Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - INDEX COMPANII - ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL

ANDREAS STIHL MOTOUNELTE SRL

Adresa: Str. Drumul Garii-Otopeni, nr.26-28, Otopeni, Judet Ilfov
Telefon: 031/103.30.19
Fax: 031/103.30.06
E-mail: office@stihl.ro
Web site: www.stihl.ro
Domenii: Scule electrice
Descriere activitate
Scule si unelte electrice.
Prezentare companie/institutie
Compania Andreas Stihl Motounelte este subsidiara locala a producatorului german de scule si unelte electrice Stihl, unul dintre liderii la nivel mondial pe segmentul de activitate. Filiala comercializeaza o serie de produse de la motoferastraie, motocoase si utilaje pentru gard viu, pana la echipamente de curatat, suflante si pulverizatoare, acoperind o gama vasta si deservind mai multe segmente de piata.
In momentul initierii activitatii, subsidiara locala a demarat constructia unui centru de logistica si vanzari in localitatea Otopeni din judetul Ilfov, cu o suprafata de aproximativ 3.000 de mp. Pentru anul 2014, managementul companiei vizeaza o crestere a spatiului respectiv pana la 4.000 de mp, investitia urmand sa se ridice la 0,5 milioane de euro. Astfel, se incearca deservirea unui arii mai largi, care sa cuprinda si tarile din vecinatatea Romaniei, punctul de lucru pe plan local urmand sa se transforme intr-unul de distributie la nivel international. De altfel, filiala este recunoscuta pentru reteaua sa de distributie eficienta, care cuprinde o serie de parteneriate si colaborari care au asigurat o penetrare optima a pietei de scule electrice din Romania.
Daca la nivel global, corporaria Stihl a generat incasari de 2,77 miliarde de euro in cursul anului 2012, pe plan local subsidiara a inregistrat venituri de 24 milioane de euro in exercitiul financiar precedent, iar estimarile pentru anul in curs cuprind o crestere de pana la 10%.
 

 
STIHL ROMANIA: Evolutie de peste 10% estimata pe piata de motounelte
 
 
 
 
 
 
Ioan Mezei (54 de ani)
Functia/Firma: director general, Stihl Romania;
Experienta profesionala: 19 ani pe piata de motounelte si scule electrice.
 
STIHL Romania, importatorul motouneltelor germane STIHL si VIKING, estimeaza o crestere de 5% pe sectoarele de motocoase si motoferastraie, cele mai active game din portofoliul companiei. Evolutia favorabila va influenta pozitiv si afacerile societatii, acestea fiind estimate a creste in 2018. Potrivit datelor publice, Stihl Romania a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 166,8 milioane de lei (circa 36 milioane de euro), in crestere cu 15% fata de nivelul din 2016. In general, compania activeaza in zona uneltelor forestiere si de gradinarit, dar are in portofoliu si o serie de utilaje destinate constructiilor.
 
- Care sunt gamele de produse preferate de clientii din Romania?
- Gamele cu cele mai consistente cresteri sunt, in mod traditional, motoferastraiele si motocoasele. Insa inregistram constant rezultate bune si pe zona echipamentelor de curatare cu inalta presiune. De altfel, compania a dezvoltat echipamente de acest tip special pentru sectorul constructiilor. Cresteri au fost inregistrate, insa, pe toate categoriile de produse electrice, dar mai ales in zona motouneltelor cu acumulator. An de an evolutia este una consistenta, fie ca vorbim de motoferastraie, motocoase sau foarfeci destinate ingrijirii gardurilor vii.
- Ce investitii aveti in derulare, in acest moment?
- In prezent, continuam investitia in dezvoltarea centrului din Otopeni. Avansam rapid cu lucrarile la noul centru de depozitare si logistica, care, practic, tripleaza ce avem in prezent. Noul spatiu va compensa capacitatea de stocare de care aveam nevoie deja de trei ani. Cu aceasta investitie, care se ridica la aproximativ 6 milioane de euro - din fondurile locale ale Stihl Romania -, vom demara noi procese de organizare si vom creste productivitatea, devenind mult mai eficienti in logistica si la nivelul tuturor proceselor companiei.
- Ce obiective aveti stabilite pe piata locala, pe termen scurt si mediu?
- Principalul nostru obiectiv este dezvoltarea retelei de dealeri si, implicit, a afacerilor. Recent, am implementat un sistem de comert online care le permite dealerilor sa isi integreze business-ul intr-o platforma online de vanzari. Pana in prezent, la STIHL Online Platform (SOP) au aderat 30 de dealeri, care sunt repartizati uniform pe teritoriul tarii. Lucram la implementarea acestui sistem de peste doi ani si ne bucuram ca partenerii nostri locali si l-au asumat intr-un numar atat de mare. Sistemul va permite fiecarui dealer sa-si pastreze si sa-si administreze clientii la fel ca pana acum, doar ca li se mai deschide inca un canal de comunicare si vanzare. Continuam, de asemenea, dezvoltarea retelei de dealeri, in prezent activand aproximativ 200 de societati, cu 375 de magazine. Ne aflam intr-o extindere continua a retelei, fiind in permanenta in cautare de parteneri noi, cu viziune de business si inclinatii tehnice.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2018)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
CDS
concelex
quadratum
FRONTALE
ness project
viarom
strabag nivel 1
rigips
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander