Agenda Constructiilor
Joi, 18 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ORADEA: Depozit Arabesque si noi ansambluri de locuinte, avizate in sedinta CMUAT
ORADEA: Depozit Arabesque si noi ansambluri de locuinte, avizate in sedinta CMUAT
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2022 11:03
Printre proiectele avizate favorabil de catre specialistii Comisiei municipale de urbanism si amenajarea teritoriului (CMUAT) in cadrul sedintei din cursul saptamanii trecute se regaseste construirea a doua imobile de locuinte colective si spatii comerciale, dar si a unei hale de depozitare materiale de constructii.
SC Central Business Consulting SRL a solicitat aviz arhitect-sef pentru PUZ construire ansamblu de locuinte colective, spatii comerciale si servicii pe strada Cetatii, nr. 18, din Oradea. Facem precizarea ca aceasta documentatie a fost avizata cu aviz arhitect-sef nr. 408 din 2020, prin care s-a solicitat ca inainte de aprobarea in Consiliul Local sa revina cu o alta volumetrie decat cea prezentata anterior, cu precizarea si detalierea etapelor in care se va realiza investitia. Pentru propunerea prezenta s-a emis aviz favorabil, regimul de inaltime maxim va fi de 2S+P+19E.
„Amplasamentul pe care se va desfasura aceasta investitie este foarte valoros din punct de vedere urbanistic si arhitectural, in sensul ca se constituie intr-un cap de perspectiva necesar sustinerii bulevardului. Din acest punct de vedere, conceptul prezentat de echipa de arhitecti raspunde acestui deziderat in incercarea de a rezolva urbanistic, intr-o prima etapa, mobilarea acestei parcele. Documentatia a beneficiat de un studiu de circulatie, respectiv de studii de insorire, iar solutiile rezultate au fost implementate in cadrul proiectului. S-a propus realizarea in doua etape a investitiilor, conform solicitarii CMUAT", a punctat Radu Fortis, arhitectul-sef al orasului.
 
Ansamblu de locuinte pe strada Mihail Kogalniceanu
MDS Kogalniceanu Development SRL a solicitat aviz de oportunitate pentru construire imobil de locuinte colective cu spatii comerciale la parter pe strada Mihail Kogalniceanu, nr. 44. Parcela se afla in zona de studiu PUZ CP, mai precis in unitatea functional morfologica operationala M4. Se propune construirea unui ansamblu de locuinte colective compuse din doua corpuri de cladire, un corp la frontul strazii in regim de inaltime P+2E+EtjR si un corp in frontul doi in regim de inaltime P+3E+EtjR. Se propun 33 de apartamente si un spatiu comercial la parter cu suprafete de 220 mp. Detalii privind constructia amenajarii incintei si volumetriile vor fi studiate prin PUD. Volumetriile prezentate si fatadele sunt in contextul studiului de oportunitate.
„Solutia de specialitate agreata la nivelul avizului de oportunitate se refera la o cladire care se va dezvolta atat la frontul stradal, cat si in adancime, pe latura dreapta, dezvoltare care va inchide calcanele existente la ora actuala. Pentru volumul principal de la strada Kogalniceanu, s-a solicitat realizarea unui studiu, in asa fel incat sa se demonstreze posibilitatile de integrare in context", a precizat Radu Fortis, arhitectul-sef al orasului Oradea.
 
Hala de depozitare materiale de constructii
Sc Arabesque SRL a solicitat consultarea CMUAT in vederea amplasarii unei hale de depozitare materiale de constructii pe strada Calea Santandrei, nr. 25, in apropierea actualei incinte a societatii. Hala propusa va avea o suprafata de 4.375 mp si o inaltime de 10 mp. Amplasarea constructiei pe parcela si amenajarea incintei vor fi studiate prin PUD, conform prevederilor din PUG pentru UTR ET.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
hidroplasto
BMI_Icopal
leviatan
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere