Agenda Constructiilor
Marti, 03 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - UTCB a premiat eforturile academice si studentesti pentru performanta si calitate
UTCB a premiat eforturile academice si studentesti pentru performanta si calitate
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 16 Mai 2023 12:02
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) a reconfirmat ca incurajeaza si recunoaste adevaratele valori, prin organizarea unui eveniment care omagiaza eforturile comunitatii academice si studentesti si care rasplateste calitatea si performanta, precum si implicarea universitatii in zona sociala - sustinerea persoanelor refugiate din Ucraina - prin organizarea evenimentului Gala Premiilor de Excelenta.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu sprijinul a trei organizatii din domeniul constructiilor - Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Casa Sociala a Constructorilor (CASOC) si Federatia Generala a Sindicatelor FAMILIA (FGS FAMILIA).
In deschiderea evenimentului, desfasurat miercuri, 10 mai 2023, in Amfiteatrul IV1, rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, prof.univ.dr.ing. Radu Vacareanu, a vorbit despre demersurile permanente pe care universitatea le intreprinde pentru a sprijini viitorii specialisti in ingineria de constructii, oferindu-le acces la universitati europene importante din cadrul Aliantei europene de universitati din care universitatea face parte, EU-CONEXUS, cat si sansa de a intra in contact direct cu companii importante din industrie.
Totodata, rectorul universitatii a marcat importanta educatiei orientate catre inovatie si catre digitalizarea sectorului de constructii din Romania, marcand misiunea asumata a universitatii de a forma generatiile urmatoare si de a-si concentra actiunile in dezvoltarea de parteneriate care sa consolideze importanta resursei umane in piata constructiilor.
In a doua parte a evenimentului, a avut loc un moment simbolic, pregatit de un grup de beneficiari ucraineni din Centrul pentru Refugiati al UTCB, iar ulterior o prezentare realizata de studentii UTCB implicati in activitatea centrului, despre modalitatea de functionare a acestuia, inca din martie 2022. Aproximativ 2.500 de persoane din Ucraina au fost cazate pana la momentul actual in centrul UTCB, unul dintre cele mai mari din tara, avand constant 200 de persoane cazate.
Deoarece activitatea centrului a fost sustinuta de comunitatea UTCB, alaturi de partenerii din mediul public si privat, am oferit recunostinta noastra si Diplome speciale de Apreciere celor mai implicati parteneri sau au contribuit semnificativ in ultimele luni si anume - Primaria Sectorului 2 Bucuresti, UNICEF, Four Change, Estuar, Terre des Hommes, Agence universitaire de la Francophonie, Organizatia Internationala a Migratie, UNHCR - Agentia ONU pentru Refugiati, Habitat for Humanity, World Vision Romania, Médecins du Monde, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Fundatia Noi Orizonturi, Concelex, Rotary Constructii, ApaNova, Hands Across Romania, ANAIS, ADRA, eLiberare, ADPARE, Estuar si Asociatia Parada.
Nu in ultimul rand, multumirile si aprecierea intregii comunitati UTCB s-a indreptat catre partenerii, colaboratorii si studentii din cadrul ASCB - Asociatiei Studentilor la Constructii din Bucuresti, pentru sprijinul acordat in mod constant universitatii si pentru contributia semnificativa pe care o aduc la succesul evenimentelor UTCB si care au fost zilnic alaturi de beneficiarii centrului.
Ulterior, eforturile depuse pe parcursul intregului an universitar au fost rasplatite prin acordarea premiilor din categoriile - educatie, cercetare, voluntariat. "Ne-am bucurat sa remarcam faptul ca o parte a cadrelor didactice, cat si a studentilor premiati sunt implicati, totodata, si in activitatile EU-CONEXUS, aportul lor fiind unul esential pentru indeplinirea responsabilitatilor care ii revin universitatii noastre, in calitate de partener al acestui consortiu de talie europeana", au precizat organizatorii.
Studentii UTCB au participat cu rezultate notabile si la Concursul studentesc pentru reconversia unei zone industriale dezafectate din Bucuresti, organizat in 2022 de Reprezentanta Organizatiei Internationale a Francofoniei OIF in Europa Centrala, in partenariat cu Nod Makerspace, Agentia Universitara a Francofoniei AUF - Europa Centrala si Orientala, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti UNARTE, cu sprijinul Ambasadei Canadei in Romania, Bulgaria si Moldova. Studentii au fost premiati de Centrul de Angajabilitate francofona (CEF-AUF-UTCB) si EU-CONEXUS.
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
Ubitech
MAKITA
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
leviatan
strabag nivel 1
viarom
noark
CDS
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica