Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ANDIS: Licitatie de lucrari de constructii de 403 milioane euro la SRU Cluj-Pachet 2
ANDIS: Licitatie de lucrari de constructii de 403 milioane euro la SRU Cluj-Pachet 2
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 12 Iun 2024 15:45
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) a publicat in cadrul SEAP anuntul de participare pentru atribuirea contractului pentru constructia cladiri Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Cluj (Pachetul 2). Valoarea lucrarilor este de 2,01 miliarde lei (circa 403 milioane de euro), fara TVA, iar durata de implementare a acestuia este prevazuta la 40 de luni. Finantarea este asigurata prin Programul Sanatate 2021-2027.
"Obiectivul propus, cu functiunea spital regional de urgenta, este compus din doua corpuri principale: (i) corp spital, si (ii) anexa spatii tehnice, la care se adauga: amenajari exterioare (peisagistica, drumuri si platforme, retele exterioare); heliport; parc fotovoltaic; bransamente). Corpul spitalului este o cladire S+P+5E+E6 partial. Etajul 6 este un nivel tehnic, unde sunt localizate spatii tehnice, heliportul si circulatii pentru deservirea echipamentelor amplasate pe acoperis", se precizeaza in anuntul de participare la licitatie.
Pentru a participa la procedura de achizitie publica, ofertantii interesati trebuie sa aduca dovada realizarii unei cifre de afaceri medii de cel putin 500 de milioane de lei in ultimii 3 ani fiscali incheiati (2021, 2022 si 2023). De asemenea, acestia trebuie sa demonstreze ca in ultimii 5 ani au dus la bun sfarsit lucrari similare in valoare cumulata de cel putin 900 de milioane de lei (fara TVA), in cadrul a maximum 5 contracte, din care cel putin unul trebuie sa fie pentru constructia unei noi unitati de spital.
 
 
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 80% din punctaj, iar cea tehnica de 20%, astfel: experienta detinuta de managerul de contract (4%), perioada de garantie a lucrarilor (9%), perioada de garantie a echipamentelor medicale grele (3%) si numarul tipurilor de produse si materiale certificate EPD sau echivalent (4%).
Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la 2 septembrie 2024, ora 15:00.
Constructia urmeaza sa se realizeze intre comuna Floresti si municipiul Cluj-Napoca, pe locul unei unitati militare, in prezent dezafectata. Pe amplasament au inceput deja lucrarile de pregatitoare constructiei efective (Pachetul 1). In aceasta etapa, antreprenorul general, reprezentat de compania Ubitech Constructii, va realiza lucrari de organizare de santier, excavare grosiera a pamantului, devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor temporare de acces, construirea unei incinte etanse de pereti mulati, ziduri de sprijin din piloti forati, precum si lucrari pregatitoare pentru extinderea organizarii de santier in etapa a doua a proiectului. Din echipa de proiect mai fac parte, ca subcontractanti, companiile Electroplus, Emgaz Construct si Terratest Geotehnic SA. Valoarea contractului de lucrari pentru Pachetul 1 este de 52,27 milioane de lei (fara TVA).
 
 
La finalizare, SRU Cluj va avea o suprafata construita totala de 184.013 mp, din care 176.638 cladirea principala, structurata pe 8 niveluri (S+P+5E+E6-tehnic) si heliport, cu 850 de paturi. Suprafata terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 3,35 miliarde lei, iar finantarea va fi asigurata, in principal, de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, cu doua miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contributie nationala si 350 de milioane lei fonduri europene), precum si printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeana de Investitii (BEI).
Lucrarile de proiectare au fost realizate de asocierea italo-romana 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex, ATI Project. De asemenea, cele 4 companii vor mai asigura 60 de luni de asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
BogArt
konsent
ness project
concelex
rigips
Arduro
SSAB
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
strabag nivel 1
SIGM
noark
viarom
EDIT-Structural
CDS
MAKITA
leviatan
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander