Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Iulie 2020
PAGINA PERSONALIZATA


COILPROFIL SRL

COILPROFIL SRL

Adresa: FN, Ceptura, Judet Prahova
Telefon: 0244/445.800
Fax: 0244/445.801
E-mail: info@coilprofil.ro
Web site: www.coilprofil.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Sisteme de hale, panouri termoizolante si acoperisuri
Descriere activitate
Produce in Romania: tigla metalica, tabla cutata, sistem pluvial, casete de fatada, panouri sandwich, casete structurale, piese de finisaj cu lungimi de pana la 6 m si accesorii.
 
Prezentare companie/institutie
COILPROFIL va investi in deschiderea unei noi linii de fabricatie
Producatorul local de tabla cutata, profile galvanizate, panouri termoizolante si alte sisteme metalice, Coilprofil, cu sediul in localitatea Ceptura (judetul Prahova), are in vedere depasirea pragului de 10 milioane de euro al cifrei de afaceri in acest an, urmand a consemna o majorare de peste 16% fata de nivelul de 8,6 milioane de euro inregistrat in 2012. Compania detine o unitate de productie la Ceptura, unde realizeaza tigla metalica marca Metigla, sistemul pluvial Metidro si alte produse metalice, cum ar fi tabla cutata, casete pentru fatada si structurale, panouri termoizolante cu vata minerala si polistiren, accesorii de finisare si profile galvanizate pentru structuri, toate sub marca Metindu. Conducerea firmei a anuntat ca va continua programul de investitii in urmatoarele 12 luni, prin reamenajarea spatiului de birouri si inaugurarea unei noi linii de productie. De asemenea, pentru anul in curs,este vizata continuarea cresterii cotei exporturilor cu 10% fata de nivelul din 2012.

Liviu Mistodinis, director general al Coilprofil :
„ Piata locala a sistemelor metalice se afla intr-un proces amplu de consolidare, avand in vedere performantele tehnice, estetice si financiare care recomanda aceste produse pentru orice tip de invelitori, in special in sectorul industrial ”.

Potrivit datelor societatii, activitatea din 2013 a inceput cu dificultate, ca urmare a conditiilor nefavorabile de pe piata constructiilor si a iernii prelungite, insa a fost resimtita o revigorare importanta la inceputul sezonului estival. "Pentru indeplinirea obiectivului de depasire a pragului de 10 milioane de euro, am luat masuri inca de anul trecut, cand am consolidat departamentul de vanzari pentru reprezentarea in anumite zone in care eram mai putin vizibili, precum si prin cresterea suportului logistic si tehnic. Ne bazam, de asemenea, pe reputatia ce o avem deja pe piata, produsele Coilprofil avand un raport calitate - pret optim", a declarat Liviu Mistodinis, directorul general al companiei. Inca de la infiintare, Coilprofil a investit in achizitia de utilaje de ultima generatie, cu o capacitate mare de fabricatie. "In acest moment, dispunem de un potential important de crestere a productiei, fara a fi nevoie de alte investitii in utilaje. Totusi, intentionam sa dezvoltam, in continuare, gama de produse disponibila pe plan local. Anul trecut, am lansat sistemele Click si Faltz, destinate acoperisurilor clasice, reprezentand produse fiabile, adaptabile oricarui tip de acoperis. In urmatoarele 12 luni vom implementa noi investitii, ce vor viza, in special, reamenajarea spatiului de birouri si realizarea unei noi linii de fabricatie unde vor fi realizate sisteme noi", a mai spus managerul Coilprofil.
Evolutii importante ale vanzarilor principalelor game de produse
O pondere importanta in vanzarile companiei o au sistemele metalice pentru hale, cu domenii de aplicare in diverse sectoare: alimentar, industrial, agricol, spatii de prezentare etc. "Am remarcat, in ultima perioada, o crestere importanta a cererii de produse destinate constructiilor din domeniul agricol, atat pentru realizarea de ferme, cat si pentru spatii de depozitare a masinilor/utilajelor, alimentelor si altor marfuri. Din sectorul rezidential vin mai multe cereri decat din domeniul industrial, insa valorile comenzilor, luate separat, sunt mult mai mici", a precizat Liviu Mistodinis. Totusi, potrivit datelor firmei, cele mai importante cereri inregistrate anul trecut au fost pentru panouri termoizolante. "Aceasta piata se afla intr-un proces amplu de consolidare pe plan intern, avand in vedere performantele tehnice, estetice si financiare care recomanda sistemele respective pentru orice tip de invelitori, in special in sectorul industrial. Un alt sortiment care a avut o crestere semnificativa in structura vanzarilor este cel pluvial Metidro, utilizat preponderent la locuinte, datorita faptului ca este un sistem complet, fabricat din materii prime la standarde europene, precum si a unei game variate de culori, livrarii rapide si garantiilor pe care le oferim", a explicat managerul Coilprofil.
Estimari pozitive pe piata componentelor pentru hale metalice
Criza datoriilor suverane din Europa, coroborata cu perioada de instabilitate pe plan intern, a determinat majorarea gradului de neincredere a investitorilor in economia locala, fapt ce s-a resimtit in special in semestrul al doilea din 2012 printr-o scadere accentuata a industriei constructiilor si a tuturor pietelor pe care le include, potrivit opiniei lui Liviu Mistodinis. "Mizam, in continuare, pe un climat favorabil, dupa ce piata materialelor de constructii a inregistrat o usoara crestere incepand din primele luni ale anului trecut. Totusi, conditiile care influenteaza domeniul respectiv in acest an nu sunt diferite fata de cele din 2012, respectiv: context economic si politic favorabil, deschidere fata de finantarile europene si demararea investitiilor guvernamentale. In ansamblu, privim cu optimism anul 2013", a declarat Liviu Mistodinis. In continuare, cererea preponderenta va fi generata de proiectele de renovare si intretinere, ca urmare a blocajelor determinate de neacordarea creditelor pentru constructii. "In ultimii 15 ani, piata inchiderilor metalice a luat amploare la nivel national, in domeniu dezvoltandu-se, in aceasta perioada, atat producatori de materiale, cat si constructori de hale metalice. Companiile au impus aceasta varianta constructiva datorita unor avantaje incontestabile, cum ar fi montajul rapid si economic, posibilitatea de reciclare a cladirii, finisarea rapida sau costurile reduse de intretinere. Segmentul este deosebit de competitiv, iar marjele s-au redus foarte mult. In plus, datorita investitiilor intreprinse in domeniu, capacitatile de productie pentru materialele necesare depasesc cu mult cerintele pietei", a mai spus Liviu Mistodinis.
Tabla faltuita, noul trend pe piata invelitorilor metalice
Sistemul pluvial Metidro este comercializat prin distribuitori, iar incepand din anul 2012, acesta este disponibil la nivel national si prin intermediul retelei de bricolaj Hornbach. "Metidro este singurul sistem pe care il producem pe stoc, celelalte realizandu-se numai la comanda, in functie de necesitatile proiectului. Anul trecut am mai investit in achizitia unor utilaje de productie pentru un nou sortiment destinat segmentului rezidential, respectiv pentru fabricatia de tabla faltuita. Tehnologia de ultima generatie, utilizarea unui otel special si gama diversa de culori, fac din tabla faltuita pe care o fabricam o componenta ideala atat pentru lucrari de reabilitare a cladirilor de patrimoniu si monumentelor istorice, cat si pentru constructiile noi sau arhitecturile ultramoderne. Am ales introducerea acestui tip de invelitoare in gama de produse Coilprofil deoarece suntem convinsi ca acesta va fi in trend in perioada urmatoare si va constitui o alegere pentru multi clienti", a explicat managerul Coilprofil.
Tabla faltuita reprezinta, potrivit conducerii Coilprofil, "cel mai sigur sistem de invelitoare existent in momentul de fata pe piata locala, deoarece acesta este pus in opera prin tehnica imbinarii prin falt dublu, chiar si pentru pante foarte mici ale acoperisului". Mai mult, greutatea scazuta a produsului, durata mare de utilizare, usurinta montajului si timpul redus de executie a lucrarii reprezinta avantaje care recomanda utilizarea acestui sortiment pentru o gama variata de aplicatii. Tehnicile de realizare a invelitorilor cu tabla faltuita s-au imbunatatit pe masura introducerii fasiilor metalice lungi, realizate cu ajutorul masinilor de profilat si faltuit, pentru a fi puse in opera cat mai usor. "Produsele Click si Faltz se livreaza la comanda, fiind taiate la lungimi conform solicitarilor clientului, respectand configuratia acoperisului. Astfel, se elimina pierderile inutile de material si se faciliteaza montajul", a precizat Liviu Mistodinis.
***
Coilprofil exporta, in prezent, sisteme metalice in tari precum Bulgaria, Belgia si Ucraina, precum si in state de pe alte continente. Pentru pietele din afara Europei sunt realizate, insa, numai exporturi punctuale, pentru proiecte speciale, si nu au un cuantum foarte important la cifra de afaceri a companiei. Pentru anul in curs, conducerea companiei estimeaza o continuare a cresterii cotei exporturilor cu 10% fata de anul trecut. De asemenea, este vizata accesarea unor noi piete externe, cum ar fi Germania, Cehia, Austria, in prezent Coilprofil aflandu-se in identificarea unor parteneri pentru continuarea procesului de extindere.
Coilprofil Romania este subsidiara locala a grupului belgian omonim, infiintat in anul 1984 la Anvers. Compania detine o fabrica la Ceptura din anul 2002, unitatea de productie (10.000 mp) fiind construita pe un teren cu o suprafata totala de 12 hectare, beneficiind de toate facilitatile necesare.
COILPROFIL will invest in the opening of a new production line
Coilprofil, the local manufacturer of corrugated sheets, galvanized profiles, thermal insulating panels and other metal systems, with its headquarters in Ceptura (Prahova county), aims this year at exceeding the threshold of 10 million EUR of the turnover. Thus, an increase of over 16% compared to the 8.6 million EUR recorded in 2012 is expected to take place. The company has a production facility in Ceptura and produces here Metigla metal tiles, Metidro rainwater systems and other metal products such as corrugated sheets, fa├žade boxes and thermal insulating panels with mineral wool and polystyrene, as well as accessories for final retouches and galvanized profiles for structures, all bearing the brand Metindu. The company management has announced the continuation of the investment programme in the next 12 months, by rearranging the office space and the opening of a new production line. Also, for the current year, the continuation of the growth of the exports quota by 10% compared to 2012 is aimed at. According to the company’s data, the activity in 2013 began with difficulty, due to the unfavorable conditions in the construction market and the prolonged winter, but a significant revival was felt in the early summer season. "In order to achieve the objective of exceeding the threshold of 10 million EUR, we have taken measures since last year, when we consolidated the sales department in order to be present in certain areas were the company was less visible, as well as through the augmentation of the logistical and technical support. We also rely on the reputation that we already have on the market because the Coilprofil products have an optimal quality - price reference", said Liviu Mistodinis, general manager of the company. Ever since its inception, Coilprofil invested in the acquisition of the latest equipment with a large manufacturing capacity. "Now, we have an important potential to increase production without the need for suplimentary investment in equipment. However, we intend to develop further the range of products available on the local level", said the manager of Coilprofil.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia septembrie 2013 )

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
elmas 2017
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere