Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


XELLA RO SRL

XELLA RO SRL

Adresa: Str. Dragoslavele nr. 2 - 4, Bucuresti, S1
Telefon: 021/319.77.85
Fax: 021/319.77.85
E-mail: xellaro@xella.com
Web site: www.xella.ro
Domenii: Materiale pentru izolatii | Adezivi si mortare uscate | Caramida si BCA
Descriere activitate
Sisteme complete de zidarie termoizolanta pentru realizarea constructiilor eficiente energetic.
 
Prezentare companie/institutie
XELLA RO: Ritmul de dezvoltare in constructii va incetini
 
 
 
 
 
 
Marius Dragne (36 de ani)
Functia/Firma: CEO, Xella Romania;
Experienta profesionala: 10 ani pe piata materialelor de constructii din Romania.
 
Piata locala de constructii a avut o evolutie generala pozitiva in prima parte a acestui an, producatorul de materiale de constructii Xella Ro continuand sa livreze produse catre principalele santiere din Romania, atat in cazul proiectelor rezidentiale, cat si la cladiri de birouri, centre de retail sau hale industriale. Compania a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de 12,11 milioane de euro, cu 12% peste nivelul din 2014. In primele opt luni ale anului vanzarile societatii au avut o evolutie pozitiva in ton cu obiectivele initiale propuse. In 2010, Xella Ro a inaugurat la Paulesti (judetul Prahova) cea mai mare fabrica Ytong din estul Europei, in urma unei investitii de 32 milioane de euro.
 
- Care sunt premisele dezvoltarii pietei constructiilor, in 2016?
- Piata imobiliara a fost mai alerta in prima jumatate a acestui an, fiind influentata si de legea privind darea in plata, dar si de incertitudinile referitoare la continuarea programului «Prima Casa». Multe banci au inregistrat adevarate recorduri in ceea ce priveste creditarea in perioada anterioara anuntarii unei decizii finale privind legea darii in plata, dar a existat si o crestere naturala a cererii. Cei care au avut stocuri de locuinte au vandut usor in acest interval. Ne asteptam la mentinerea unui trend usor pozitiv pe tot parcursul lui 2016. Credem, de asemenea, ca se va mentine tendinta de urbanizare inregistrata in ultimul an, iar majoritatea locuintelor noi, finalizate in 2016, vor fi amplasate in cladiri rezidentiale multietajate. Ne asteptam ca, in a doua parte a acestui an, ritmul de crestere in constructii sa mai incetineasca, in principal ca urmare a faptului ca sezonul a inceput mai devreme decat de obicei, iar multe investitii planificate pentru aceasta vara au fost deja realizate.
- Ce dificultati intampinati in desfasurarea activitatii, in acest nou context al pietei?
- Predictibilitatea dificila este, in continuare, cea mai importanta provocare pentru actorii din mediul de business, favorizata de legislatia neclara, in anumite cazuri, sau aflata in continua schimbare. Legea privind darea in plata sau legislatia referitoare la obligatiile de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje sunt doar doua exemple de acte legislative cu efect direct pe piata.
- Referitor la sistemul Multipor, cum este vazuta marca pe piata, dupa trei ani de la lansare?
- In prezent, cea mai mare pondere in vanzarile Xella Ro o au produsele de zidarie din gama Ytong. Multipor este un produs de termoizolare cu rezultate foarte bune in ceea ce priveste izolarea termica, rezistenta la incendii si durabilitatea. Gama a prins foarte bine in Romania, desi este un tip de produs mineral, complet nou pe piata locala, cu o structura solida, similara zidariei. Sistemul Multipor a fost folosit la proiecte de anvergura, precum reconversia cladirilor Liberty Technology Park, din Cluj-Napoca. In prezent, livram Multipor pentru constructia imobilului de birouri Biomedica, din Cluj-Napoca, proiect reprezentativ pentru termoizolarea plafoanelor cu asemenea solutii.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2016)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
BogArt
siniat
rigips
ness project
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
strabag nivel 1
SSAB
quadratum
konsent
Acvatot 2019
MAKITA
Arduro
noark
Ubitech
concelex
SIGM
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander