Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


IND CEMA INTERNATIONAL

IND CEMA INTERNATIONAL

Adresa: Str. Alexandru Ioan Cuza nr. 36, Buzau, Judet Buzau
Telefon: 0238-560.000
Fax: 0238-560.000
Mobil: 0784-433.852
Web site: www.vindem-ieftin.ro
Domenii: Materiale pentru constructii
Descriere activitate
Primul market network de materiale de constructii din Romania
Prezentare companie/institutie
Un business mic din Ramnicu Sarat vrea la masa "greilor" din industrie
 
 
 
 
 
 
Cosmin Raileanu (40 de ani)
Functia/Firma: CEO si fondator, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro;
Experienta profesionala: 8 ani in industria materialelor de constructii.
 
Pe fondul crizei materiilor prime si al inflatiei au aparut foarte multi speculanti, dar si stocuri de marfa blocata in depozite, care conduc la cresteri nejustificate de pret. Manipularea informatiilor referitoare la scumpiri, stocuri este o capcana sensibila in care pica clientul. Preturile cresc brusc, clientul este determinat sa cumpere acum de teama viitoarelor scumpiri, iar apoi pretul scade, spune Cosmin Raileanu, fondatorul companiei IND CEMA International, ce detine platforma online Vindem-ieftin.ro, cunoscuta pentru solutiile de achizitie pe care le ofera in domeniul constructiilor. Managerul considera, insa, ca diferenta dintre cerere si oferta nu va suferi mari modificari, iar o eventuala scadere a cererii va fi compensata de o reducere a ofertei. Deci, ecartul se va mentine alaturi de presiunea pe preturi. Cosmin Raileanu vede oportunitati pe piata de constructii pe termen lung si are planuri de dezvoltare menite sa aduca businessul Vindem-ieftin.ro la 100 de milioane de euro pana in 2028.
 
- Cum au evoluat vanzarile de materiale de constructii in 2021 si in primele 5 luni ale acestui an?
- 2021 a adus cumva finalul pandemiei, iar oamenii s-au orientat catre siguranta si confort. Preturile au crescut din doua motive: primul a fost cererea fara precedent la materialele de constructii atat in sectorul rezidential, cat si in cel industrial, iar al doilea a tinut direct de cresterea tarifelor la materiile prime generate de ruperea lantului. Partea interesanta este ca in lunile de iarna toti vanzatorii traditionali de materiale si-au facut stocuri de frica lipsei acute de produse in primavara. O data cu inceperea conflictului din Ucraina, totul s-a dat peste cap, iar stocurile s-au blocat. De exemplu, pretul fierului s-a triplat si a ajuns la un nivel fara precedent de aproape 9 lei/kg. Vanzatorii care si-au facut stocuri au fost mai precauti, avand experienta falimentului din 2008, tot intr-un scenariu de criza. Acum, pretul fierului a scazut aproape la jumatate, dar exista stocuri mari in depozite, pe care le-au achizitionat cu pret mare. Fluctuatii de pret apar de la o zi de alta si la alte categorii de produse: tevi si profile metalice, pavaj, termosisteme sau beton la cifa. Cele mai cautate produse au fost pe partea de structura si fundatie, acoperis, amenajari si reparatii.
- Care sunt premisele de dezvoltare a pietei de materiale de constructii in 2022 si in perspectiva?
- In prezent, traversam un context geopolitic, social si economic destul de dificil. Trendul constructiilor ramane pe o linie ascendenta si anul acesta, chiar daca in unele cazuri evolutia poate fi minima. 2022 sta sub semnul cresterii accelerate a inflatiei, care se reflecta direct in bugetul clientului final. Avem nevoie, in continuare, de infrastructura, locuinte, cladiri de birouri, deci piata materialelor de constructii joaca un rol esential in cresterea si dezvoltarea economica. Explozia preturilor nu presupune neaparat oprirea sau blocarea in totalitate a proiectelor din constructii, ci doar scaderea numarului acestora. Sunt de parere ca exista lucrari vitale care se vor executa, indiferent de pretul materialelor.
- Ce evolutie au avut afacerile platformei in 2021 si in primele trei luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada din 2021? Cum estimati ca vor evolua afacerile in 2022?
- Pentru Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro tendinta este foarte buna. Suntem un concept unic in Romania si rezolvam o problema reala in piata, scurtand lantul de la fabrica la client. Clientii pot cumpara toate materialele din acelasi loc: de la materiale pentru structura si fundatie, invelitori si sisteme complete pentru acoperis, pana la materiale pentru finisajele interioare si exterioare. Clientii au posibilitatea de a negocia preturile alaturi de un consultant tehnic specializat, care le va oferi sfaturi si informatii pretioase. Colaboram cu peste 300 de furnizori, iar site-ul nostru contine mai mult de 6.600 de produse. La noi gasiti mult mai multe produse la un loc decat intr-un depozit clasic. In plus, nu avem un lant de depozite sau hipermarketuri, iar acest lucru se traduce printr-o economie foarte mare si preturi greu de egalat. Asadar, cresterea noastra este data de numarul tot mai mare de clienti ce afla de noi. Avem o crestere de 100% fata de aceeasi perioada a anului 2021, insa o parte din aceasta vine din majorarile de preturi. Ne aflam in scenariul pe care l-am previzionat, si anume 15 milioane de euro cifra de afaceri in 2022, poate chiar si putin peste. Pana in anul 2028 vom atinge o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro. In primele 5 luni ale anului 2021 aveam 6 milioane de euro CA.
 
 
- Ati observat schimbari in ceea ce priveste cererea de produse cu eficienta energetica ridicata, la un an de la intrarea in vigoare a standardelor nZEB?
- Standardul nZEB inseamna nearly Zero-Energy Building adica casa cu consum de energie aproape zero. Acesta a devenit obligatoriu in constructii, iar energia provine in mare masura din surse regenerabile de energie. Oamenii au inteles ca standardul nZEB implica costuri mai mari, dar recuperabile in timp. Cresterea puternica a preturilor la energie electrica, gaze si combustibil a pus presiune pe oameni, care au fost nevoiti sa gaseasca alternative economice precum panouri fotovoltaice, panouri solare sau termosisteme. La nivel european se incurajeaza si promoveaza constant astfel de masuri atat pentru locuintele rezidentiale, dar si pentru scoli, institutii sau supermarketuri. Cererea pentru astfel de produse a trecut de 100% in multe luni din ultima perioada. Chiar si asa, panourile fotovoltaice nu s-au scumpit mai mult de 10%, in timp ce polistirenul a inregistrat o crestere de pret de aproximativ 60%. Primim zilnic zeci de solicitari pentru astfel de produse, iar tendinta de crestere se accentueaza de la o zi la alta.
- Ce obiective aveti planificate pentru anii urmatori?
- Am fost axati intotdeauna pe zona de marketing. Oamenii cauta activ materiale specifice fiecarei nevoi, iar noi folosim strategii specifice pe zona de search pentru a ajunge la ei. Avem acoperire la nivel national, nu doar local sau zonal, iar acest aspect este un atu important. Cel mai des, conversiile se fac prin intermediul telefonului. Dezvoltam permanent strategii de comunicare intre departamentele de marketing, vanzari si clientul final. Nu neglijam nici remarketingul si nici targetarea programata in functie de stadiul unei constructii.
De asemenea, am implementat, la inceputul acestui an, un nou soft ERP cu ajutorul caruia angajatii si colaboratorii dispun de o baza de date comuna, iar orice informatie nou adaugata este accesibila instant in sistem. Acest sistem eficientizeaza activitatea tuturor angajatilor si faciliteaza comunicarea intre angajat - partener / furnizor - client. In plus, sistematizam tot fluxul de lucru prin implementarea unui software de management bazat pe obiective, roluri, responsabilitati, proceduri si procese. De exemplu, obiectivul managerilor din Departamentul de Achizitii este de a negocia si a obtine cele mai bune conditii comerciale in relatia cu furnizorii pentru a le oferi clientilor finali portofolii de produse variate si preturi competitive, dar si atragerea de noi furnizori.
Depozit Virtual este un concept unic lansat de Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro menit sa revolutioneze comertul clasic cu materiale de constructii. Este o afacere la cheie destinata freelancerilor pasionati de inovare si vanzari, fara sa investeasca niciun leu. Planul initial era sa deschidem 10 Depozite Virtuale pana la finalul anului 2022. In acest moment avem deja 14 unitati deschise in Romania, iar noua perspectiva este sa inauguram 30 de Depozite Virtuale pana la finalul anului 2022, respectiv 200 de unitati in urmatorii 5 ani.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
ness project
noark
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Ubitech
MAKITA
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
quadratum
Acvatot 2019
viarom
EDIT-Structural
konsent
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander