Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - UTCB: ConstructFest, targ virtual dedicat pietei de constructii, 14-16 prilie 2021
UTCB: ConstructFest, targ virtual dedicat pietei de constructii, 14-16 prilie 2021
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 09 Apr 2021 09:41
Incepand cu 14 aprilie 2021 va avea loc cea de-a patra editie a ConstructFest, exclusiv in mediul virtual, organizat la initiativa Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB) si EU-CONEXUS, eveniment ce reuneste cele mai importante companii din domeniu, studenti si potentiali studenti, viitori ingineri constructori.
ConstructFEST capata valenta europeana, prin alaturarea EU-CONEXUS, Universitatea Europeana pentru Dezvoltarea Durabila si Inteligenta a zonelor urbane de coasta, initiativa sustinuta prin apelul European Universities de catre Comisia Europeana, fiind o prioritate pentru dezvoltarea Spatiului European al Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice.
Desfasurarea evenimentului
Cele trei zile de targ se vor desfasura pe o platforma virtuala, in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi date si studii, perspective si oportunitati din industrie. Studentii interesati de Universitatile Europene si stakeholder-ii din domeniu vor participa la peste 28 de ore mese rotunde si dezbateri.
“In aceste vremuri atipice, cand invatamantul academic a fost nevoit sa se adapteze rapid unei digitalizari accelerate, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti vine in sprijinul noilor generatii de specialisti din domeniul constructiilor si ii pune in contact direct cu cele mai importante companii din sfera constructiilor, dar si cu universitati europene de top din cadrul consortiului EU-CONEXUS.
Astfel, se constituie bazele parteneriatelor de durata, ce au ca scop final consolidarea rolului de inginer constructor la nivel global. Toate initiativele derulate de UTCB, se concentreaza pe dezvoltarea calitatii educatiei prin abordari inovative, dar si prin cooperarea permanenta cu partenerii din industrie.” Prof. univ. dr.ing. Radu Sorin Vacareanu, Rector UTCB
In paralel, se vor organiza Targul Companiilor si Targul Universitatilor, acolo unde studentii pot aplica la programele de internship, oportunitati academice si de perfectionare in cadrul universitatilor parte din EU-CONEXUS, avand posibilitatea de a solicita in timp real informatii.
Companiile pot participa de asemenea in cadrul meselor rotunde dedicate care vor aborda tematici de actualitate cu obiectivul de a gasi solutii si abordari cu plus-valoare si prietenoase cu mediul.
”Educatia acumulata in timpul anilor de studiu conduce la cresterea capacitatii de angajare a absolventilor si la obtinerea de locuri de munca mai bine platite.” Dr. Ing. Cristian Erbasu, Constructii Erbasu S.A, sponsor principal in cadrul ConstructFest
Evenimentul pune la dispozitia companiilor, in premiera, standuri virtuale, spatiu de networking si de prezentare, pentru a facilita interactiunea live cu participantii, in vederea recrutarii si angajarii, dar si pentru cresterea oportunitatilor de business.
“In era vitezei si a internetului, resursa principala de dezvoltare ramane profesionistul. Educatia solida, incurajarea continua si investitia in noile tehnologii definesc azi evolutia sanatoasa a societatii. Tinerele generatii dovedesc deschidere spre nou, curiozitate in descoperirea de solutii ingenioase, orientate catre o functionalitate integrata si verde a abordarilor ingineriei. Mai mult, in contextul provocarilor ultimului an, se evidentiaza necesitatea aducerii impreuna a Omului si a Stiintei, devenind, implicit, fundamentale investitia in componenta tehnologica si atragerea tinerilor spre lumea ingineriei.” Catalin Podaru, Director General Leviatan Design, sponsor principal in cadrul ConstructFest.
Alti parteneri care s-au alaturat demersului nostru: Allied Engineers, Avitech, Bog’art, Concept Structure, ClarkeEnergy, Constructii Erbasu S.A, Heidelbercement, Hilti, Honeywell, Leviatan, Magnum Expert, Popp&Asociatii, RockWool, Saint-Gobain, Strabag, Trust Engineering Group, New Concept Design&Construct, WSP, SBR Soletance Bachy Fundatii, Viarom Construct si Steinzeug-Keramo. 
Pentru mai multe informatii legate de ConstructFEST, va rugam accesati link-ul acesta, iar pentru inscrieri la eveniment, click aici!
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
CDS
noark
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ness project
viarom
siniat
MAKITA
leviatan
quadratum
Ubitech
concelex
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander