Agenda Constructiilor
Joi, 23 Mai 2024
STIHL
PAGINA PERSONALIZATA


STEREOGIS PROIECT

STEREOGIS PROIECT

Adresa: Str. Siret nr. 61, Bucuresti, S1
Telefon: 0765-487.674
E-mail: office@stereogis.ro
Web site: www.stereogis.ro
Domenii: Topografie, cadastru, geodezie, masuratori BONA si scanare 3D
Descriere activitate
Cadastru, geodezie, topografie, fotogrametrie, GIS, cartografie, geotehnica, fundatii
Prezentare companie/institutie
STEREOGIS: Era tehnologiilor GIS - performante mari si procesari rapide
 
 
 
 
 
Ing. Ion Gheorghescu (37 de ani)
Functia/Firma: administrator, Stereogis Proiect;
Experienta profesionala: peste 10 ani in domeniul lucrarilor de cadastru, geodezie, topografie, fotogrammetrie, masuratori GIS, cartografie, geotehnica si fundatii.
 
Compania Stereogis Proiect, specializata in executia de lucrari de cadastru, geodezie, topografie, fotogrammetrie, masuratori GIS (Sisteme Informationale Geografice), cartografie, geotehnica si fundatii, a inregistrat o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri din anul 2022, comparativ cu anul precedent, pana la 2,8 milioane de lei, datorita proiectelor variate si complexe pe care le-a gestionat cu succes. In primele 3 luni ale anului 2023, compania a raportat dublare a rulajului fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce indica o tendinta ascendenta promitatoare pentru intregul an in curs. Pentru 2023, ing. Ion Gheorghescu, administratorul companiei, estimeaza o crestere cu aproximativ 40-50% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2022, pana la 4 milioane de lei, sustinuta de un portofoliu de proiecte in crestere si de imbunatatirea continua a serviciilor.
Stereogis Proiect este o companie tanara, infiintata in anul 2017, din dorinta administratorilor de a duce mai departe cunostintele dobandite in peste 10 ani de experienta la cele mai mari firme din domeniu. Obiectivele societatii pentru perioada urmatoare includ completarea si extinderea serviciilor, in special in sectorul de consultanta si management de contracte, dar si in pregatirea de proiecte pentru finantare din fonduri europene nerambursabile.
 
- La ce proiecte lucrati in aceasta perioada si ce tehnologii folositi?
- In prezent, compania noastra se bucura de o gama variata de proiecte, care includ lucrari de cadastru pentru persoane fizice, primarii si institutii ale statului, servicii de topografie in executia lucrarilor de infrastructura de transport, studii topografice pentru dezvoltarea proiectelor tehnice si constructii civile, infrastructura de transport si hidrotehnica. De asemenea, desfasuram proiecte de expropriere a imobilelor afectate de investitii de interes public si de supervizare a lucrarilor in santier.
Compania noastra are ca prioritate contractarea proiectelor care se incadreaza in nivelul expertizei noastre si care necesita resurse umane si tehnice adecvate pentru a asigura implementarea acestora cu un nivel inalt de calitate si respectarea termenelor. Suntem intotdeauna deschisi pentru noi provocari si suntem gata sa abordam fiecare proiect cu responsabilitate si dedicare.
Analizand beneficiarii cu care lucram, putem observa ca activitatea noastra a dus la stabilitate si durabilitate, ceea ce pentru noi reprezinta o dovada a activitatii responsabile. Suntem in permanenta deschisi la noi oportunitati de colaborare, iar fiecare proiect reprezinta o noua provocare pentru noi, pe care o abordam cu profesionalism si pasiune.
- Ce investitii si planuri de dezvoltare aveti stabilite pe termen scurt, mediu si lung?
- Pe termen scurt si mediu, ne-am propus dezvoltarea Stereogis Proiect prin completarea si extinderea serviciilor, in special pe partea de consultanta si management de contracte si pregatirea de proiecte pentru finantare din fonduri europene nerambursabile. In aceasta perioada suntem in discutii avansate pentru a deschide un punct de lucru in tara. Pe termen lung, ne-am propus deschiderea a 5 puncte de lucru in 5 regiuni specifice ale tarii si ne gandim de ce nu, poate si in afara tarii, cu ajutorul unor parteneri externi.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, cresterile de preturi din domeniul constructiilor?
- Obiectul principal de activitate al companiei este prestarea de servicii in domeniile topografie, geodezie, cadastru si consultanta si management de contract, sectoare care nu au fost afectate la fel de mult de inflatie ca industria constructiilor. De asemenea, majoritatea clientilor sunt institutii, ceea ce a asigurat stabilitatea activitatii noastre. Cu toate acestea, cresterea preturilor din constructii are un impact indirect asupra companiei noastre, deoarece exista o cerere crescuta pentru specialistii din domeniu, care sunt o resursa importanta pentru noi. In ultima perioada, am observat o crestere a cererii si o scadere a ofertei de specialisti, ceea ce a dus la majorarea salariilor. Din analizele noastre si din discutiile cu partenerii, observam o tendinta de scadere a lucrarilor de constructii civile si o crestere a investitiilor in infrastructura de transport, in special ca parte a Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Aceste tendinte sunt importante pentru Stereogis Proiect si ne permit sa ne concentram pe dezvoltarea serviciilor noastre in domeniile care sunt in crestere si pentru care am adunat experienta, asadar ne sunt la indemana.
- Ce alte dificultati intampinati in activitatea curenta si care considerati ca sunt oportunitatile acestei perioade?
- In ceea ce priveste dificultatile actuale in activitatea noastra, putem spune ca acestea sunt legate de un cadru legislativ instabil si de necesitatea de a lucra cu personalul din sectorul public. In plus, o provocare majora care ne afecteaza activitatea este lipsa specialistilor, mai ales in perioada imediat urmatoare, deoarece sunt foarte multe contracte in faza de implementare/executie si altele care trebuie sa demareze, iar piata muncii deja este saturata. Este nevoie de specialisti pe tot palierul constructiilor, incepand de la pregatirea de proiecte pentru finantari nerambursabile si continuand cu nevoia de implementare in parametri de calitate si timp, respectiv costuri.
- Ce impact au digitalizarea si noile tehnologii pe piata de constructii si asupra fortei de munca si a productivitatii din acest sector?
- Digitalizarea si noile tehnologii au un impact semnificativ asupra pietei constructiilor, precum si asupra fortei de munca si productivitatii din acest sector. Aceste tehnologii permit o crestere a eficientei, preciziei si calitatii masuratorilor si analizelor efectuate, reducand astfel timpul si costurile directe. De asemenea, permit o gestionare mai eficienta a datelor, ceea ce conduce la o mai buna planificare a proiectelor si la o mai buna comunicare cu clientii.
In ceea ce priveste forta de munca, digitalizarea si noile tehnologii conduc la o nevoie crescuta de specialisti cu competente tehnologice avansate, capabili sa foloseasca aceste instrumente in mod eficient. Astfel, este important sa ne pregatim resursa umana in consecinta si sa investim in dezvoltarea competentelor digitale ale personalului.
In ceea ce priveste investitiile noastre in planul digitalizarii activitatii, avem in vedere achizitionarea de echipamente moderne de masurare, scanare si procesare a datelor, precum si implementarea de software specializat pentru analiza datelor geospatiale. De asemenea, investim permanent in pregatirea personalului pentru utilizarea eficienta a acestor tehnologii si in dezvoltarea de solutii digitale personalizate pentru clientii nostri. Astfel, privim cu incredere spre viitor.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2023)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
rigips
siniat
ness project
strabag nivel 1
CDS
viarom
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
Acvatot 2019
noark
quadratum
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander