu Nod Makerspace, Agentia Universitara a Francofoniei AUF - Europa Centrala si Orientala, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti UNARTE, cu sprijinul Ambasadei Canadei in Romania, Bulgaria si Moldova. Studentii au fost premiati de Centrul de Angajabilitate francofona (CEF-AUF-UTCB) si EU-CONEXUS.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
konsent
quadratum
Ubitech
rigips
concelex
siniat
theda mar
EDIT-Structural
CDS
viarom
noark
leviatan
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander