Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - Steel Auction Market vizeaza pozitia de lider pe piata furnizorilor de tabla corten
Steel Auction Market vizeaza pozitia de lider pe piata furnizorilor de tabla corten
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 15 Nov 2023 12:14
Steel Auction Market, furnizor de top pentru o gama variata de tevi si table din otel, a depasit nivelul de 1 milion de euro cifra de afaceri, tinta companiei pe termen mediu fiind pozitia de lider pe piata de import si distributie de tabla corten, unul dintre cele mai vandute produse din portofoliu. Piata otelului de tip corten a accelerat in toata lumea, sustinuta de durabilitatea sporita si rezistenta la coroziune atmosferica a acestui material, atingand anul trecut un nivel global de 2 miliarde de euro. Romania se aliniaza tendintelor de crestere, cu o cerere sustinuta in ultimul an.
Constructiile in ritm alert in unele zone din tara au generat o cerere crescuta pentru serviciile arhitectilor din Romania, ceea ce s-a reflectat si in dezvoltarea unor nise de piata pentru materiale de constructii premium. Estetica si durabilitatea sunt tot mai importante in procesul de proiectare a cladirilor, cu accent pe utilizarea materialelor inovatoare care ofera solutii spectaculoase din punct de vedere vizual, dar asigura in acelasi timp functionalitate si eficienta. Astfel, una dintre cele mai evidente tendinte din arhitectura in ultimii ani este cresterea preferintei pentru tabla tip corten, un otel rezistent la intemperii.
"Steel Auction Market a inceput activitatea ca furnizor de oteluri speciale pentru industria grea, petrochimic, naval si automotive. Am descoperit cerere neacoperita in piata otelurilor speciale si asa am ajuns  in aceasta zona de proiecte arhitecturale. Practic, tabla corten este un material rezistent la coroziune, un otel cu ruginire controlata, care isi autosigileaza suprafata, rugina fiind stratul sau de protectie in timp. Lucram cu cei mai mari furnizori din Europa, iar in prezent avem cel mai complex stoc de corten din tara si putem livra cele mai bune produse la costuri rezonabile”, spune Alina Richardson, CEO si co-fondator al Steel Auction Market.
Pentru proiectele de dimensiuni mai mici si personalizate, compania colaboreaza cu arhitecti, ingineri proiectanti si ateliere de procesare de otel, dar si cu steel service center-uri din Italia si Olanda, atunci cand contracteaza proiecte mari, pentru care e nevoie de promptitudine in livrarea cantitatilor care nu sunt disponibile in stocul din Romania. Printre proiectele mari pentru care compania a furnizat tabla corten se numara Ambasada Kuweitului din Bucuresti (2019), Facultatea de Chimie din Iasi (2021) si Sala Polivalenta din Turda (2022). Anul acesta, lista e completata de cinema-ul Orizont din Bacau, aflat in constructie, renovarea Hotelului Concordia din Bucuresti, dar si Palatul Culturii din Iasi.
Pe langa distributia produselor prezentate pe Tablacorten.ro, antreprenorul Alina Richardson pregateste si lansarea platformei Cortenissimi.ro, un magazin online in care vor fi expuse atat materia prima, cat si obiecte de arhitectura de interior si exterior din tabla corten, lucrate in serie, dar si cu posibilitatea de a fi produse special pentru clienti, cu specificatiile dorite de ei si/sau arhitectii cu care lucreaza.
"Aspectul natural si cald al cortenului ofera o eleganta subtila, care se potriveste cu o varietate de stiluri arhitecturale, de la cladiri industriale la locuinte moderne. De exemplu, in designul cladirilor rezidentiale, aceasta poate fi folosita pentru a crea fatade si balcoane unice. In proiectele comerciale, aceasta poate oferi un aspect distinctiv si memorabil, atragand clientii. Structurile publice, precum podurile si sculpturile, au beneficiat, de asemenea, de utilizarea tablei corten pentru a conferi un impact vizual semnificativ. Este interesant si faptul ca nu necesita niciun fel de intretinere in timp. Pentru exterior, daca suprafata obiectului va fi zgariata intamplator, materialul se autorepara in timp, refacandu-si stratul de rugina”, subliniaza Alina Richardson, CEO-ul Steel Auction Market. 
Asociatia Mondiala a Otelului (World Steel Association) a anticipat, pentru perioada 2022-2032, o crestere anuala de 7% pentru produsele din otel rezistent la intemperii tip corten. Europa este una dintre cele mai mari piete in ceea ce priveste consumul de otel tip corten, dupa Asia si America de Nord, inregistrand o crestere moderata a pietei de produse prietenoase cu mediul, chiar si  in conditiile in care productia de otel, in general, a scazut anul trecut in tarile UE cu 10,5% fata de anul precedent, pana la 136,7 milioane de tone. Potrivit WorldSteel Association, la nivel mondial s-a inregistrat o scadere a productiei de otel de 4,3% in 2022, pana la 1,83 miliarde de tone.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
top 500
leviatan
top 500
top 500
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
concelex
viarom
quadratum
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander