Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
PAGINA PERSONALIZATA


GENESIS PROPERTY

GENESIS PROPERTY

Adresa: Str. Preciziei nr. 24, Bucuresti, S6
Telefon: 021.539.01.07
Fax: *
E-mail: office@genesisproperty.net
Web site: genesisproperty.net
Domenii: Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Companie specializata in dezvoltare imobiliara.
Prezentare companie/institutie
Genesis Property: "Suntem pregatiti sa trecem cu bine peste aceasta perioada"
 
 
 
 
 
Andreea Petre
Functia/Firma: Cost & Contract Manager, Genesis Property;
Experienta profesionala: 10 ani pe piata de dezvoltare imobiliara si administrare de proprietati.
 
Genesis Property, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, continua procesul de transformare a parcului de business Novo Park, situat in zona de nord a Bucurestiului, in YUNITY Park, un concept nou de real estate, care va reaseza, intr-un spatiu unic, facilitati noi pentru tendintele de lucru si de viata urbana ale viitorului. Termenul de finalizare este stabilit in primul trimestru al anului 2023, dupa o investitie totala de 50 de milioane de euro.
Cu o experienta de 20 de ani in dezvoltarea si gestionarea de cladiri de birouri clasa A ocupate exclusiv de multinationale de renume la nivel global, Genesis Property este o companie de top in domeniu si lider in furnizarea de servicii pentru ocupantii spatiilor, avand o echipa de peste 350 de specialisti. Portofoliul dezvoltatorului include, pe langa ansamblul Novo Park aflat in proces de reconfigurare, cladirile West Gate Business District, West Gate Studios si complexul de cazare Studio One, situat in incinta West Gate Business District. Din 2021, Genesis Property s-a angajat in initiativa UN Global Compact de responsabilitate corporativa si in principiile sale in domeniile drepturilor omului, muncii, mediului si anticoruptie. Angajamentul companiei este de a obtine emisii nete de carbon zero pana in 2040 prin reutilizare, investitii in productia de energie regenerabila si management durabil al cladirilor.
 
- Ce tendinta remarcati pe piata noilor dezvoltari imobiliare, in actualul context geopolitic si avand in vedere scumpirile din ultima perioada?
- Domeniul imobiliar este, in acest moment, afectat de contextul economic si geopolitic. Inflatia crescuta, problemele lanturilor de aprovizionare, scumpirea materialelor, criza fortei de munca, dar si intarzierea eliberarii autorizatiilor si certificatelor de urbanism incetinesc ritmul noilor dezvoltari. Cu toate acestea, cererea de spatii de birouri clasa A, unde Genesis Property este activa, nu a scazut, ci dimpotriva. Angajatii se intorc la birouri in numar tot mai mare, iar cerintele lor legate de optimizarea spatiilor de lucru sunt din ce in ce mai ridicate, pe fondul obiceiurilor create in pandemie. In aceeasi directie, observam si cresterea tendintei legate de spatiile de co-living si co-working, asa cum vor fi, de exemplu, in proiectul nostru YUNITY Park. Oferta este mai mica decat cererea si asa va ramane mult timp de acum incolo, ceea ce va pune insa presiune pe chirii.
- Ce tendinte sunt pe piata de birouri, ca design, compartimentare, standarde? Ce cauta noii chiriasi si angajatii lor dupa doi ani de pandemie?
- Perceptia oamenilor fata de spatiile de lucru s-a schimbat radical in ultimii doi ani. Trendurile legate de birourile viitorului, care altadata abia prindeau contur, au accelerat puternic dupa venirea pandemiei. Accentul pica acum pe crearea unui mediu de lucru creativ si interactiv, care sa sustina o interactiune reala intre angajati. In plus, extrem de importante au devenit spatiile verzi din apropierea zonelor de lucru, unde pot fi desfasurate activitati fizice in aer liber. In YUNITY Park, de exemplu, avem circa 17.000 de mp de zone verzi, alei pietonale si oglinzi de apa, unde vom planta 1.200 de arbori, arbusti si plante decorative. Totodata, oamenii cauta acum spatii care sa sustina interactiunea sociala, alaturi de colegi si prieteni. In YUNITY Park, de exemplu, avem numeroase astfel de zone, dintre care se remarca un amfiteatru modern dedicat evenimentelor outdoor, cu o capacitate de 220 de locuri doar pe gradene.
- Ce evolutie a avut activitatea companiei in primele 6 luni din 2022 si ce oportunitati prevedeti pentru anul in curs?
- Anul 2022 a inceput foarte bine pentru companie, continuand evolutia constanta din 2021. Dinamica economiei a crescut, numarul oamenilor care se intorc la birou a continuat sa avanseze, iar afacerile companiilor au ramas pe trend ascendent. Unul dintre cei mai vechi parteneri ai nostri, Infineon, a anuntat extinderea spatiului ocupat in Novo Park si prelungirea contractului pana in 2025. A doua jumatate a anului se anunta mai complicata la nivelul intregii economii globale, in contextul in care inflatia a continuat sa creasca si nu da semne de incetinire. Credem insa ca oportunitatea consta in faptul ca am reusit sa prevedem nevoile post-pandemice ale clientilor nostri si ca, in acest moment, le putem oferi solutii moderne si optimizate de lucru si de trai pentru angajatii lor.
Desigur ca, si in cazul companiei noastre, efectele scumpirilor sunt resimtite, insa am invatat, in ultimii aproape 20 de ani, sa ne adaptam rapid la noile conditii ale pietei, chiar daca acestea sunt ostile. Avem pregatite solutii pentru diverse scenarii si am construit in timp o echipa solida, care a traversat multe momente dificile. Sa nu uitam ca am trecut cu bine peste criza financiara globala din 2008-2009, una dintre cele mai dure din istoria recenta. Planurile noastre de investitii continua fara probleme majore si suntem in grafic cu toate proiectele.
- Care sunt planurile de investitii ale grupului, in acest moment?
- Principalul nostru proiect din prezent este YUNITY Park, un campus de birouri adaptat nevoilor din viitor ale angajatilor, o investitie de 50 milioane de euro care va fi finalizata in primele luni ale anului viitor. Proiectul a fost demarat in aprilie si continua in ritmul prevazut inca de la inceput.
Un alt proiect il reprezinta promovarea IMMUNE Building Standard™ ca un standard pentru spatiile interioare sanatoase ale viitorului. Provocarile din zona sanatatii raman in continuare o preocupare esentiala, iar IMMUNE™ a fost gandit sa faca fata atat situatiilor din prezent, cat si celor care pot aparea intr-un viitor imprevizibil.
In ansamblu, obiectivele noastre raman aceleasi mereu: oferirea celor mai bune conditii posibile oamenilor care lucreaza sau doar viziteaza parcurile noastre de birouri si adaptarea rapida la cele mai noi trenduri existente la nivel global.
- Care sunt principalele dificultati si provocari pe care le intampinati in activitatea curenta?
- Principala provocare este cea cu care se confrunta si economia globala, cea a inflatiei. Cresterea costurilor este o provocare pentru toata lumea, dar din fericire, suntem pregatiti pentru a traversa cu bine aceasta perioada, dar si pentru a sustine o colaborare eficienta cu partenerii si clientii nostri. Succesul Genesis Property vine tocmai din modul in care am stiut sa comunicam transparent cu partenerii nostri si sa lucram impreuna pentru a gasi solutii la orice problema.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
rigips
BMI_Icopal
viarom
MAKITA
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Acvatot 2019
CDS
strabag nivel 1
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023